Zamieszczone przez Staszek20vt
Wymiana wytrysków z AGR na ASV
Zwiń
X
-
Wymiana wytrysków z AGR na ASV
Od paru dni chodzi mi po głowie wymiana wtrysków w moim AGR na te od ASV. Narazie nie zamierzam zmieniać softu, więc pozostaje seryjny. (Do wiosny) Pytałem już klika osób o ten mod (w tym tunerów) i spotkałem się z różnymi opiniami na ten temat. Czy ktoś już to przerabiał ? Chciałbym wiedzieć jak to wygląda w praktyce. :roll:
-
-
Re: Wymiana wytrysków z AGR na ASV
Zamieszczone przez paulmOd paru dni chodzi mi po głowie wymiana wtrysków w moim AGR na te od ASV. Narazie nie zamierzam zmieniać softu, więc pozostaje seryjny. (Do wiosny) Pytałem już klika osób o ten mod (w tym tunerów) i spotkałem się z różnymi opiniami na ten temat. Czy ktoś już to przerabiał ? Chciałbym wiedzieć jak to wygląda w praktyce. :roll:
Tak wiec czemu nie. Pewnie bedzie wiecej kopcil.
Aaa... Ja zmienialem na wtryski z AHF."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Wtryski wymienione :wink: W moim przypadku moc wzrosła o ok. 10-12 KM i moment 20-25 Nm, czy to dużo, czy mało - trudno osądzić. :? Nie mogę podać dokładnych wartości bo Octavia w serii nie była mierzona. Generalnie auto troszeczkę lepiej przyspiesza, ale żadnej rewelacji nie ma :arrow: jest to dobra podstawa do zrobienia chipa.k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paulmWtryski wymienione :wink: W moim przypadku moc wzrosła o ok. 10-12 KM i moment 20-25 Nm, czy to dużo, czy mało - trudno osądzić. :? Nie mogę podać dokładnych wartości bo Octavia w serii nie była mierzona. Generalnie auto troszeczkę lepiej przyspiesza, ale żadnej rewelacji nie ma :arrow: jest to dobra podstawa do zrobienia chipa.k
Ja wlasnie szukam jakis wtryskow z mniejszym przebiegiem niz moje (<170 tys).
Mozna wiedziec ile dales za wtryski i czy masz jakiegos sprawdzonego sprzedajacego??
I czy wymieniles na te od ASV czy AHF?
Z drugiej strony mam pytanie do znawcow tematu. Czy wtryski od 2,5TDi sa takie same jak w 1.9 TDi?? Na jednej aukcji kolega, ktory rowniez oglasza sie u nas na forum:
pisze, ze wtryski od ASV beda pasowaly do 2,5 TDI R5?? Czy to mozliwe?? A moze sprobowac w druga strone i wtryski od 2,5TDi zalozyc do 1.9TDi??
Czy ktos cos wie na ten temat?Pozdrawiam
Radek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RadkowA moze sprobowac w druga strone i wtryski od 2,5TDi zalozyc do 1.9TDi??
Czy ktos cos wie na ten temat?
Po za tym wstawianie duzo wiekszych wtryskiwaczy bez wiekszej sprezarki mija sie z celem."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaJak najbardziej beda pasowaly i kiedys tak wlasnie robiono, bo od 2,5TDI sa duzo bardziej wydajne. Jednak te wtryski sa cholernie drogie i praktycznie nie do dostania, dlatego stosuje sie hybrydy robione przez Aliego.
Po za tym wstawianie duzo wiekszych wtryskiwaczy bez wiekszej sprezarki mija sie z celem.
Chodzi mi o przyrost mocy kilka koni (tak kolo 10-15) za nieduza kase i szukam jakis wtryskow. Czy od silnika AKE 180KM wejda i beda dzialac poprawnie w moim AGR?Pozdrawiam
Radek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RadkowPowiem Ci, ze znalazlem faceta, ktory ma wtryski do 2.5 TDI z przebiegiem okolo 90tysiecy duzo taniej niz inni maja do 1.9 TDI. Tylko nie wiem jakie powinny miec oznaczenie, gdyz ma 3 rozne komplety o roznych mocach (do 150KM, i do 180KM). Ktore wybrac?? I jak poradzic sobie z tym, ze jest ich 6 sztuk ze sterujacym?
Chodzi mi o przyrost mocy kilka koni (tak kolo 10-15) za nieduza kase i szukam jakis wtryskow. Czy od silnika AKE 180KM wejda i beda dzialac poprawnie w moim AGR?
Musisz szukać od R5 TDI.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RadkowNie przesadzaj, ze przyrost ponad 10% nic nie dal, albo nie ma zadnego przyrostu
Ja wlasnie szukam jakis wtryskow z mniejszym przebiegiem niz moje (<170 tys).
Mozna wiedziec ile dales za wtryski i czy masz jakiegos sprawdzonego sprzedajacego??
I czy wymieniles na te od ASV czy AHF?k
Wtryski kupiłem nowe z ASV, właśnie od kolegi Rogalotti.
Komentarz
-
-
koledzy jestem laikiem, a widzę że znacie sie na temacie, więc proszę powiedzcie co sa warte wrtyski w nowej O2 1,9TDI BKC i czy należało by je wymieniać dla przyrostu osiągów??pozdrowienia
tedi33
OCTAVIA II COMBI ADVENTURE 4x4 + BOX<-- tym jeździ moja Żonka, a ja tylko czasem
i
OCTAVIA II AMBIENTE z identycznym silnikiem <-- a tym ja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofttedi33, W nowej robisz program ktory z 105KM daje bezpieczne 140KM i bedzie jezdzic bez problemu. Mozna i wiecej, ale juz slyszalem o tym jak skrzynia powiedziala papa :twisted:
Komentarz
-
-
koledzy ja chciałem sie dowiedzieć cos wiecej o moich wtryskach bo o tym jest chyba ten temat, dzięki za odpowiedzi dotyczące vira.
Ale skoro poruszyliście ten temat to mam pytanko:
czy robił ktoś wymiane softu w serwisie skody, bo podobno można to zrobić na gwarancji za 2200zł, a u kolegów z firm tiuninngowych cena jest podobna tylko u nich bryka jest dostrajana na hamowni a co w przypadku serwisu wymieniają tylko soft i nie testują.pozdrowienia
tedi33
OCTAVIA II COMBI ADVENTURE 4x4 + BOX<-- tym jeździ moja Żonka, a ja tylko czasem
i
Komentarz
-
-
w firmie gdzie pracuję mamy całą flotę octevek 1 i 2 w O1 skrzynia się sypała po 250 tyś i to na seryjnym sofcie, więc to zdaje się zależy od techniki jazdy chodź skoro na oryginale sie sypią to po zmianie jest wieksza szansa na rozpad pytanie tylko ile kilosów robimy brykąpozdrowienia
tedi33
i
Komentarz
-
-
Poszła się pasać, a swoje przeszła 235 kkm, wszystkie testy jakie mogła zaczynając od boxa :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech wyścigi, pościgi, modyfikacje samochodu - testy itp, tuner oraz znajomi wiedzą o co chodzi, oraz cieżka praca i ponad 180 kucy na utrzymaniu wiec i tak szacunek dla niej.
Zamieniaj wtryski i śmigaj, nie powinno byc stresu przy normalnej eksploatacji, ja się z tym liczyłem po tym co przechodzi ten samochód."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
Komentarz