O gwarancje nie ma się co obawiać, bo wszystko idzie po kabelku, więc w razie jakichkolwiek problemów wgrywamy serię i można śmiało ruszać do serwisu
Zamieszczone przez Samiec
Tylko mam pytanie ,czy w tym silniku nie powinien byc wyzszy moment obrotowy ?
Wiedziałem, że nie wszystkim spodoba się ten moment ;-) Można było zrobić spokojnie więcej, ale moim zdaniem lepiej mieć płaskie 360Nm w całym zakresie, niż więcej ale w niskim zakresie obrotów. Pozatym łagodny przebieg i łagodne narastanie momentu zapewnią długi żywot przeniesieniu napędu Uważam że taki przebieg nawet DSG nie zrobił by żadnej krzywdy...
Warto też zwrócić uwagę na bardzo udaną serię - ponad 150KM
Wiedziałem, że nie wszystkim spodoba się ten moment ;-) Można było zrobić spokojnie więcej, ale moim zdaniem lepiej mieć płaskie 360Nm w całym zakresie, niż więcej ale w niskim zakresie obrotów.
No ja nie mowilem ze mi sie nie podoba :diabelski_usmiech tylko sie zastanawialem czy z tego silniczka da rade wyciagnac wiekszy moment ale tez plaski
Wiedziałem, że nie wszystkim spodoba się ten moment ;-) Można było zrobić spokojnie więcej, ale moim zdaniem lepiej mieć płaskie 360Nm w całym zakresie, niż więcej ale w niskim zakresie obrotów. Pozatym łagodny przebieg i łagodne narastanie momentu zapewnią długi żywot przeniesieniu napędu Uważam że taki przebieg nawet DSG nie zrobił by żadnej krzywdy...
Warto też zwrócić uwagę na bardzo udaną serię - ponad 150KM
Seria jest fajna i zazdrość bierze takich osiągów w porównaniu do mojego ASV :wink:
Faktycznie płaskość przebiegu po modzie jest sliczna i przy tym moment rośnie w bezpiecznym zakresie. Gratuluję pięknie przeprowadzonego moda k
Nie naciskalem Aligatora o lepsze parametry, ja tym autem sie nie scigam, ono ma sluzyc do codziennej eksploatacji, a temu sluzy taki a nie inny przebieg momentu, pozatym pamietajcie panowie OII mam dopiero z 8 miechow i jeszcze mam opory psychiczne W kazdym razie jak doradzil mi Ali, nastepnym krokiem bylaby suszarka, ale to po gwarancji jak dojrzeje do zmian Autko nie kopci, harmonijniej rozwija moc nic tylko uzywac .
Uważam że taki przebieg nawet DSG nie zrobił by żadnej krzywdy...
wow! to moze i ja sie kiedys zdecyduje
żeby DSG było super bezpieczne wystarczyłoby z tego co jest na tym wykresie zdjąć 10-15Nm do 3500obr, przy zachowaniu takich samych parametrów powyżej 3500 i byłoby git
Uważam że taki przebieg nawet DSG nie zrobił by żadnej krzywdy...
wow! to moze i ja sie kiedys zdecyduje
żeby DSG było super bezpieczne wystarczyłoby z tego co jest na tym wykresie zdjąć 10-15Nm do 3500obr, przy zachowaniu takich samych parametrów powyżej 3500 i byłoby git
no i bardzo dobrze, gliwice tez mi baaaardzo pasuja
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz