CYFROWE XENONY

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • se@l
    Ambiente
    • 2009
    • 169

tematy wałkowane na każdym forum.

HID to zło - popieram
    HID to ksenon dla biedaków - leje
    HID to dresiarz - nie padło ale popieram
    pozdrawiam Krzysztof

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6650
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez capriman
      Tylko bez naskakiwania-już kilka osób powiedziało,że hidy to zło-czekam na konkretną odpowiedź na konkretne pytanie..
      nikt dosłownie nie odpowie.
      Nie bez powodu hid'y nie mają chomologacji, legalizacji ani żadnych atestów.
      Jechałeś może przed kimś w nocy kto ma hid'y?
      Ewentualnie może ktoś Cię w nocy mijał i miał hid'y?
      Jaka była Twoja reakcja?
      Nie przeszkadzało Ci to, że światło padające z reflektorów oślepiało Ciebie i pasażerów?
      Nie wiem czy dasz rade do hid'ów podłączyć samopoziomowanie
      hid nie ma nic wspólnego z xenonem i nawet nie wypada go tak nazywać.
      kupują go tylko Ci, którzy leją na innych kierowców i nie obchodzi ich że oślepiją innych kierowców.
      Światło padające z reflektora z instalacją hid jest światłem padającym z ori reflektora,
      który nie miał nigdy przeznaczenia do świateł o tak dużej mocy.
      Odbłyśnik nie jest przystosowany do takiej instalacji dlatego też oślepia innych,
      i inaczej odbija światło niż normalna żarówka
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

Zamieszczone przez djczas
        capriman, po kiego grzyba rzeźbić jak masz oryginalne xenony to tam siedzi to samo źródło światła co w hid tylko inne mocowanie jest więc po co rzeźbić
        jestem tego samego zdania ale znam takich co po przepaleniu xenona zamiast kupić kmplet nowych żarników wymieniali na hid bo taniej. I tu powtarza kupując auto trzeba zastanowić się czy je utrzymasz bo ja osobiście nie jestem zwolennik półśrodków i druciarstwa.
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• capriman
          Ambiente
          • 2008
          • 199

oolsztyniak-widać nie czytałeś całego wątku-są hidy z samo-poziomowaniem...Tak-widziałem ludzi,którzy mnie oślepiali,ale i takich którzy mieli mocne światła-zakładam,że część z tych oślepiających to oczywiście hidy w zwykłych lampach ale i też dostawiane ori xenony bez samo-poziomowania a część z tych dobrze świecących a nie oślepiających to dobrze zrobione hidy-ale nie mówię tu o instalacji za 300pln,których najwięcej na drogach..Jesteście w stanie odróżnić hida i xenona jeśli są wyregulowane i świecą z soczewki?Raczej nie bo nikt nie potrafił odpowiedzieć wcześniej.Widzę,że nikt z Was nie próbował takiego zestawienia o jakim mówię.Wiem,że za 1200 można mieć xenony,ale wciąż są to używane lampy a jak wiemy te z czasem świecą gorzej a z tego co obiło mi się o oczy jakaś firma robi lub ma niedługo wprowadzić na rynek zamienniki reflektorów do xenonów-wiadomo,że cena będzie niższa-zakładam,że w zbliżonej cenie można mieć cały zestaw który nie był używany i posłuży dłużej..co do homologacji-no czytałem,że mają-warunkiem jest właśnie sprysk i samopoziomowanie żeby można było używać.. Temat potraktowałem jako czystą ciekawostkę więc nie szufladkujcie mnie jako wiejskiego tjunera :lol:

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

ja nie rozumiem waszego toku myślenia żarniki ksenonowe można kupić za około 300- 500 zł za komplet to po co rzeźbi w gównie i zakładać HID.

Druga sprawa przy zwykłym montażu w kloszu w normalnych lampach zwykła żarówka np:H4 ma odblask taki mały metalowy każdy go z was pewnie widział i on odpowiednio rozprowadza światło na klosz , czego HId czy żarówki LED nie mają i rozpraszają światło po kloszu i mamy wielkie G....
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

O tym temacie bylo juz kilka dyskusji, wiec nie toczmy piany dalej.
              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...