[O2] szyberdach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lsq
    Classic
    • 2010
    • 3

[O2] szyberdach

Zamieszczone przez tomek3369
    czy świeci wam się kontrolka otwarcia przedniej maski
    Zamieszczone przez laurin
    Świeci
    a co to za kontrolka, jak ona wygląda :?
    FABIA 1.9 TDI (AXR)
  • Maciek75
    Classic
    • 2008
    • 17

[O2] szyberdach

Witajcie! Szukałem, ale niestety nie znalazłem :? . Chciałbym zamontować szyberdach w mojej skodziance. Czy ktoś może już coś takiego robił?? Ile taka przyjemność może kosztować?

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Maciek75
      Ile taka przyjemność może kosztować?
      w zależności od rodzaju szyberdachu(ręczny/elektryczny) czy pojedynczy/podwójny od 1000 do 5000PLN

np tu masz link do firmy która to robi

poszukaj też czegos w necie

tu masz listę firm w wawce które to ponoć robią
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• czernobyl
        L&K
        • 2008
        • 1276
        • Octavia III (5E3)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

ja robiłem w o1
        pamiętaj, że dokładając aftermarket'owy szyber, będzie on działał nieco inaczej niż fabryczny - bo do fabrycznego inaczej wygląda podsufitka i poszycie dachu.
        fabryczny uchylno-odsuwny odsuwa się chowając między dach a podsufitkę i do tego jest z zasady nieszczelny - pod szybą są rynienki a potem rurki odprowadzające wodę słupkami pod auto, więc można zostawić auto na deszczu z uchylonym szybrem i w 99% przypadków auto będzie suche (poza wersją deszcz + wiatr wiejący pod kątem prostym - wtedy napada)
        natomiast niefabryczny typu webasto, vermeulen czy farmont uchyla się standardowo, ale odsuwanie wygląda jak w np. oplu callibra czy hondzie crx - czyli uchylona szyba odsuwa się do tyłu na dachu; ponadto z racji braku odpływów musi być na szczelny po zamknięciu - więc zostawienie auta z otwartym szybrem na deszczu to słaby pomysł, bo na pewno woda zbierająca się dookoła szyby wleje się do środka; ponadto w wersjach tańszych nie spodziewaj się rolety zasłaniającej szybę od spodu

osobiście posiadam od marca poprzedniego roku szyber vermeulen mechaniczny(korba), uchylno - odsuwny. ogólnie jest b. zadowolony z niego (nie mam w ogóle klimy), jedynie nauczyłem się zamykać szyber wychodząc z auta na kilka godzin, bo już ze dwa razy napadało mi do środka , a poza tym jest OK, hałas uchylonego szybra jest minimalny w stosunku do uchylonych szyb, za to dodatkowy hałas zaciąganego powietrza potrafi pojawić się powyżej 110kmh ze środkowych wlotów powietrza nad radiem - ale to w o1. w trybie odsuniętym niespecjalnie jeździ się powyżej 100kmh - robi się głośno, poza tym słonce potrafi przypiec w czachę (ale czyż nie o to czasem chodzi ? )

ja montowałem w poznaniu, na ul. sycowskiej - gość potrzebował ok. 8h, 1200zł za całość

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Maciek75
          Witajcie! Szukałem, ale niestety nie znalazłem :? . Chciałbym zamontować szyberdach w mojej skodziance. Czy ktoś może już coś takiego robił?? Ile taka przyjemność może kosztować?
          Jeśli masz Ambiente i wzwyż to do wymiany pójdzie na pewno podsufitka ...

Komentarz

Pracuję...