[O1] Moja OCTA wariuje 1.6 aee

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawelek28
    Classic
    • 2010
    • 5

Zamieszczone przez mg1976
    ceramiczny substart
    Katalizator nie jest substratem bo nie zużywa się w trakcie reakcji http://pl.wikipedia.org/wiki/Katalizator

Poza tym- oszustwem to chyba jest cała nagonka na przemysł motoryzacyjny, normy Euro.
    Kolejna sprawa- usunięcie kata powoduje zmniejszenie oporów hydraulicznych a co za tym idzie pozytywny wpływ na spalanie samochodu- czyli zmniejszenie emisji.

Następna sprawa- mg1976, porównaj sobie emisję CO2 1,8 TSI oraz 1,9 tdi. Czy przez usunięcie kata tdi zbliży się do TSI :?:
  • ostryist
    Classic
    • 2009
    • 23

Witam stałem sie "szczesliwym" posiadaczem Octavi 1 z roku 1999 silnik 1.6 aee bodajrze i mam mały problemik mianowicie chodzi o to że po odpaleniu obroty wariuja a nawet samochód gaśnie dowiedziałem sie że jest to przepustnica wiec ją wymieniłem nie było lekko kosztowała mnie 250 zł podłączyłem ją i nadal to samo tyle że obroty trzyma równe ale około 200 czy po adaptacji tej przepustnicy jest szansa aby problem zniknął??

Komentarz

• miguello
      RS
      • 2008
      • 1849

ostryist, Czy uważasz aby twoje pytanie miało cokolwiek wspólnego z tuningiem ?

http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=31 :idea:

Komentarz

• splawik
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1292

Zamieszczone przez ostryist
        dowiedziałem sie że jest to przepustnica wiec ją wymieniłem nie było lekko kosztowała mnie 250 zł
        To jakiś zamiennik??

Zamieszczone przez ostryist
        podłączyłem ją i nadal to samo tyle że obroty trzyma równe ale około 200 czy po adaptacji tej przepustnicy jest szansa aby problem zniknął??
        Na pewno trzeba przeprowadzić adaptację, aby się tego dowiedzieć.

Ps. Sprawdź błędy, bo może jeszcze coś innego nawala.

Powodzenia.
        A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
        AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
        O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
        -------------------------------------------------
        Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

Pracuję...