Swoją stroną bardzo ciekawe, czego na polskiej stronie Skody nie ma jeszcze Toura II - skoro oficjalny cennik jest datowany na bodajże 9 wrzesień.
Może szykują jakąś niespodziankę właśnie w postaci upustu lub gazu gratis ? na co ja osobiście bardzo liczę Generalnie w moim odczuciu skoda prowadzi politykę upustów oraz gratisów więc myślę że i w tym wypadku będzie podobnie bo to niby nowość w cenniku ale chyba tak nie do końca znowu to taka "nowość"
A upust 1000 euro na Słowacji może to tylko potwierdzić ! poczekamy zobaczymy
Od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem kupna podłokietnika. Oryginalny nie wchodził w grę ze względu na cenę, dlatego wziełem pod lupę dedykowane do Octavi I. Wyszukałem podłokietniki na
portalu aukcyjnym. Sprzedawca CIKCAR ma ciekawe propozycję i właśnie na jego artykuł sie zdecydowałem.
Podłokietnik w kolorze czarnym, ze schowkiem, miękka ekoskóra. W środku miły w dotyku meszek. Mocowanie na cztery wkręty w boczne ściany środkowego kanału.
Przed montażem oznaczyłem miejsca wiercenia otworów pod śruby. Standardowe wkręty wymieniłem na śruby M4x15. Na śruby są czarne zaślepki, aby nie było ewentualnych skrzypień i pisków dałem warstwę taśmy samowulkanizującej. Po zamontowaniu wygląda bardzo ładnie. Oczywiście nic nie skrzypi. Sztywność mogłabyć lepsza, ale ostatecznie nie czuję dyskomfortu. Trzeba też oszlifować ostre krawędzie mocowania. Całość wygląda tak.
Uważam, że odłokietnik wygląda elegancko i nie jest tandetny. Proszę nie pisać tekstów w stylu "to jest lipa, wolę oryginał". Jak ktoś chce może wydać sporo kasy, ja wydałem 160zł z przesyłką i mi się podoba. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
[ quote="mikser78"]Jak ktoś chce może wydać sporo kasy, ja wydałem 160zł z przesyłką[/quote]
zawsze mozna rozejrzec sie za uzywka...swoj ORI podlokietnik kupilem cos za ok. 200zł ... nie musialem nic cudowac... montaż P&P
Komentarz