[Inne] Zakup xenonów do S2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gery67
    Drive
    • 2010
    • 51

rbk Swinga możesz kupić nawet za mniejsze pieniądze, ja kupiłem od Grygy za 620zł z przesyłką, w miedzy czasie możesz szukać Bolero lub kulać kasę na Columbusa
    Napisz do Grygy bo mówił że ma kilka sztuk, może jeszcze mu coś zostało. Poza tym cena bardzo okazyjna bo na Allegro można kupić za 900-1000zł więc jak będziesz wymieniał coś lepszego to jeszcze zarobisz

PS. Nie wiem czy sprzedawca Cię o tym poinformował czy nie ale przy zamawianiu auta bez radia masz tylko jedną antenę zamiast dwóch, mi niestety nikt o tym nie powiedział... Już parę razy radio mi zaszumiało.
  • JOY
    Rider
    • 2008
    • 641

Witajcie wczoraj w ramach polepszania oświetlenia w S2 zakupiłem wczoraj Philips Night Guide H7s.
    Było lepiej ale cudów nie ma to nadal nie xenon. Żarówki spakowałem spowrotem i postanowiłem zakupić xenony.

Pytanie czy da się taniej zdobyć całe reflektory ori do S2, czy poddać się i założyć same żarniki i przetwornicę do aktualnych soczewkowych? No i jak taki eksperyment się sprawdzi. Wiem że nie będzie samopoziomowania, ale to już sobie wypoziomuję.
    Spryskiwacze do reflektorów kupię napewno, bo już teraz mi ich brakuje.
    No i co z komputerem, teraz światła do jazdy dziennej to mijania z mocą 90% - przy ksenonie to nie zadziała. Zaraz dzwonie do ASO i zapytam jak oni to widzą, ale doświadczenie wskazuje że nie widzą, albo "czarno widzą"
    Auto jet na gwarancji i nie wiem czy dam radę ten rok jeszcze czekać.
    Czekam na wszelkie info od Was.

Niestety ASO odpada: naliczyli kosztów na 8 tys i problemów co niemiara.
    W związku z tym szukam pożądnego warsztatu który będzie w stanie włożyć tam żarniki i poprogramować komputer coby hec nie było.

pzdr.

Ps. H7 Nightguide wnet wystawię do sprzedania. (wersja dla soczewek)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

To jaka Ty masz wersje tego S2 ze tam xenona nie ma, przeciez chyba tylk ten zupelny golas nie ma.

Spytaj Grygiego czy moze miec do S2
      Spritmonitor.de

Komentarz

• JOY
        Rider
        • 2008
        • 641

golas, golas niestety, ale TSI
        Grygy spoko, ale kto to oprogramuje ?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Sie znajda lampy sie znajdzie kabel jak to mowia :lol:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• JOY
            Rider
            • 2008
            • 641

Grygy nie ma nic do S2.

Temat nadal aktualny, a pilnie chciałbym się dowiedzieć jak wygląda dorobienie sprysków reflektorów.

pzdr.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Inny zderzak trzeba z tego co patrze. Bo spryskiwacz to nie jest element lampy jak w starym Superbie.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• JOY
                Rider
                • 2008
                • 641

O boże, no to kapa
                Nie da się jakoś dorobić, wszak mam zaślepki jakoweś ?

podłamany JOY

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

No wlasnie a Ty nie masz tam zaslepek ?? Bo na zaprzyjaznionym forum jest gosc co ma S2 golasa i tam jest jakas zaslepka albo spryskiwacze. Wtedy problemu zadnego pewnie nie ma.

P.S. Tam ma wsadzone HIDy i wyglada jakby to byl xenon.

I problem rozwiazany - tak jak myslalem spryski sa z lampa, albo do lampy dokladane(trzeba w ETCE zobaczyc), zaslepka pewnie sie odkreca i przerabia na mocowanie do spryskow, albo do kupienia w ASO za srednio rozsadne pieniazki. A wiec problemow zadnych nie bedzie.

Tu widac do czego montuje sie nasza zaslepke.
                  Załączone pliki
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• JOY
                    Rider
                    • 2008
                    • 641

U mnie wypatrzyłem tylko że zaślepkę mam na jakiejś sprężynce.
                    Pytanie czy jeśli teraz dorobiłoby się spryski a w przyszłości ewentualnie zmieniło całe reflektory to spryski już zostaną ?

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

Zamieszczone przez JOY
                      U mnie wypatrzyłem tylko że zaślepkę mam na jakiejś sprężynce.
                      Pytanie czy jeśli teraz dorobiłoby się spryski a w przyszłości ewentualnie zmieniło całe reflektory to spryski już zostaną ?
                      Z ETKI wygląda, że spryski są oddzielnie. Są przykręcane do lamp od spodu czterema śrubami także zawsze będziesz mógł je odkręcić. Pytanie tylko czy jak będziesz kupował lampy to nie będzie tam w komplecie także sprysków...

W TEJ aukcji na 3 zdjęciu widać ładnie jak to wygląda w realu...
                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

W sumie jest na tej aukcji jest komplet ze spryskami bo tego nie widac, to cena jest wzglednie przyjazna, bo dochodzi zmiana pompki do spryskow i ew zbiorniczka (do kupienia pewnie z czegos innego niz Superb) i podlaczenia, reszta bedzie dzialac.

Jeszcze nie tak dawno do OI xenony kosztowaly 1600zl bez spryskow i schodzily jak cieple buleczki, a to byly zwykle, a tu sa bi-xenony z AFSem.

I tu rodzi sie kolejne pytanie, normalnie przelacznik ma 3 pozycje, jak jest AFS to ma pozycje AUTO gdzie ta funkcja dziala, ciekawe co by bylo tu. Do tego jak wysterowac, zeby soczewki ustawily sie do patrzenia przed siebie, a nie robienia zeza jak podczas testu przy uruchamianiu auta :twisted:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• JOY
                          Rider
                          • 2008
                          • 641

JUŻ BYM BRAŁ TE LAMPY TYLKO kto to będzie w stanie ogarnąć właśnie od strony komputera, bo jak się potem okaże że moja wersja (nomen omen) KOMFORT potrzebuje jakiegoś sterownika za 3 tys... Panowie z ASO na pewno nie pomogą...

Czyli co - SZUKAM SPECA OD MONTAŻU i kompa do S2 ?

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

A pytales Grygiego czy by to rozgryzl, jakbys mial lampy ??

IMO dla mnie problemem tu moze byc ta automatyczna regulacja w dwoch plaszczyznach.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• JOY
                              Rider
                              • 2008
                              • 641

NIe, ale juz pytam

[ Dodano: Pią 22 Sty, 10 17:09 ]
                              Kapa, kaplica, dupa i cycki.

Nic z tego nie będzie, przynajmniej na razie jest ciężko niemożliwie.
                              Trzebaby wymieniać jakąś szynę systemową +3tys, kupić czujniki na osie, jakieś tam cuda jeszcze. Nawet jakbym chciał bez samoreg. to wtedy nie będę miał reg. nawet z kabiny.
                              Ogarnąć to w komp - jeszcze gorzej.

No chyba że ktoś ma z 10 koła na zbyciu to by się dało.

OPoddaję się - poczekam do końca gw. i za rok ruszę temat - może już będzie jakiś myk, a mi się akurat gwarancja skończy.

Ale spryski chciałbym już założyć, popytam w pon ASO.

Komentarz

Pracuję...