Mam pytanie i jak sprawuje sie ten motor 1.6CR,ogolnie motory CR sa cichsze,jak spalanie?.w stosunku do 1.9?A poruwnanie osiagow 1.6-1.9 ciekawe jak by sie tak nimi ustawic kto by wygral i np 0-160km/h.A robil ktos juz w nim program,podobno do 150KM wychodza.Nowy motor duzo pytan.
Mocowanie GPS
Zwiń
X
-
Mocowanie GPS
Witam. Szukam czegoś takiego http://www.brodit.com/ trzeba wybrać z zakładki Vehicles odpowiedni model do zamontowania GPSa przy kratce nawiewu. Czy widzieliście coś takiego na polskim rynku ??
-
-
Re: Mocowanie GPS
Zamieszczone przez karfinWitam. Szukam czegoś takiego http://www.brodit.com/ trzeba wybrać z zakładki Vehicles odpowiedni model do zamontowania GPSa przy kratce nawiewu. Czy widzieliście coś takiego na polskim rynku ??
Szerokosc raczej tez pozwala na montaz gpsa..
kwota nieduza wiec ryzyko jak cos tez male.
Generalnie bardziej przeszkadza to, ze u mnie kratka jest pod plaskim katem bo idealnie jakby byla prostopadle do wzroku ale tego juz sie nie skoryguje.
Komentarz
-
-
miałem kiedyś uchwyt wpinany w nawiew - ogólnie rzecz biorąc porażka, słabo się to ustawia, nie można za bardzo regulować nawiewem GPS albo jest zamrożony albo nagrzany, i najważniejsze uchwyt nie jest stabilny i rysuje okolice wlotu.
Najlepsze uchwyty jakie są na rynku (właściwie cały system do wyboru do koloru) to rammount nie ma raczej nic lepszego.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Re: Mocowanie GPS
Ja mam zainstalowany uchwyt Brodit na kratkę nawiewu i navigacja nie obciąża jej znacznie bo podparta jest na konsoli środkowej. Dodatkową zaletą jest łatwy dostęp nie trzeba sięgać do szyby i nawigacja zawsze jest chłodzona (chłodne powietrze z klimy).
Kabel zasilający przeprowadziłem przez przycisk awaryjnych.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Ponieważ w OI nie mam fabrycznej navi, a nawigacja przyssana na szybie słabo wygląda, jeszcze słabiej wygląda kabel zasilania latający po desce a już kompletnie słabo wyciąga się rysik i wklepuje dane, to zrobiłem taki patent:
Odpiąłem zapięcie navi od podstawki z przyssawką, przymierzyłem do jednej z zaślepek na desce roździelczej pomiędzy wlewem a grzaniem szyby. Pasowało Potem pojechałem na szrot, kupiłem zaślepkę inną niż moja, przewierciłem w niej otwory i w zapięciu navi też. Skręciłem wszystko na wkręty M4 podkładając od tyłu podkładki Wcisnąłem na miejsce i gotowe Jedyne na co trzeba uważać, to to, żeby nie zasłonić wlotu na CD, poza tym wszystkie klawisze radia są dostępne bez przeszkód.
Na tych zdjęciach zrobionych tuż po montażu zasilanie jest jeszcze z popielniczki, teraz już inna ładowarka (ori pozostała do użycia w innym wozie) jest wpakowana za kieszenią pod radiem, wsadzony filtr i wszystko jest cacy. Kabelek jest wyprowadzony za podstawą navi i git Tym sposobem mam gniazdko w tunelu wolne, bo CB mam poprowadzone z anteną do bagażnika, a navi z deski, więc nie ma rozgałęziaczy i phonea ładuję bezstresowo i nie plącząc sie w kablach.
Wkręty są pomalowane na czarno
Zasadniczy plus: super łatwa obsługa, trzymasz rękę na biegach i wskazującym dotykasz ekranu, blisko, pod ręką i mocno się trzyma
Minus? - tylko taki, że nie za bardzo można tą navi przypiąć w innym samochodzie, no chyba że sobie ktoś dokupi do przyssawki która mu została zapięcie na navi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Minus? - tylko taki, że nie za bardzo można tą navi przypiąć w innym samochodzie, no chyba że sobie ktoś dokupi do przyssawki która mu została zapięcie na navi.
RAM® Mounts is the industry leader in rugged motorcycle and car phone mounts, rugged tablet mounts for trucks, forklift mounts, and more. Find the perfect device mount for your car, truck, motorcycle, plane, forklift, snowmobile & many more.
można sobie dowolnie zamawiać mocowania i inne akcesoria - można np. mieć uchwyt dedykowany do GPS i do tego dwa różne mocowania do szyby, na wkręty, na kierę w motocyklu, rowerze itd ... setki kombinacji - nawet laptopa można sobie wygodnie zamontować w samochodzie ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
awiacek właśnie o to mi chodzi ten pomysł już muszę zrealizować bo zamówiłem uchwyt brodita na allegro a mam tylko jeszcze 2 pytania. Pierwsze to czy możesz mi dać dokładniejszą instrukcję z tym kablem przez awaryjne i czy ten uchwyt Ci trzeszczy czy coś takiego bo ja bardzo tego nie lubię :
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karfinawiacek właśnie o to mi chodzi ten pomysł już muszę zrealizować bo zamówiłem uchwyt brodita na allegro a mam tylko jeszcze 2 pytania. Pierwsze to czy możesz mi dać dokładniejszą instrukcję z tym kablem przez awaryjne i czy ten uchwyt Ci trzeszczy czy coś takiego bo ja bardzo tego nie lubię :
2. Ja dorobiłem sobie specjanie zasilacz który zamontowany jest nastałe i załącza się po przekręceniu stacyjki. Kabel wychidzi przez maskownicę awaryjnych (ściąłem minimalnie lewy dolny róg jakieś 1,5..2mm tylko tyle żeby kabel się prześlizgnął)
3. Dodatkowo z kablem zasilającym jest antena do TMC
Wszystko schowane pod deską rozdzielczą i żadne kable nie latają. Jak będę miał chwilę to cyknę fotki
Komentarz
-
-
Witam panowie kupiłem mocowanie do kratki nawiewu taką wsuwaną na żabki niby to się podpiera ale nie pasuje mi i tu pytanie do p.awiacek gdzie można kupić ten uchwyt brodit i czy pasuje do o2
[ Dodano: Sob 01 Maj, 10 08:58 ]
awiacek, witam pytanie gdzie można kupić ten uchwyt szukałem ale tego nie znalazłem dzięki pozdrawiam
Komentarz
-
-
Wiking ja w czwartek zamówiłem u tego gościa czas oczekiwania od 2 do 3 tygodni jak się pospieszysz to może złoży zamówienie dla nas obojga bo to chyba zamawia co jakiś czas. Musisz mu podać model auta rodzaj nadwozia i rocznik a na stronie http://www.brodit.com/ trzeba tam wejść na products i w vehicles wybrać swoje auto i tam będziesz miał jakie są te mocowania i gdzie można umieścić każdy ma swój numer więc jak się z nim dogadasz to sprawdź dla pewności czy się wszystko zgadza.
Komentarz
-
-
Myślałem że w którymś z wcześniejszych postów zamieściłem linka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=987012378 najlepiej przez allegro się z nim dogadaj.
Komentarz
-
-
Ja mam MIO i zgadnijcie gdzie je montuje? Nie lubię tych przyssawek dlatego szukałem różnych fajnych miejsc. Ostatecznie wkładam ją w zegary. Mianowice między daszek zegarów a kolumnę kierownicy tam gdzie jest Maxi-Dot (przynajmniej w OII). Nie mówcie że się nie trzyma bo nawet na wybojach i w czasie ostrych hamowań nic się nie dzieje złego. Wadą jest to ze nie widzę komputera, ale robię tak tylko w mieście kiedy szukam adresu itp. bo w trasie nienawidzę używać navi.
Komentarz
-
Komentarz