Obawiam się, że szkoda ma 100 % racji. W interesie VW nie leże produkowanie dwóch bardzo porównywalnych samochodów w tej samej grupie i cenie. Poza tym po co mają szukać nowej taniej marki. Tania Skoda będzie idealna, markę sobie wyrobiła, jakość również. Po prostu metodą drobnych kroczków dojdą do niższych cen.
Wiekszy bak do O1
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftPurchawa, Nie kazde TDI tak ma :wink:
W sumie ja też nie widze sensu powiększania zbiornika o marne 10 litrów.
Lepiej zainwestować w kanister 10 litrowy i wozic w bagazniku :lol:
Efekt bedzie bardzo podobny do zakładanegoByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakW sumie ja też nie widze sensu powiększania zbiornika o marne 10 litrów.
Lepiej zainwestować w kanister 10 litrowy i wozic w bagazniku
Efekt bedzie bardzo podobny do zakładanegoO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Jezdze autem ktore ma zbiornik 30l. Myslenie o tym, ze co drugi albo co trzeci dzien mam podjechac na stacje mnie denerwuje. Jak chociaz bylo 45l to moze raz na tydzien bym podjezdzal. A jak jezdze codziennie, to potem tankuje za 50PLN bo wiecej to nie wchodzi :lol:
Moze kolega ma swoja stacje daleko od domu i lepiej miec wiekszy zapas
Komentarz
-
-
Jak lece do Polski to musze stawac u gebelsa i tankowac u niego, a tego bardzo nie lubie. Tak sie tylko zastanawialem, ale chyba nie da rady bez custom-owego baku, wiec odpuszczam.
w miescie 700 km na zbiorniku.Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
Ja mam bak 55 litrowy, sporo przed rezwrą pojechalem na stację benzynową i rzuciłem "haslo do pełna" facet wlał mi ponad 50 litrów, łapneło mnie zdziwko, powiedział że ma swój spsoób że nacisnął gdzies w oklicah wlewu wystajacy "pipek" który pozwolił mu wlać wiecej do baku octavi nawet o 15 litrów, .Dipol
Komentarz
-
-
Gość wlał ci paliwo w odpowietrznik. Te 15 litrów extra to przesada. Mnie max wchodzi 11l.
Przy benzynowym silniku nie próbowałbym tego robić ponownie - poczytaj ten wątek: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=13118
Komentarz
-
Komentarz