[O1] aby rozjasnic wnetrze, zrobic je milszym dla oka:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cezar
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 37

[O1] aby rozjasnic wnetrze, zrobic je milszym dla oka:)

Panowie dzisiaj spocik jest?

[ Dodano: Pon 20 Wrz, 10 10:00 ]
    u mnie poprzedni właściciel miał te zaprawki taką fuszerkę odwalił na krawędzi dachu że normalnie szok. pokażę wam dzisiaj
  • krzys301
    Ambiente
    • 2007
    • 244
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

[O1] aby rozjasnic wnetrze, zrobic je milszym dla oka

w zwiazku, ze moja Skodzina Tour 1.6 BFQ ma takie ponure wnetrze , chcialem dac jej troche ciepla przez oklejenie czesci kokpitu okleina drewnopodobna , badz imitujaca aluminium. Moze , ktos juz to robil i podzieli sie doswiadczenbiem
    Znalazlem na allegro cos takiego http://cockpitdekors.de/allegro.php?language=pl

Komentarz

• vince123
      Elegance
      • 2009
      • 923

krzys301, wg mnie okleina to slaby material.. odkleja sie ,brzydko wyglada (zwlaszcza jak delikatnie krzywo sie naklei)..jesli chcesz cos modzic to polakieruj sobie niektore czesci kokpitu ... kolega lukasz3112, ma to zrobione... zobacz ,ocen , decyduj
      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
      nadkole nowe LP
      kontakt PW

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

a tu masz podobny temat i zdjęcie jak wygląda to u mnie

ogólnie odradzam okleiny bo wygląda tylko fajnie na zdjęciach,polecam polakierować
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3374
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

krzys301, A tu masz auto z okleiną drewno-podobną

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Andrzej Z.
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 710
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

krzys301, jesli juz chcesz oklejac to szukaj folii 3M jest dosc gruba i dosc droga jak na okleine trzeba ja nagrzewac zeby ladnie sie dopasowala,ale efekt jest bardzo ladny,ja mam u siebie taka folie naklejona tylko wzor kewlaru
            CDS-AutoSpa

AXR TDI+
            Perfect Service by DobryGrześWawa
            ET-14,352

Komentarz

• sven
              Classic
              • 2006
              • 17

A tak to u mnie wygląda :shock:
              Załączone pliki
              sven 128 KM

Komentarz

• aymoo
                Drive
                • 2010
                • 53

Zdecydowanie opowiedziałbym się za lakierowaniem. Miałem w poprzednim Seacie konsolę środkową pomalowaną na srebrno z podwójną warstwą jakiegoś lakieru bezbarwnego - wyglądało to pięknie, jak oryginalne "aluminiowe" listwy montowane w samochodach. Naprawdę warto pobawić się w wymontowanie kilku elementów. Wygląda to bardzo dobrze.

Nie mam doświadczenia z oklejaniem folią, ale spodziewam się, że przy dzisiejszych technologiach musi to też wyglądać dobrze. Przymierzam się do zrobienia w karbonie deski do mojego Austina Mini. Musze się porozglądać w tym temacie.

Według mnie wszelkie naklejki imitujące drewno czy imitujące cokolwiek innego to tylko imitacje i nie wyglądają dobrze. Często widuję takie ozdobniki np. w taksówkach. Nie przylegają jak należy, odstają rogi, klej wysycha, poza tym nie wygląda to naturalnie. Nie mam do tego przekonania, poza tym wyznaję zasadę, że jak coś robić to robić dobrze, a jak się nie da dobrze, to lepiej nie robić wcale.

Nie chcę tu urazić tych, którzy takie naklejki mają. Generalnie poczucie estetyki to sprawa względna i rzecz gustu, a o gustach itd.
                Tworzę fajne strony internetowe - www.aymoo.pl Dla OCP rabat!
                Moja Octa: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=528676#528676

Komentarz

• Evil
                  Rider
                  • 2009
                  • 721

krzys301, wydaje mi się, że lepiej pójść w coś innego. Moja propozycja: zmiana drążka zmiany biegów, na tego z O2 (chromowana góra) oraz chromowane ringi na licznikach.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

Pracuję...