miguello to teraz bedziesz miał dylemat której suki dosiadać
Zderzak przedni z Octavi II sport-line (nie osongalny)
Zwiń
X
-
Zderzak przedni z Octavi II sport-line (nie osongalny)
Witam. Od paru miesięcy przerabiam wizualnie swoją OII. Z tyłu jest spoiler z katalogu tuningowego Skody i zderzak z RS-a. Teraz przyszedł czas na przód. Wybór definitywnie padł na zderzak z wersji sportowej nie oferowanej w Polsce. Wygląda on następująco.
Tak wygląda na samochodzie (widoczne są takie jakby dwa zęby na zderzaku), widać też że kratki przy halogenie są krótsze (szczególnie po przybliżeniu).
Kolejna Octa sport-line tylko combi. Widać tu że środkowa kratka jest taka sama jak w RS.
Meritum sprawy jest takie że zderzak trudno dostać gdziekolwiek a jak już go znajduje to bez wewnętrznych kratek. O ile środkowa (wydaje mi się być z RS-a bo też ma 23 ząbki), to boczne przy halogenach są trochę zaokrąglone i krótsze dobrze to widać na zdjęciu tej pierwszej Octavi.
Moja prośby są takie:
-Czy wie ktoś gdzie mogę dostać kratki (przede wszystkim boczne) do tego zderzaka lub kompletny zderzak.
- Czy ma ktoś taką Octe która wyjechała w pakiecie sport z fabryki jeśli tak to prosił bym o numer nadwozia z podszybia tego samochody gdyż z tym numerem prawdopodobnie moje ASO zdobędzie ten zderzak.
- I czy orientuje się ktoś czy nie będzie problemu z montażem.
Z góry dziękuje za pomoc.
-
-
carizo
Jam mam Octavię w tej specyfikacji sprowadzoną z Niemiec. Tam ona wychodziła jako tzw Sport Edition. Podawanie VIN-u nic tu nie da bo moja po VIN-ie występuje jako Ambiente a ma dodatki właśnie Sport Edition czyli:
- przedni zderzak o którym piszesz
- tylny zderzak podobny do RS-a ale trochę inny
- skórzana kierownica, gałka zmiany biegów, i hamulaca ręcznego
- sportowa końcówka wydechu
- sportowe zawieszenie
- spojler na tylnej klapie
- alusy 17 cali
- silnik 2.0 TDI BMM.
Jak ją sprowadziłem z Niemiec miała uszkodzony tylny zderzak więc wymieniłem na RS-a, a przedni udało mi się kupić fuksem na Allegro (to prawda bardzo trudno go używanego dostać nowy o ile pamiętam to koszt 1700 zł). Mocowany jest jak zwykły zderzak. Uwaga kratki do tego zderzaka kosztują komplet 600 zł na sztuki nie mozna kupić. Jakby co to mam na sprzedaż dużą środkową, bo w zderzaku który kupiłem była, a w moim uszkodzonym miałem środkową i jedną przy halogenie. Brakuje mi jednej małej strona pasażera. Na pewno nie kupię nowej bo jak pisałem juz wcześniej dostępny jest tylko komplet. Może pokuszę się na przróbkę kratki od zwykłego zderzaka która kosztuje w serwisie 18 zł.
Poniżej załączam wygląd mojej wersji oraz małej kratki o której piszę
A pod tym linkiem masz katalog z częściami do wersji Sport Edition
Komentarz
-
carizo
Tak jak pisałem komplet kratek w serwisie 600 zł ja miałem dwie brakuje mi jednej małej przy halogenie strona kierowcy, no ale raczej nie kupię nowego kompletu dla jednej małej kratki, przerobię ze zwykłego zderzaka. Być może kiedyś uda się kupić na Allegro. Tak jak pisałem mam na sprzedaż dużą kratke środkową którą kupiłem razem ze zderzakiem. W starym uszkodzonym miałem dużą i jedną małą.
Komentarz
Komentarz