Śliczniutka!!! Gratulacje!!!
Zmiana 90km na 110km
Zwiń
X
-
Zmiana 90km na 110km
Witam wszystkich użytkowników.
Odbieram jutro autko (Octavia 1,9TDI 90KM nie wiem jakie oznaczenie silnika) i kolega który mi je sprzedaje mówi że nie ma problemu, przerobi mi na 110 koni, musi tylko kupić i podmienić jedną część i będzie mnie to kosztowało 70-100pln. Powiedział że robił już to w seatach i spoko.
1. Czy to możliwe?
a jeżeli
2. Na czym to polega?
3. Co to za część?
4. Czy jest to bezpieczne dla dalszej eksploatacji?
5. Co ze spalaniem?
Dzięki za zainteresowanie i proszę o szybkie rady bo jutro rano jadę po auto.Octavia 1 Combi 1.9TDI ALH Classic 2003r
+ wtryski ASV + wirus = 122KM / 312Nm
-
-
1. tak
2. prawdopodobnie box
3. j/w
4. zależy
5. teoretycznie powinno zmalećByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
2. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=box
4. od programu/pracy silnika/parametrów
6. mi znajomy mówił o propozycji boxa za 50zł więc tak możliwe
najpierw dowiedz się co dokładnie kolega Ci proponuje, a później można na ten temat dyskutować apropo za i przeciwByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Octavia 1 Combi 1.9TDI ALH Classic 2003r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fosforusPrzypuszczam że to gówno jest, czy mógłbyś mi zaproponować jakiś tuning w rozsądnej cenie dla tego auta (link z allegro)?W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fosforusCzy może mieć to negatywny wpływ na podzespoły?
Piszesz, że auto dopiero odbierasz, wiesz w jakim stanie jest silnik, rozrząd, sprzęgło, turbina, ile ma przebiegu, jak było traktowane itp ?
Rozsądna cena to minimum 1000zł za program zrobiony u kogoś kto się na tym zna, ponieważ takim BOXem można sobie bardziej zaszkodzić niż polepszyć.
Tak jak pisze Udesky, dowiedz się co dokładnie kolega chce Ci zrobić przy silniku i jakie masz oznaczenie.Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zalatuje mi to wgraniem gotowca, który może być obojętny dla silnika, ale może również nieźle nabruździć. Na twoim miejscu bym sobie odpuścił, dozbierał i podjechał do tunera z prawdziwego zdarzenia, będziesz miał w tedy wykres itp.
Powiedz w ogóle co to za rok samochodu, bo w wersjach przed FL nie da się zmienić softu bez rwania kości.
P.S. Oznaczenie silnika znajdziesz na:
- obudowie rozrządu,
- w bagażniku na naklejce, która powinna się znajdować pod wykładziną obok koła zapasowego,
- w książce serwisowej, w której na pierwszej stronie powinieneś mieć wklejoną taką samom naklejkę jak w bagażniku.
(sprawdź jaki występuje tam symbol: ALH/AGR - 90KM, AHF/ASV - 110, ATD/AXR - 101KM, ASZ - 130KM)W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
Zamiast boxa - rezystor za 50gr i pare przewodow za 1zl
A jak nie to zmiana wtryskiwaczy, jesli koncowki maja byc nowe to za komplet nie 100zl a 1000zl
A za program w promocyjnej cenie tez 1000zl.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Dziękuję Wszystkim za wpis.
Według Waszych porad nie robiłem żadnych poczynań co do szemranych chip tuningów.
sew1981 napisałem ATD bo żeby założyć konto musiałem podać cokolwiek.
Mam już auto, chodzi pięknie
Jutro zrobię zdjęcie naklejki w bagażniku to mi rozszyfrujecie co ja właściwie kupiłem. Nawet nie wiem jaka opcja, chyba Ambience.
Pozdro, póki co oblewam
[ Dodano: Nie 22 Lis, 09 16:58 ]
takie cuś
Octavia 1 Combi 1.9TDI ALH Classic 2003r
Komentarz
-
-
Raczej końcówek nie dostaniesz, chyba że chcesz kupić od razu 216. Kupujesz całe wtryski, na allegro pewnie znajdziesz, na forum tez się czasem pojawiają. Sam będę miał swoje z AHF do sprzedania na początku grudnia, z tym że mam na nie chętnego. Zobaczymy czy się zdecyduję jeśli nie to możemy się dogadać. Ale nic nie obiecuję.
Problemów ze znalezieniem takich wtrysków nie będziesz miał.W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lugabTylko nie trzeba bedzie niczego ustawiac??, nie wiem, moze kat wtrysku??
Zamieszczone przez Zapata- wirusem ile mogę podciągnąć - oczywiście rozsądnie ?W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
komresor w większości przypadków stosowany jest w benzynach, bo "z dołu" mają mało koksu. do klekota trzeba założyć większe turbo, aby lepiej dmuchało w całym zakresie obrotów. jak dla mnie ten temat, to tak jak lpg w tdi :wink:.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Komentarz