[O1] Lifting O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskar777
    Classic
    • 2010
    • 2

[O1] Lifting O1

Rozwiązanie prawdopodobnie jest bardzo proste. Miałem podobny przypadek w golfie 1,9 TDi 110k. Po regeneracji (w moim przypadku wymianie - rozdarła mi się membrana od zmiennej geometrii łopatek) gruszki trzeba wyjątkowo precyzyjnie ustawić wysunięcie tego ramienia. Zmiana o 1mm spowodowała w moim przypadku odpalanie turbiny przy obrotach około 2tys(może 2,1tys). Na kanale wykręcenie gruchy i podkręcenie jednej śrubki - max 15 min. Po regulacji logi dynamiczne i wszystko jasne

Powodzenia
  • deebee4
    Classic
    • 2009
    • 3

[O1] Lifting O1

Witam,
    jest to mój pierwszy post. Szukałem na forum podobnego tematu, ale nie potrafiłem odnaleźć praktycznie żadnych informacji, które byłyby przydatne.

O co chodzi? O to, że chciałem się dowiedzieć czy możliwa jest modyfikacja Octavii I FL (O1FL), aby wyglądała jak Octavia 2 (O2). Czy jest możliwa taka przeróbka? Jeśli tak to czy wiąże się to z istotnymi przekształceniami fabrycznych elementów?

Głównie chodzi mi o przód mojej Octavii

Komentarz

• sh3v
      Rider
      • 2008
      • 410

nie da rady bez rzeźby nie polecam, kup sobie rsowy przodzik i xenonki i będzie bajka.

Komentarz

• deebee4
        Classic
        • 2009
        • 3

bez rzeźby tzn? :P

możesz mi polecić jakiś ładny zderzaczek w takim razie do mojej Octavki? najlepiej w kolorze srebrnym

Komentarz

• Sebastian_S
          Ambiente
          • 2009
          • 172

No karoserię byś musiał zmienić hehehe i dostosować do wcześniejszego podwozia i innych elementów. Może tobie chodziło o zmianę z O1 na O1 FL ?

Komentarz

• sh3v
            Rider
            • 2008
            • 410

Jak chcesz mieć coś innego to proponowałbym wygładzenie listew na aucie.
            Tu masz na filmiku jak koles pokoleji robił lifta i pod koniec wlasnie wygładzał.
            My ex-car Carcoolca ;) (Škoda Octavia)

No i pod koniec wybrał słuszne fele od porsche

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

Witam. Przeglądnij tematy w katalogu NASZE AUTA Tam klubowicze chwalą się swoimi furkami. Generalnie co kto lubi. Można wtopić w auto kilkadziesiąt tysięcy zł tylko po co. Octavia to wdzięczne autko do tuningu optycznego byle nie przesadzić. Jeśli chcesz coś na zewnątrz poprawić to możesz zmienić zderzak na RS założyć spojlerek na tył, jakieś fajne alusy (tylko nie 15!) xenonki, przyciemnić szyby, obniżyć zawieszenie, jakieś ładne zaciski hamulcowe itd, itd. W środku też można poszaleć...
              Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sh3v
                Jak chcesz mieć coś innego to proponowałbym wygładzenie listew na aucie.
                Tu masz na filmiku jak koles pokoleji robił lifta i pod koniec wlasnie wygładzał.
                My ex-car Carcoolca ;) (Škoda Octavia)

No i pod koniec wybrał słuszne fele od porsche
                Zastanawia mnie jak rozwiązał mocowanie boczne tego zderzaka, które znajduję się pod tą plastikową listwą?
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• sh3v
                  Rider
                  • 2008
                  • 410

Zmieniasz na inne mocowanie, od wewnątrz. Kubańczyk będzie przeprowadzał taki zabieg więc zapytaj właśnie jego o szczegóły.

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sh3v
                    Zmieniasz na inne mocowanie, od wewnątrz. Kubańczyk będzie przeprowadzał taki zabieg więc zapytaj właśnie jego o szczegóły.
                    Spoko przyjdzie czas to się będę orientował. Choć jak znam życie to strona praktyczna weźmie górę.
                    W Polsce nie ma kryzysu.
                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• sh3v
                      Rider
                      • 2008
                      • 410

Jak dla mnie to za gładko z przodu wygląda, tył spoko ale listwa z przodu a z tyłu gładko - nie pasuje więc daruje sobie.

Komentarz

Pracuję...