Witam po wymianie przewodow i sprawdzeniu poboru prądu u mnie Wynosi 0.07A w stanie spoczynku, wiec chyba ok. Zaś wina wydaje mis sie ze byl akumulator, dopiero jak go wyjalem i zmierzylem gestosc elektrolitu okazalo sie ze jedna cela jest padnieta- moze to bylo bezposrednia przyczyna ze nie trzymal. Po dłuzszych ogledzinach okazalo sie ze jest to jeszcze oryginalny aku- super 7 lat :-) naprade nie mialem problemu nawet w te mrozy co byly. Kupilem centr plus 50 Ah no i zobaczymy. Na szczescie ze to tylko akumulator.
chiptuning czy warto ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
chiptuning czy warto ?
Witam,
niedawno nabyłem octe 1.9 AXR 102 KM 74KW, i mysle zeby jej zapodac pare koni wiecej, jakies 20-30. Moje pytanie jest takie czy warto? Czy kosztem zwiekszonej mocy bedzie palil mniej czy wiecej, bo rozne sa opinnie? Czy nie padnie w niedlugim czasie turbina, sprzeglo etc. chodzi o to czy gra jest wart swieczki? Chipowac czy nie? z gory za wszelkie rady doswiadczonych tuningowcow:-) Pozdrawiam
-
-
Jeśli chodzi o spalanie to teoretycznie powinno być mniejsze (większa moc rozpędza tą samą masę), ale pewnie wzrośnie ze względu na prawą stopę, która będzie chętniej dociskała pedał gazu.
Jeśli masz fundusz na ten cel to myślę, że warto.
Dobrze zrobiony program obędzie się bez szkody dla autka.
W W-ie specem jest Rogalotti.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
Komentarz