np. wg niej AGR i ALH maja taka sama turbine i sprzeglo itd
Kolejny etap ...
Zwiń
X
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Kolejny etap ...
Odebralem dzisiaj z warsztatu moj samochod po drobnych przerobkach wizualnych, tzn. z nowych rzeczy pojawily sie:
1) zderzak od wersji RS
2) grill bez logo skody i z chromowana obwodka
3) skrzela - wiem, ze nic nie daja, ale fajnie wygladaja
A tak wyglada to na zdjeciu (zdjecie jest kiepskie, bo robione w nocy, a bylo za zimno, zeby eksperymentowac z ustawieniami aparatu):Załączone pliki
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
To jest ten grill:
Speciálka na autodoplňky od roku 1999. Vše pro Vaše auto. Odborně poradíme a pomůžeme s výběrem. E-shop na autodoplňky Ostrava. Specializovaný obchod s kompletním sortimentem doplňků na auta. 20 let zkušeností.
Jedyne zblizenie mojego grila jakie mam to to:
[ Dodano: Sob 26 Lis, 05 18:09 ]
Myslalem o listwach, ale jednak zdecydowalem, ze nie. A o wiekszych felgach caly czas mysleZamieszczone przez MiKruSTrzeba bylo sobie listwy od razu lakiernąć.
No i na wiosne teraz minimum 16'ki do tego zderzaka.
Załączone pliki
Komentarz
-
Gość -
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Glowna roznica jest w polozeniu tej siatki - u hermana siatka jest w glebi, a u mnie nie.Zamieszczone przez Ziomal_tm_, to Twój grill różni się od hermana tym ,że ma obwódkę z tego co widzę chyba ,że inny rodzaj siatki.
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cos bym zrobil z reflektorami, ale brewki nigdy mi sie nie podobaly - z drugiej strony jednak widzialem kilka zdjec Octavii z brewkami i nie wygladaly zle, wiec musze sie nad tym zastanowicZamieszczone przez luky8_tm_, a nie myślałeś czasem o brewkach :?:
Komentarz
-
Dżizas - jakie brewki? :x
Ja na Twoim miejscu juz te skrzela bym sobie darowal. Niepotrzebnie dociążają optycznie przód.
O ile zderzak od RS-a nie podoba mi sie i uwazam, ze seryjny jest ladniejszy, a jego "magia" polega jedynie na tym, ze jest wlasnie od RS-a :wink: , o tyle u Ciebie wyszedl bardzo ladnie.
k
I super zgrywa sie akurat wlasnie z tym grillem.
Brewki spowoduja imho, ze samochod bedzie za bardzo usmarkany z przodu.
Gdyby to bylo moje auto, to zostawilbym jak jest, tylko polakierowal jeszcze listwy i dobral ladne felgi i koniec.
Byloby super przy tym kolorze.
No, ale o gustach sie nie dyskutuje.
[ Dodano: Nie Lis 27, 2005 2:06 am ]
Acha - z tylu dalbym jeszcze delikatna lotke na dach i zdjal relingi.
[ Dodano: Nie Lis 27, 2005 2:06 am ]
i chlapaki. :wink:TDI 205PS
Komentarz
-
-
Według mnie octavia bez relingów nie podoba mi się ,ale jak tak popatrzę na Mikrusa Skodę to fajnie wygląda.Według mnie brewki oszpecają samochód i nie wiem co wszyscy widzą w tym zderzaku od RS .Lepiej dozbierać sobie na jakieś porządne felgi.tu się nie zgodze ja nie wyobrażam sobie mojego samochodu bez chlapaków nie ze względu na estetykę , przy wjeździe w głupią kałużę mam uwalone całe drzwi i okno. Ja lubię tylko czyste samochody :szeroki_usmiechi chlapaki.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Dla mnie zderzak RS-a jest ładniejszy od serii, ale tak jak napisaliscie to kwestia gustu, zreszta jak wszystkie zmiany jakie dokonuje sie w swoim autku
Autka z tym zderzakiem z boku nawet wygladaja ciekawiej, optycznie sa niby nizsze, nie ma efektu waskiego przodu(seryjny zderzak rozszerza sie dopiero przy samym kole) i moim zdaniem lepiej to współgra z dosc masywnym tyłem..Co do brewek ja mam w planach zalozyc, bo akurat te brewki od octy co nachodza na kierunkowskazy sa w miare delikatne..A przy moim grillu i obecnie dosc masywnym/agresywnym przodzie sadze ze beda wygladaly nienajgorzej(juz nawet VT sobie zrobilem jak to bedzie)..
pozdrawiam--------------
Komentarz
-
-
No i co do zderzaka od RS'a to nieco zmienia on aerodynamike, ale konkretne liczby niech poda Wasyl. Nie spodziewałem sie że może być taka różnica.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Coz to pytanie nalezaloby zadac jakiemus specjaliscie od aerodynamiki.Zamieszczone przez MiKruSPytanie tylko czy przez zderzak, czy przez to, ze jest np. nizsza.Zamieszczone przez ZibiO ile mnie pamiec nie myli to roznica miedzy O1 RS a zwyklymi O1 we wspolczynniku Cx wynosi 0,02.
Zwykle O1 maja Cx = 0,31
RS Cx = 0,29
Ja na podstawie rysunkow z tego tematu:
moge tylko domniemywac, ze ksztalt dokladki przedniego zderzaka ma istotny wplyw na aerodynamike.
BTW. Ostatnio mnie powalila nowa S-klasa - wspolczynnik Cx 0,26 :shock:
Oczywiscie ma bardzo ladnie zrobiona przednia dokladke zderzaka ze spoilerem
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
Komentarz