Klocki i stan płynu sa ok ?? Są jakieś wycieki ??
Zderzaki z RSa - naprawa z AC
Zwiń
X
-
Zderzaki z RSa - naprawa z AC
Czy ktoś wie, czy na legalu jest możliwe założenie zderzaków z RS, w czasie naprawy z AC w ASO. Mam skasowany bok i oba zderzaki.
Moja octavka to normalna OIIFL i chodzi mi o zderzaczki od OIIFL RS. Oczywiście różnice w cenach zderzaków pokryje z własnej kieszeni. Bo lakierować i tak będą, więc mogliby zderzaki które mi się podobają. Da się to załatwić w ASO?BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
-
-
Co się stanie, kiedy taki zderzak się uszkodzi. Jak wygląda wtedy ewentualnie usuniecie takiej szkody, tzn wymiana nieorginalnego zderzaka? Jak patrzy na to ASO? No wlasnie a co z gwarancja, jezeli wymieniamy zderzak orginalny na orginalny, ale inny niz byl orginalnie.BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
No właśnie tylko, ze ja chciałem sobie zrobić zderzak do RSa przy okazji, bo będę miał naprawę powypadkowa robioną w ASO, więc z używanymi częściami to będzie miało nie wiele wspólnego. :roll:BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Skłodi, nie pytaj na forum tylko idz do konkretnego warsztatu do kierownika i powiedz co chcesz
jak się dogadasz to zrobią ci co będziesz chciał- masz kartę przetargową w postaci innych ASO do których możesz się udać 8)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Tak tato :szeroki_usmiech wydawalo mi się ze ludzie już takie rzeczy robili, widocznie się myle.BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skłodiludzie już takie rzeczy robili
mnie załozyli zderzak pod parktronik z przodu i wylakierowali dokładki zderzaków :Pprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Dajesz do ubezpieczyciela decyzję, że chcesz kasę a nie rozliczenie bezgotówkowe i sam decydujesz jakie zderzaki zakładasz, a jeśli auto jest na gwarancji ja bym pisał do Skoda Polska pytanie i prośbę o potwierdzenie, że gwarancja nie przepada przy montażu zderzaka od RSa, nie powinna przepadać skoro robisz to w ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainja bym pisał do Skoda Polska pytanie i prośbę o potwierdzenie, że gwarancja nie przepadaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
No nie do końca, koła zmienia praktycznie każdy, chociażby na zimę. Również na gwaracji.
A zderzaki i to na gwarancji? :?BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SkłodiA zderzaki i to na gwarancji
jeśli kamień stłucze ci szybę(a tutaj ktoś "stłukł" zderzak :wink: ) to jak wymieniasz w ASO nikt ci gwarancji na auto nie zabiera-analogicznie jest ze zderzakiem-zwlaszcza ze robisz to w ASoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Tutaj moje pytania i odpowiedzi od SAP:
Dzień dobry, moje pytanie jest następujące. Mam uszkodzony bok, w tym dwa zderzaki tylni i przedni. Moja octavia to OIIFL 1.9TDI Ambiente. Czy naprawiając swoją octavie mogę założyć zderzaki z Octavii RS, oczywiście naprawa odbędzie się w ASO. A ja dopłacę różnice miedzy częściami, zderzaki od RS są z pewnością droższe. Poza tym potrzebne są inne mocowania i halogeny z przodu. Czy na taki samochód wciąż będę miał pełną gwarancję? Oczywiście wszystko będzie zrobione na częściach SkodaAuto. Pozdrawiam.Szanowny Panie. ©koda Auto Polska SA nie praktykuje tego typu przedsięwzięć (tzw. przeróbek), stąd nie mamy wiedzy, która wyszłaby naprzeciw Pana oczekiwaniom. Zatem prosimy, aby z tym pytaniem zwrócił się Pan do przedstawicieli jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto. Nie jest wykluczone, iż uzyska Pan w tym zakresie wyczerpujące informacje. Z poważaniem Zespół INFODzień dobry, Moje pytanie nie dotyczyło, czy przeróbka jest możliwa!! Tylko jak wygląda sprawa gwarancji. Czy gwarancja później jest traktowana tak samo jak fabryczna? Pozdrawiam. Szanowny Panie. ©koda Auto Polska SA nie praktykuje tego typu przedsięwzięć (tzw. przeróbek), stąd nie mamy wiedzy, która wyszłaby naprzeciw Pana oczekiwaniom. Zatem prosimy, aby z tym pytaniem zwrócił się Pan do przedstawicieli jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto. Nie jest wykluczone, iż uzyska Pan w tym zakresie wyczerpujące informacje. Z poważaniem Zespół INFOSzanowny Panie. Raz jeszcze informujemy Pana, że Producent nie zaleca tego typu modernizacji aut. Niemniej, zakładając warunki takie jak: montaż elementów pochodzących z oferty ©koda Auto, dokonany u Autoryzowanego Partnera Serwisowego ©koda Auto, kwestia gwarancji wyglądałaby następująco: 1. Nie traci Pan z definicji gwarancji podstawowej, czy przedłużonej, na posiadany samochód. 2. Nowo zamontowane elementy będą objęte dwuletnią gwarancją indywidualną (liczoną od dnia ich zakupu/montażu), ponieważ z tej racji, że samochód nie został wyposażony w takie części zamienne na linii fabrycznej, elementy te nie są objęte gwarancją podstawową, która dotyczy (całego) samochodu. 3. Ewentualne przyszłe roszczenia gwarancyjne z tytułu uszkodzeń spowodowanych przez nowo zamontowane, nieprzewidziane dla danego modelu auta elementy (np. z racji nieodpowiedniego, wadliwego, lub dokonanego na siłę, ich montażu) będą wyłączone z podstawowej opieki gwarancyjnej. 4. Wymienione w tej operacji elementy lakierowane, będą objęte gwarancją wykonawcy usługi. Z wyrazami szacunku Zespół INFOBLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
"Ewentualne przyszłe roszczenia gwarancyjne z tytułu uszkodzeń spowodowanych przez nowo zamontowane, nieprzewidziane dla danego modelu auta elementy"
No taka prawda że jak ktoś się uprze to wszystko pod to podepnie... Wiadomo że inaczej napisać nie mogli i wszystko będzie zależało od osoby która to będzie później rozpatrywać :wink:
Komentarz
-
-
Choć jedno się kłóci, jeśli robi serwis, to ok, ale jeśli założy na siłę, to już nie ok :lol:www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloa bym się nie zastanawiał tylko zamontował nowe zderzaki od " RS
lilo, ale tutaj niektórzy koledzy są purystami :lol:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
Komentarz