miguello, ładna Octa ziom! Qurcze... każdy ma swoje własne zdanie... mi się podoba na niskim profilu a jak narazie w mojej okolicy daje się jeździć na takim profilu
Ps. Ale jak Kadett na takich felach wygląda !!
jeśli nie Octavia - to co ?!
Skoda OCTAVIA - dreams come true...
adamusiek, tak podejdzie ! ja mam et35 8j i opone 225/45 i normalnie jest - tylko podczas deszczu cale auto masz w tym co na drodze
[ Dodano: Pon 22 Mar, 10 17:48 ] marque23, to jakie wg ciebie opony do octavi trza założyć ? 205/40/17? wg mnie to katastrofa ! nawet do gleby ! bo nie posadzisz auta tak nisko by kolo sie schowało bo auto na ziemi siądzie ! 215/45-225/45 to optymalny i najlepszy rozmiar do skody ! oczywiscie w 17 zool :twisted:
dla pewnosci tylko zapytam czy aluski o takich parematreach 7,5x17 H2 ET 35 idealnie podejda do rs czy potrzebne beda jakies pierscienie dystanse i najwazniejsze czy pójda oryginalne śruby czy musze dokupic inne? jak wogule poznac jakie śróby powinny być? dodam ze do ori felg rs ida te same co do stalówek
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
ja mam felgi o takich parametrach jak podałeś blackrs i jest wszystko ok. Podstawa tylko potrzebne są pierścienie centrujące. Ogólnie do alumków są potrzebne inne śruby.Nie pamiętam teraz z jaką główka ops: Bo przy ori alumkach i stalówkach mogą być te same.
ja mam założone OZ Racing PALLADIO 17"5x100 szerokość 7.5 a et o ile dobrze pamiętam to 38 lub 35 i wszytko smiga ok a co do opon na to felgę to zamiennikiem jest 225/45/17 i taka opona powinna być na tej feldze i ja się tego trzymam, można pokombinować w granicach rozsądku ale jak opony się złe dobierze to licznik oszukuje
Arti_r1 ma racje 205/40 raczej odpada
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 21:10 ] oizo do ori alu przynajmniej u mnie były te same śruby co do stalówek ale teraz na 17 alu już musiałem kupić stożki
DJTOMEK, tej didżej! jak nie miałeś nigdy takich założonych i testowałeś to nie siej głupot! Ja miałem, testowałem i powiem że jest okej! Zależy jak kto chce mieć twardo ale uwierz że nic mi spód nie rysował gleby...
et35 (riale) 225/45/17 i na przegladzie pultal sie ze niby za obrys wystaja..
a dla policji jakos jest ok..
do tego wszedzie mam wlozone poliuretany plus b6 i na komfort nie ma co zbytnio liczyc :P
taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
no paskudnie to wygląda. Między nadkole i oponę można głowę wsadzić.
zakładałem takie dla sprawdzenia felg i jak chcesz to popatrz na moja furę w profilu to zobaczysz ze masakra.
oizo, no faktycznie - zgodzę się z Tobą ! paskudnie to wyglada... ale czemu tak u Ciebie jest a u mnie inaczej to nie wiem... u mnie takiej dziuuuury nie było :chytry
Ps. Jak odbiore fele od kolegi to dokładnie sprawdzę!
[ Dodano: Czw 25 Mar, 10 17:45 ]
Ps2. Ja jeżdże na oryg śrubach... jedyne co jest kiepskie to wygląd
witam kolegów mam pytanie czy czy lepiej dać sprezyny do utwardzenia czy nie bawic sie i kupić nowe amorki juz wymieniłem jest troche lepiej ale dla mnie to mało pozdrawiam
tej didżej! jak nie miałeś nigdy takich założonych i testowałeś to nie siej głupot!
koles ja na 205/40/17 smigałem w poprzednim aucie i na gwincie miałem skrecony dosc nisko i wiem co mowie !
a ty skoro taki kozak jestes to pokaz no nam swoja octawie na takim kole i glebie !
ale zapomniałem - gwint kazdy moze skrecic do fot :fuck1
więc czekamy na foty !
Co sądzicie o 225/47/17 na feldze o szerokości 8? W jakim zakresie należy dobrać ET przy takiej szerokości, żeby koła nie wystawały za obrys auta? Czy będzie obcierać przy dociążeniu?
ASZ 240+ supported by DGW.
Prowadzę - jestem trzeźwy!
Jest nas coraz więcej!
Komentarz