Zamieszczone przez Marx
[O1] Folia - przyciemniane szyby O1 Rider
Zwiń
X
-
SuchyX, jest ale wydasz majątek.
Zamieszczone przez RALFmetodą ta może być przyciemniana nawet szyba przednia.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwSuchyX, jest ale wydasz majątek.
Zamieszczone przez RALFmetodą ta może być przyciemniana nawet szyba przednia.
Chodzi mi oczywiście o szyby przednie , nie szybę czołową
Komentarz
-
-
Gość
Panowie,
kiedyś piecowo przyciemniała szyby pewna firma z okolic Zielonej Góry. Ostatnio było nawet o Nich w TVN Turbo w programie Turbo Kamera jak gościowi spier.... wszystkie szyby i migali się, aby poprawić. Też chciałem to zrobić, ale zazyczyli sobie za to 2000 pln netto (wszystkie szyby oprócz czołowej) i przyciemniłem produktami Folia Tec'a.
Komentarz
-
RALF, nie opowiadaj.
AS czy motor dostał kaske od firmy przyciemniającej szyby piecowo i liczą że ktoś przeczyta i w to uwierzy.
O tym było sporo na forum, chyba MisiekWaW przytaczał artykuły i jakieś listy na ten temat. Nie liczy się czy piecowo czy folia, jak nie będzie 70% przepuszczalności.
Komentarz
-
-
Jak to jest z tymi przyciemnianymi szybkami,bo sie zastanawiam czy czasem sobie nie przyciemnic w swojej skodzie?Z racji tego,ze to kombi to chcialbym przyciemnic wszystkie szyby procz czolowej,oczywiscie folia o przepuszczalnosci swiatla powyzej 70% i teraz sie zastanawiam jak to jest jak na drodze w razie kontroli policji,skad policjant wie czy jest 70% czy moze mniej czy wiecej?Czy to Ja musze udowodnic jemu ze jest ok,czy On,ze nie jest ok?Widzialem kiedys w tv,ze policjant na drodze kazal chlopakowi zdzierac folie z przednich szyb,inaczej chcial zabrac dowod rejestracyjny pojazdu bez zadnego sprawdzania przepuszczalnosci swiatla tych oklejonych szyb.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
jezeli masz szyby fabrycznie przyciemnione(zielonkawe i chyba wszystkie OII takie mają)to na szybie będziesz miał napisane w jakim procencie jest szyba transparentna tzn ile przepuszcza. Szyby boczne i tylna będą miały 70% a przednia czołowa będzie miała 75% w związku z tym nie ma możliwości przyciemnienia przedniej czołowej oraz bocznych przednich bo one już są w maksymalnym, dopuszczonym przepisami, stopniu przyciemnione. Natomiast boczne tylne oraz tylną może dalej sobie przyciemniać. I teraz łopatologicznie jeżeli policjant zobaczy na szybie przedniej bocznej naklejoną folię i zobaczy napis 70% to jest jasne ze jest dodatkowo przyciemniona i nie spełnai wymogów. Natomiast gdybyś miał szyby tzw białe (nie zielonkawe) to mozesz sobie przyciemnić do tych 70% i juz jest mu trudno stwierdzic czy przekroczyłeś normę, ale wtedy pewnie będzie chciał zobaczyć certyfikat na tę folię.
Komentarz
-
-
Mam biale i chce delikatnie przyciemnic,ale nie chce w razie kontroli policji ani zdzierac folii ani zeby mi zabrali dowod rejestracyjny.Czy w praktyce mozliwe jest oklejenie wszystkich szyb auta(procz czolowej) folia,zeby w razie kontroli wszystko bylo ok,tzn zgodnie z przepisami?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
fan, jeżeli rozmawiamy o OIIFL takiej jak masz w podpisie to nie masz białych tylko przyciemnione fabrycznie (wszedłem na strone skody i w cenniku z roku 2009 wszystkie wersje mają szyby przyciemnione), tak więc tak jak pisałem możesz przyciemnić tylko tylne. No chyba że masz wersje sprowadzoną z innego kraju? Wtedy ok możesz mieć białe. Nie myl szyb przyciemnionych takich jak ty masz(choć tu wydaje mi się nieszczęśliwym jest użycie tego określenia, w chevrolecie określa się tak przyciemnione szyby jako szyby barwione)z dodatkowym przyciemnieniem np. SUNSET za 600zł(ja takie sobie fabrycznie domówiłem i o takim na początku tego postu była mowa w wersji RIDER).
Komentarz
-
-
Jak dla mnie to szyby w OIIFL nie wygladaja na fabrycznie przyciemnione ale moge sie mylic.Dodatkowe przyciemnianie tzw. SUNSET nie podoba mi sie,ze wzgledu na to,ze przednie szyby nie sa przyciemnione a mi sie podoba jak jest przyciemnione cale auto(procz czolowej).Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
no właśnie przednie szyby nie mogą być przyciemnione przez SUNSET bo juz sa max przyciemnione (barwione)i nie można mówić czy się podoba czy nie. Jeżeli SUNSET ci się nie podoba to inne przyciemnienie nie wchodzi w grę, oczywiście zgodnie z przepisami. Reasumując chcesz sobie przyciemnić wszystkie szyby(poza czołową) to twoja sprawa ale pamietaj łamiesz przepisy i przy kontroli policyjnej albo sam tę folię ściągniesz z przednich bocznych szyb albo zabiorą dowód rejestracyjny. Niestety nie wszystko co nam się podoba jest dozwolone przepisami, mnie osobiście nie podoba sie nakaz zapinania pasów(chciałbym mieć wybór czy chce czy nie chce bo i tak nie zrobię krzywdy innym nie zapinajac ich), ale zapinam bo taki jest obowiązek. Inną rzeczą jest czemu wpuszczamy przez granicę samochody za wschodniej granicy, które mają wszystkie szyby przyciemnione i jakoś nikt nie reaguje na to.
Komentarz
-
Komentarz