[O2] PowerBox i TSI?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Hmm, moze spytac jednak, a nie kombinowac :twisted:

Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl

W celu zapewnienia najwyższego poziomu naszych usług kasujemy także licznik programowań ECU co powoduje że nasze modyfikacje nie są wykrywalne w ASO. Ma to szczegulne znaczenie gdy dokonujemy modyfikacji nowych aut będących na gwarancji.

Mowa o EDC17
    Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
      szczegulne

[ Dodano: Czw 04 Mar, 10 11:45 ]
      ale nadal pozostaje problem zrobienia logów itd, więc po awarii przed wizytą w ASO należałoby wgrać serię i dopiero skasować licznik, w wielu wypadkach może to być poważny kłopot :idea: , aczkolwiek...
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Yarek
        Elegance
        • 2005
        • 992

Hmm, moze spytac jednak, a nie kombinowac :twisted:

Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl

W celu zapewnienia najwyższego poziomu naszych usług kasujemy także licznik programowań ECU co powoduje że nasze modyfikacje nie są wykrywalne w ASO. Ma to szczegulne znaczenie gdy dokonujemy modyfikacji nowych aut będących na gwarancji.

Mowa o EDC17
        Jeśli to prawda, to jest to świetna informacja

PS jeśli dobrze pamiętam, to między innymi na forum Mastersa przeczytałem niedawno, że tego licznika jednak nie da się oszukać. Ale może coś się zmieniło.
        . pzdr Jarek
        aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

To byl cytat, nie moje autorstwo

Tak jak mowisz, moze to byc problem, ale jak to mowia nie dla kazdego.

Teraz juz wiecie dlaczego ASO oferuja chiptuning w cenie 2-3x tyle. Jak cos, to dzwonia po tunera ten przyjezdza czysci auto, oni wysylaja logi do SAP :twisted:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Yarek
            PS jeśli dobrze pamiętam, to między innymi na forum Mastersa przeczytałem niedawno, że tego licznika jednak nie da się oszukać. Ale może coś się zmieniło.
            odkąd pamiętam, te informacje zmieniają się ciągle, raz coś jest nie do wykrycia, potem tego samego nie sposób ukryć itd. a tak na prawdę co się dzieje okazuje się w konkretnym przypadku, co nie do końca też zależy od polityki ASO, ale nie raz od tego jak komu czapka stoi.

To byl cytat, nie moje autorstwo
            wiem
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...