podjadę gdzieś do mechanika w takim razie, dzięki.
Malowanie grilla(atrapy)
Zwiń
X
-
Malowanie grilla(atrapy)
dzisiaj zobaczyłem to zdjęcie octavki i bardzo spodobal mi się czarny grill
(tak na marginesie to moim zdaniem ten w chromie na czarnym aucie prezentuje sie średnio)
chcialbym zatem pomalować swoj w podobny sposob (najlepiej z polyskiem - lakier zblizony do tego jaki mam na aucie - black magic pearl czy jakoś tak...
Proszę zatem o poradę szanownych forumowiczów którzy malowali u siebie ten kawał plastiku, jeżeli tak to dajcie znac jak i czym to zrobić żeby wyglądało profesjonalnie, ewentualnie podajcie namiar na firmę z Wrocka która zajmuje się malowaniem plastików?
Dzieki,Załączone pliki
-
-
każdy lakiernik Ci to pomaluje, i skasuje jak za jeden element :P Pomaluj se sam a taniej wyjdzie :wink: Było to już nawet kiedyś na forum opisywane. Podstawa to musisz dobrze ten chrom zmatowić, odtłuścić, trysnąć na niego podkład na plastik i wtedy dopiero na niego lakier w kolorze auta. A żeby się to świeciło, to musisz jeszcze to później zakryć lakierem bezbarwnym :wink:
[ Dodano: Czw 15 Kwi, 10 18:12 ]
jak będziesz chciał wiedzieć coś jeszcze to pisz :wink:
Komentarz
-
-
krisekpl, a tu masz foto relacje jak to zdemontować nie łamiąc niczego http://www.octavia-vrs.com/technical...ded_grille.htmO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaRS TDikolega nexus6 ma pomalowana ta czesc grilla
Zamieszczone przez pskoszJa raczej bym dał epoxyd żeby zwiększyć przyczepność bo chrom jest bardzo twardy
Komentarz
-
-
może i twardy jest, ale i tak się nie będzie trzymał bez podkładu na "plastik" i zacznie się łuszczyć po jakimś czasie. (sprawdzone u siebie )
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Arti_r1 a czym zmatowiałeś/usuwałeś ten chrom - możesz ewentualnie podesłać zdjęcia jak wygląda twój grill
Byłem u dwóch wrocławskich lakierników i żaden nie chciał się podjąc zadania malowania tego chromu ze wzgledu na możliwe pożniejsze łuszczenie się farby
Z tego co wiem to grill użytkownika Nexus6 (na załączonej powyżej fotce) był malowany fabrycznie na życzenie klienta
Komentarz
-
Komentarz