Witam, znalazlem dzisiaj felgi od vw passata w super stanie 17 z oponami 225/45 i problem z et 37 , czytalem wlasnie na forum rozne watki i problemy. i szczerze nic sie nie dowiedziałem. prosze o pomoc. moze takie cos zalozyc do mojej octavia II Fl z 2009 roku Kombi?
damlas, powiem tak. było napisane parę razy na forum, że ET firmy X nie równa się takiemu samemu ET firmy Y więc najlepiej będzie przymierzyć, przejechać się i sprawdzić. http://www.morfed.net/wheel-offset-calculator/#vis <-- tu masz kalkulator ET to może Ci pokazać jak to mniej więcej będzie wyglądało (czy będzie wystawało, itp)
porównaj sobie ET oryginalnych 17" Skody z 17" z Passata.
alfee, bicie kół , takie jak na niewyważonych kołach w pewnym zakresie prędkości, np 90-110km/h , czasmi występuję tylko przy przyśpieszaniu .
ja również sobie naszykowałem takie felgi na zimę z paska , szerokości nie pamiętam et 35 . biło . przebieg auta wtedy około 40 tyś km więc luzy raczej wykluczam. wydaje mi się że to może nie występować we wszystkich autach ale od czego jest zależne to niewiem :niewiem
jestem koledzy po dlugiej nieobecnosci na necie :9 dzieki za posty za odpowiedzi. jet problem z et jak koledzy pisza . to prawda kazda firma inne et . znalazlem felge z audi a6 7,5j x 17'' z et 45 teoretycznie pasuje felga ciut moze wystaje . jutro bede zakladal ja z oponami i zobaczymy co i jak. oczywiscie fotki wrzuce i przekaze moze jakies cenne informacje .
Komentarz