witam wszystkich..ok miesiaca temu kupilem od kolegi octavke,nigdy wczesniej nie mialem TDI wiec mak kilka pytan??
1) na co powinienem zwrócic szczególna uwage podczas eksploatacji tego samochodu?? (wady)
2)gdzie w wawie najlepiej pojechac na hamownie? mam chipa który byl zalozony w servisie i nie wiem ile ma kucy?? moze ktos wie w przyblizeniu ile moze miec??
3)czy zmienic ten zalecany castrol na motula ( mam przejechane ponad 200.000 ale wszystko chodzi idealnie)
4)czy da rade bez przerobek zamontowac skrzynie 6 bieg.
5)co mozna jeszcze zmienic bez wiekszych przerobek zaby skoda lepiej smigała??
to narazie tyle. jak cos mi wpadnie do glowy napisze.. z góry DZIEKUJE
1.Z każdym silnikiem doładowanym trzeba ostrożnie się obchodzić gdyż łatwo posadzić turbinę , zaleca się po ostrej jeździe pozostawić samochód na minutke-pół na wolnych obrotach.
2. Masters Tuning ma nową hamownię w Wawie , wyżej masz link.Myślę że masz koło 140km
3.Większość osób chwali motula ja nie narzekam na castrola.
4. Wątpie
5.Bez przeróbek to chyba tylko chip .
Witam w imieniu OCP
ad.1.
niepałowac zimnego silnika,odczekac po katowaniu ze 2 minutki przed zgaszeniem silnika
ad.2. http://www.tdi-tuning.pl/ ja polecam p.Marka
ad.3.
ja jezdze na castrolu i ostatnio dosc intensywnie mysle nad motulem tymbardziej ze kolega Nexus ma dobrą oferte na ten olej
ad.4.
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech niewiem :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
ad.5.
najpierw napisz okładnie jakie przerobki masz to mysle ze którys z kolegow Ci napisze pare ciekawych propozycji
Jedź sobie do jakiegoś Tunera w okolicym niech Ci posprawdza co i jak a hamownia prawde Ci powie :diabelski_usmiech
Chiptuning w ksiązce serwisowej hmmmmmm
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
tak jest napisane..bez kitu..i pieczatka... a moze to box?? tylko tak napisali w ksiazce zeby bylo widomo o co chodzi :| a moze ktos sie spotkal z chipem serwiswym,to niech cos napisze.... sam jestem ciekawy... a moze to jakis wałek :x
[ Dodano: Czw 12 Sty, 06 20:00 ]
jeszcze pozwole sobie na pytanko??
gdzie wymienic sobie olej razem ze skasowniem vag-em inspekcji olejowej,bo jakos recznie nie daje rady?? servis chyba odpada po tam pewnie skasuja jak za zboze... :?
kupilem motula od nexusa wiec u nich nie kupie... :lol:
Komentarz