otomoto.pl to internetowa giełda samochodowa. W otoMoto kupisz i sprzedasz samochody osobowe, dostawcze, ciężarowe i motocykle, ale także maszyny o różnym przeznaczeniu, np. budowlane i rolnicze.
BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Tylko mnie zastanawia jak oni zrobili staly naped na 4 kola. Moze wgrali nowego softa do sterownika haldexa :?: Albo sami nie wiedza co maja :twisted:
Showcar, ale takie pomieszanie stylow. Tu jakies slupki z car-audio a obok, srodek zorany na wersje WRC. A jesli to jest seria RS to auto bylo malowane bo RS-ow nie bylo takich no i nie bylo RS 4x4. Wiec jak nie z jednej to z drugiej bylo kombinowane. Po drugie przy zawiasach to watpie zeby tak czysto bylo, przeciez nie czysci tego co chwile ktos.
Rzeczywiście te 4x4 troszke podejrzane , owszem kiedyś były octavie liftback 4x4 ale w 2004 nie , chociaż nie widzę tam z jakiego kraju hmm . A tak do fotek to nie podoba mi się wersja WRC.
A ja znam to autko było kiedyś opisywane w gt czy siakieś inne j gazecie jest to uto właściciela salonu skody w dzierżoniowie było dłubane przez Vtech i ori zestav WRC i pare elementów ogółem taka samoróba wrc
Tylko mnie zastanawia jak oni zrobili staly naped na 4 kola.
Masters w Lupo tez mogl spiac na stale, ale on mial wlasny sterownik zrobiony do haldexa.
Tak, ale Masters z tego co mowil sterownik ma zrobiony od podstaw tylko pod to auto i nie ma on nic spolnego z ori sterownikiem VW. Do tego ma manualnie zmieniane ustawienie przod/tyl a tego to chyba nawet inzynierowie VW nie widzieli.
Tak, ale Masters z tego co mowil sterownik ma zrobiony od podstaw tylko pod to auto i nie ma on nic spolnego z ori sterownikiem VW. Do tego ma manualnie zmieniane ustawienie przod/tyl a tego to chyba nawet inzynierowie VW nie widzieli.
Dokladnie tak.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
no fajny, fajny - ale do tego wyglądu wypadałoby dołożyć jeszcze przynajmniej ze 100KM, bo tak, jak jest teraz, to trochę wstyd przed Stefanem...
zaje[piip]ście podobają mi się fele, wnętrze też w miarę, choć ja trochę rzeczy bym zmienił. Z jednej strony bardzo podoba mi się umiejscowienie dodatkowych zegarów, jednak ja osobiście nawiewu bym nie poświęcił... (no i wybrałbym budziki innej firmy - te trochę nie leżą mi wizualnie - tylko to to już drobiazg).
Tylny zderzak trochę kaszan, w przedni wrzuciłbym halogeny. Z lusterkami to też trochę przekombinowali - wolę rozwiązanie seryjne...
Fotele przednie - wypasik k mógłbym brać je w ciemno do mojej Skodzinki No i kolor - poezja. Rewelacyjnie się sprawdza przy tego typu modach :twisted: :P
Właśnie ta Skoda była inspiracją do stworzenia mojej Spotkałem to auto parę lat do tyłu na tuningowisku we Wrocławiu, jak jeszcze Leonem pocinałem i się ścięliśmy na torze, wtedy to auto miało coś około 190KM. Pogadałem sobie z właścicielem, bardzo przyjemny facet. Co do auta to nie jest to wersja RS tylko jakaś inna, seryjnie miała silnik 1.8T 150KM, a reszta to mody. Skrzynia SEQSHIFT to "nakładka" na normalną skrzynię biegów i pozwala na zmianę biegów poprzez ruchy drążka tylko w przód lub w tył, ale sprzęgło cisnąć trzeba Napęd to jak ktoś napisał oszukanie komputera poprzez jakieś spięcie, że niby jest nonstop poślizg tyłu. No i jeszcze ma mały wyświetlacz pomiędzy zegarami informujący który bieg jest wbity.
no fajny, fajny - ale do tego wyglądu wypadałoby dołożyć jeszcze przynajmniej ze 100KM,
no przecie stoi jak byk w ogłoszeniu "możliwość rozbudowy do ponad. 300 KM " :lol:
w sumie zaden problem trza tylko wymienić sprezarke, kolektor, wydech, intercooler,orurowanie , wtryski, pompe, i kilka jeszcze mniej istotnych pierdółek :lol: ..ale mozliwosc jest...buhehe ..jak w kazdym innym 1.8T :lol:
Z tego co wyczytalem w GT (pamięc mam słabiutką) to jakis wałek z ekeltroniką haldexa zrobili ze czyta ciagle poslizg tylu i dolacza na stale naped na 4 buty.. jak chcecie moge poszukac tego gt w domu to wam dokładny opis zrobie.. :szeroki_usmiech
Komentarz