Zamieszczone przez leszekmw
[O1] mruganie ksenonów- FL
Zwiń
X
-
[O1] mruganie ksenonów- FL
Tagi: Brak
-
-
A jam mam coś takiego co się nazywa "Polski VAG" i wtedy jak tam to ustawić? Jeszcze mam takie pytanie czy przewód nr 1 , z rozpiski poniżej musi byc koniecznie podłączony? Czy on coś wnosi do tego efektu stroboskopu?
1. - Plus z bezpiecznika S2 - Plus gdy jest zapłon
2. - Przewód diagnostyczny K - podłaczany do wtyku dniagnostycznego pin 7
3. - Pozycyjne +
4. - Przeciwngielne +
5. - Długie +
6. - Mijania +
7. - Masa - pozycji, przeciwmgielnych i długich
8. - Masa - mijania xenonów
9. - Sygnał Gala - prędkośc pojazdu - np z pin 1 od wtyczki radia
10. - puste
11. - Pin 21 zielonej wtyczki deski - sygnalizacja uszkodzenia reflektorów (tylko żarówek xenon)
12. - pomiędzy lampami komunikacja do sterowania pochyleniem, oraz uszkodzeniami
Komentarz
-
-
W OI NIC nie ustawia sie na VAGu :idea:
Jak miga to jest jakis problem z napieciem na reflektorach albo samymi przetwornicami lub zarnikami. Nie ma znaczenia zadne ustawienie na VAGu bo tam nie ma CAN ktory wysterowuje wieksze lub nizsze napiecie na lampy.
Generalnie temat jest zalozony tak ze nie wiadomo czy chodzi o OI czy OII, profil wskazuje na pierwsze, pytanie teoretycznie na drugie :evil:
Komentarz
-
-
Spróbuje wytłumaczyc od początku. Mam octavię I przed liftingiem, zrobiłem FL po to żeby założyć ksenony. Założyłem wszystko wg rozpiski która jest wyżej tj:
Stara kostka: Nowa kostka:
-postojowe (+) --->> -postojowe (+) (przewód 3)
-przeciwmgielne (+) --->> -przeciwmgielne (+) (przewód 4)
-drogowe (+) --->> -drogowe (+) (przewód 5)
-ksenony (+) --->> -ksenony (+) (przewód 6)
-masa (-) --->> -masa ksenonów i masa pozostałych razem (przewód 7 i 8)
z tym że nie podłączyłem przewodu 1 ("Plus z bezpiecznika S2 - Plus gdy jest zapłon "). Efekt mam taki, że wszystkie światła działają oprócz ksenonów. Ich nie działanie polega na tym że po prostu mrugają jak stroboskopy. Moje pytanie brzmi co jest nie halo? Ten przewód którego nie podłączyłem może czy coś innego nawaliłem?
Komentarz
-
Komentarz