waldik68, tylko że kolega Agamek12, sam ma dzieci którym pewnie nie spodobałoby się takie piszczenie :wink:
[O2] Felunek 18" Zenith z O2 TDI RS do cywilnej O2 BKD
Zwiń
X
-
[O2] Felunek 18" Zenith z O2 TDI RS do cywilnej O2 BKD
Panowie,
Zakupiłem ostatnio od Grzechosa felunek 18" z O2 RS i zamierzam założyć je do mojej jeszcze nienabytej O2 BKD (zaliczka wpłacona - czekam na koniec leasingu poprzedniego właściciela) W związku z tym mam pytanie czy ktoś z Was ma może zdjęcia O2 liftback z felunkiem Zenith 18"? Najchętniej w kolorze auta beż metalik.
Przy okazji - czy to dobry pomysł aby wstawiać 18" do cywilnej BKD? Czy mogę liczyć jeszcze na jakiś komfort jazdy?
-
-
michal@gdynia, komfort u mnie to drugorzędna rzecz także w tym CI nie powiem.
Ale jeśli jeździłeś kiedyś na 225/45/17" i było ok to powinno być ok też w przypadku tych felg które kupiłeś.
Tak jak pisał Maru 123, Ja raczej zrezygnowałem, ale dla mnie ważna rzecz robi opona naciągnięta na dana szerokość.
Jeśli drugi raz decydowałbym się na 18" to na feldze nie szerszej niż 7,5" czyli bodajże takiej jakie kupiłeś, bo wtedy ta opona 225/40 ładnie się tam rozkłada, nie robi się stożek, i ładnie ochrania rant felgi.
Komentarz
-
-
Panowie dzięki za info.
Miałem już 18" w poprzednim aucie (Outlander) i tam felgi sprawowały się super ale też wysokość opony była większa i pozytywnie wpływała na komfort. Kiedyś miałem Ibizę ASZ w wersji Top Sport z fabrycznie twardszą zawiechą i tym autem super pomykało się po dobrych drogach a takich u nas wciąż jak na lekarstwo. Na "normalnych" (czytaj dziurawych) drogach czasami zęby bolały od jazdy
[ Dodano: Pon 18 Sty, 10 15:59 ]
Panowie dzięki za info.
Miałem już 18" w poprzednim aucie (Outlander) i tam felgi sprawowały się super ale też wysokość opony była większa i pozytywnie wpływała na komfort. Kiedyś miałem Ibizę ASZ w wersji Top Sport z fabrycznie twardszą zawiechą i tym autem super pomykało się po dobrych drogach a takich u nas wciąż jak na lekarstwo. Na "normalnych" (czytaj dziurawych) drogach czasami zęby bolały od jazdy
Komentarz
-
Komentarz