Chcialbym sobie zamontowac schowek na okulary i w zwiazku z tym mam pytanie. Otoz posiadam fabryczny alarm i wydaje mi sie (moze jestem w bledzie) ze tam w tych kratkach znajduja sie czujki ultradzwiekowe od alarmu. Jak to zdemontowac i jak sa zamontowane w tej kratce te czujki? Jaki jest orientacyjny koszt nabycia takiego schowka na okulary?
Masz fabryczny alarm, czy alarm dolozony przez dilera - latwo poznac czy masz fabryczny jak na slupku kierowcy jest guziczek na wysokosci pokretla do regulacji oparcia.
A sam ten schowek wystarczy pociagnac w dol do siebie wyskoczy z zaczepow.
Trusek, o ile mnie pamięć nie myli czujniki ori są montowane w słupkach bocznych
w tych kratkach w miejscu schowka na okulary mozesz miec czujnik klimy(w lampce) albo głosnik od zestawu głosnomówiącego(zamiast schowka)
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Ja mam fabryczny autoalarm. W slupakach nie ma czujnikow. One sa w takich kratkach po bokach lampy od oswietlenia kabiny. Kolo fotela kierowcy w slupku jest wylacznik tych czujnikow jakby ktos np. chcial psa w kabinie zostawic zeby nie wylo przy kazdym ruchu.
Masz fabryczny alarm, czy alarm dolozony przez dilera - latwo poznac czy masz fabryczny jak na slupku kierowcy jest guziczek na wysokosci pokretla do regulacji oparcia.
A sam ten schowek wystarczy pociagnac w dol do siebie wyskoczy z zaczepow.
Tak - napisalem ze mam fabryczny i przycisk tez mam.
Hmm - musze sprawdzic te czujki w lampce(nie zauwazylem tego).
Rozumiem ze ta czynnosc nikogo nie przerosnie - wyciagam stara zaslepke i tylko wpinam nowa ???
Temat może stary, ale jest szansa że komuś się przyda.
Dzisiaj przyszedł schowek kupiony od kolegi maciejek.
Montaż/Demontaż:
Schowek siedzi na takich sprężystych zatrzaskach. Trzeba podłożyć śrubokręt między podsufitkę a zaślepkę i podważyć. Później schodzi palcami. Montaż jest jeszcze prostszy. Trzeba tylko wcisnąć i gotowe.
Czujniki alarmu:
U mnie był pod zaślepką moduł ruchu od alaramu. To takie trzy czujniki na kawałku tworzywa. Trzyma się toto na zatrzaskach. Ale schowek nie ma zatrzasków
Tzn. ma dwie sztuki tak troche schowane.
Moduł wchodzi na wcisk i ładnie zatrzaskuje się na nich.
Komentarz