Zamieszczone przez AdamB
O1 - Różne poduszki powietrzne - kierownica trójramienna
Zwiń
X
-
O1 - Różne poduszki powietrzne - kierownica trójramienna
Jestem na etapie kompletowania gratów do wymiany kierownicy na trójramienną z RS'a, kierę już prawie mam, jest w drodze i obszywana będzie alcantarą.
Spotkałem się z różnymi poduszkami powietrznymi, mocowania wyglądaja na identyczne, wtyczka też ale sam element środkowy poduchy (pirotechniczny) jest inny.
Moja kierownica ma takie mocowanie poduszki:
A poduszki wyglądają następująco, z czego ostatnie dwie są niemal identyczne (tylko róznica tych otworków przez które widać poduszkę)
Pytanie, czy każda z nich będzie pasować? Wydaje mi się że to kwestia jest różnych producentów samej poduszki bądź okresu produkcji ale wolę się upewnić.
I przy okazji pytanie z innej beczki, czy ma może ktoś zdjęcie lub może potwierdzić informację że dedykowane do O1, G4 itd naby do mocowania sportowych kierownic od MOMO lub OMP czy Sparco mają otwór od strony wielowypustu do wpięcia wtyczki od poduszki w kolumnę kierowniczą? Czy ma może ktoś zdjęcie naby od tej strony? Przeszukałem niemal cały net i nie znalazłem zdjęcia które by mnie w 100% przekonało.
Z góry dzięki za pomoc.
-
-
Ech, gdybym je tylko znał...
Zdjęcia znalazłem na allegro.
Mam w zasięgu Fabię RS z trójramienną kierą i sprawdzę jak tam mocowanie i poducha wygląda.
[ Dodano: Pon 02 Lis, 09 09:40 ]
W fabii RS 2003r jest ta ostatnia poduszka i chyba je rozgryzłem, najprawdopodobniejsze jest to że ich wygląd to wynik ewolucji, tzn pierwsza od góry była produkowana do ok. 2000-2001r, środkowa między 2001 a 2002 a ostatnia od 2003r.
Jak widać na allegro większość poduszek to około 10 letnie przypadki, więc sens ich kupowania do auta 5 letniego jest żaden. W końcu producent zaleca wymianę co 10 lat, ale nie w Polsce, u nas się je sprzedaje... :|
Komentarz
-
Komentarz