Znając nasz kraj to nie będzie ani darmowe ani nie będzie działać jak należy ale mam nadzieje że się mylę bo to fajna rzecz :szeroki_usmiech
[O2] Żarówki halogenowe - wymiana na ksenonowe
Zwiń
X
-
[O2] Żarówki halogenowe - wymiana na ksenonowe
Witam . Czy wymieniał ktoś w swoich halogenach żarówki na takie, które pasowałyby swoją barwą do reflektorów ksenonowych ?.
Jeżeli tak to jakie żarówki kupić ?. Znalazłem na allegro coś takiego:
* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
-
-
Octavia2Limited musisz pamietać, że z racji zabarwienia powłoki będą one słabiej świecić,
tego typu żarówki przegrzewaja sie i częściej się przepalajaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Możesz też założyć Philips BlueVision, są z niebieską powłoką dzięki czemu święcą białym światłem. Tyle, że są "mniejżywotne" od zwykłych, ale wszystkie "podkręcone" żarówki tak mają.
Wpisz w szukajkę "żarówki" i poczytaj.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Octavia2Limited, ogólnie odradzam Ci Philipsa BlueVision maja niską trwałość max rok wytrzymały u mnie przy przebiegu 26kkm rocznie.W deszczu giną i nic nie widać. Jeżeli chcesz już włożyć to proponuje Ci Philipsa te http://www.allegro.pl/item830087036_...ide_2_szt.html świecą o niebo lepiej (niestety na jasno żółto) i wytrzymują dłużej.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
ja z własnego doświadczenia wiem, że nie warto montować chińskich żaróweczek. potrafią się nagrzewać to sporo większych wartości niż normalne żarówki a nawet wystrzelić jeśli się dostanie na nie trochę wody.
poza tym w moim autku poprzednim pomatowiały przez to szkła.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Dzięki za odpowiedzi. Na innym forum otrzymałem linka do testu około 10 żarówek. Najlepiej wypadły żaróweczki PHILIPS X-TREME POWER. Pozdrawiam
[ Dodano: Sro 16 Gru, 09 18:41 ]
JAKIE ŻARÓWKI SĄ W HALOGENACH W OII ?. H4, H6, H8 ?* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
Komentarz
-
-
czyzyk64, bo te hidy to są xenony właśnie. z oślepianiem to też wiadomo zależy od ustawienia a kolor masz do wyboru od 4500K do nawet 12000K.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
hid-y w miejscu pm: http://www.youtube.com/watch?v=VXERJ7aFdGQ
zwykłe żarówki w miejscu pm: http://www.youtube.com/watch?v=aIIj1y_kYeo
co prawda pokazują działanie corner ale jakiś pogląd jest.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
walą jak stroboskopy przy kręceniu kierą
miguello, te żarniki to obecnie koszt ok 40zł także nie są to duże koszty tym bardziej, że gwarancja jest 12 msc więc jak się będa przepalać to bedziesz klienta odwiedział co miesiącOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Jak przyjdą mi te żarówki to wstawię fotki i filmiki jak to wygląda i świeci. Pozdrawiam.
P.S. Z tego co patrzyłem na alledrogo, ta "marka" HBM ma też w ofercie żarówki o temp. 4200K bodajże w H8 - te być może bardziej by przypasowały ...
Komentarz
-
-
Udało mi się kupić HBM 4200K. Dzisiaj otrzymałem przesyłkę po rozpakowaniu zabrałem się od razu do wymiany oryginalnych żółtych osram na białe hbm.
Barwa światła niemalże identyczna jak w ksenonach. Myślę, że jakby były troszeczkę mocniejsze około 4300-4500 to byłoby pięknie!. Najważniejsze, że nie są żółte i pasują do ksenonów.
[ Dodano: Sro 06 Sty, 10 19:35 ]
Zdjęcia: http://picasaweb.google.com/ebaycom9/HalogenyOctavia#
Pozdrawiam.* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
Komentarz
-
-
czyzyk64, spotkałem je ostatnio na allegro cena 45 zł + 14 zł wysyłka ale w tej chwili brak wystawionych na sprzedaż. Wysłałem zapytanie do sprzedającego czy będzie wystawiał ponownie bo też chcę je kupić.
Pzdr.
Kamil
PS. zapomniałem dodać, że to są zwykłe żarówki halogenowe H8
a tu chyba coś podobnego
Komentarz
-
Komentarz