Xenony na lustrach :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • balbek
    Classic
    • 2010
    • 3

Xenony na lustrach :)

Ja mam np. Vectre włoszke , a chłodnice Valeowską z Polski " made in poland ", a na pewno jest oryginalna.
  • nyko22
    Classic
    • 2008
    • 27

Xenony na lustrach

Witam mam pytanko gdy podłącze przetwornice xenonowe pod normalne lampy nie soczewki tylko te tzw lustrzane pojawi się komunikat o przepalonych żarówkach i czy trzeba to pozniej jakos przez vaga przestawiac. Z gory dzieki za odp

[ Dodano: Sob 08 Maj, 10 18:40 ]
    zapomniałem dodać ze moja O2 ma juz spryskiwacze lampek .. i domyslam sie ze zostane zjechany ze chce xenony na normalne lampki
    PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

nyko22, bo widzisz O2 ma wbudowany system sztucznej inteligencji i podpowiada ci że jak nie zdejmiesz to następnym krokiem z pod licznika wyskoczy podczas wyprzedzania błysk flesza który cie oślepi jak to nie da pozytywnego oddźwięku to zamiast poduszki powietrznej wyskoczy bejsbol który skutecznie ci wytłumaczy głupotę jaką zrobiłeś

a tak z innej bajki fajnie mieć w o2 przed liftem silnik cr 170 konny który tam nie był montowany

Morał jest taki że lepiej było poczekać chwile i odłożyć odżałować te parę stów więcej i kupić ori xenona :twisted:

A jeszcze jedno jest bardzo modne w tym roku przyciemnianie na czarno luster odbłyśnika i szyby czołowej min 90% to jest lans :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

z tym przyciemnianiem przedniej szyby to chyba przychodzi z rosji ostatnio byłem w petersburgu to tam co 5 auto wszystkie czarne ma i tak jedzie sobie stara rozwalajaca sie lada samara a szyby na gangsta zrobione czarne jak cholera
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• nyko22
          Classic
          • 2008
          • 27

wiesz co nie musisz od razu kozaczyc taki mi sie silnik na szybko pojawil a co do przyciemniania to jestes w błędzie kolego. Przednia jak i boczne przednie mam takie jak fabryka stworzyła a tyl piecowo. Wiec Morał taki "jak nie widziałeś to nie krytykuj " pozdro
          PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

nyko22, wiesz morał jest taki jak zwykle ktoś kto montuje nielegalne i niebezpieczne źródło światła nie czyta ze zrozumieniem a szkoda bo na pudełku jakie kupiłeś :idea: jest po angielsku napisane że nie można używać ich jak źródła światła w pojazdach poruszających sie na drodze publicznej ale co tam ty wiesz lepiej
            Pozdrawiam i życzę powodzenia ale pamiętaj jak spowodujesz wypadek albo będziesz poszkodowany jesteś na straconej pozycji i tak będzie to wtedy twoja wina to potem nie płacz że musisz za wszystkie szkody płacić z własnej kieszeni
            po drugie temat wielokrotnie wałkowany ale sie szukać nie chce

Jeśli masz jakieś wątpliwości to chętnie ci przetłumaczę co wcześniej napisałem tak abyś zrozumiał

Komentarz

• lilo
              RS
              • 2006
              • 4315
              • Mercedes-Benz

Panowie dajcie na luz .nyko22, tu masz link do tematu

teraz już jest link
              Daniel

Komentarz

• nyko22
                Classic
                • 2008
                • 27

nie pojawił sie link... wiesz co Kolego rozumiem Twoje obawy o wypadek .. ale jak widzisz mam ta smieszna belke na dachu ktora pobiera mnustwo pradu i tak sie zastanawiam czy podłączajac przetwornice i xenony nawet te o barwie zółtej zeby nie razily i nie kusily policji bardzo mi zalezy na obniżeniu poboru prądu a moje pytanie jest czysto teorytyczne co do xenonów bo nie pytam czy to oslepia itd zastanawia mnie bo mamy w firmie Scanie ktora ma fabrycznie lampy zwykle na zarnikach xenonowych i na prawde daje to swiatlo na poziomie dla oczu osobowek dopuszczalne ... wiec zeby nie powodowac cisnienia zadam jeszcze raz banalne pytanie czy zakładajac takie cuda na moze sie pojawic na kompie info o przepalonych przednich drogowych .. Pozdrawiam i uwierz mi że mnie tez wkurzaja xenki na zwyklych lampach zle ustawione na brudnych lampach bo zakladajac ze swiatlo swieci przez lampe spryskiwana czyli w miare czysta nie powinno az tak sie rozczepiac zeby kuło po oczach .. wiec na zasanie testu chcialbym sprawdzic no i co do swiatla jak juz by byly zalozone czy aby nie za wysoko swieca jesli tak to bedzie trzeba je zdjac bo kulturka na drodze to podstawa i jesli znasz odp na moje pytanie fajnie by bylo jakbys sie pochwalil co sie moze dziac

[ Dodano: Sob 08 Maj, 10 23:16 ]
                a i chciałbym jeszcze dodac ze nic narazie nie kupilem i nie wiem skad tyle powodów do czepiania co maja szyby do lamp ? wiec zastanow sie zanim cos napiszesz
                PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

nyko22, pomyśl jak nie będziesz przez szybe przednią czołowa nic widział to tak samo xeny nie pomogą
                  co do belki z napisem pilot zrób sobie oświetlenie ledowe da rade i pobór prądu spadnie i to bardzo a jak koniecznie chcesz xenon to kup kompletne lampy i zamontuj i zakoduj je
                  co do sacni to są daw typy świateł do scanii inaczej jest skonstruowane lustro niż do h4
                  volvo ma soczewki scani i daf mają inne lustra od h4 ale w polsce dealer tak samo często przytnie i wsadzi żarnik z allegro a zafakturuje jak za oryginały

co do działania światło luster w o2 nie jest dostosowane do tak silnego źródła światła i powstaje tzw efekt łuny który idealnie widać we mgle wtedy widzisz jak poszczególne snopy ida do góry zamiast kłaść sie po drodze to jest ten efekt oślepiania dochodzi wtedy do tego że sam siebie oślepiasz

Komentarz

• Enriquez
                    RS
                    • 2009
                    • 7685
                    • Superb III (3V3)

W Vagu ustawiasz, że masz bi ksenony i po zawodach.
                    Pozdrawiam
                    Marcin

Komentarz

• nyko22
                      Classic
                      • 2008
                      • 27

Enriquez dzieki za odp .. a kolego mądralo juz dziekujemy za twoje opinie swoją drogą smigasz O1 i taki znawca O2 heh.. dobra dzieki za odp i temat uważam za zamknięty a co do Led w belce to ... koguta obrotowego nie zamienisz na led chyba ze caly zestaw ale ... dobra nie wazne

[ Dodano: Sob 08 Maj, 10 23:53 ]
                      i lampki nie h4 tylko mijania h7
                      PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• lilo
                        RS
                        • 2006
                        • 4315
                        • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez Enriquez
                        bi ksenony i po zawodach.
                        Ustawiasz za pomocą vaga xenon bez przesłony a nie bi ksenony
                        Daniel

Komentarz

• nyko22
                          Classic
                          • 2008
                          • 27

jeszcze raz dziekuje
                          PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

nyko22, akurat nie zgodzę się z Tobą do końca. Oczywiście spryski pomagają, ale Twoja lampa nie jest skontruowana do ksenonów, inaczej rozczepia światło itp. Dlatego wstawiony w nią żarnik i tak będzie oslepiał innych użytkowników drogi. To poprostu razi, a poza tym żółtej barwy nie dostaniesz w ksenonie. Chcesz poleprzyć widoczność to wstaw ori ksenony, albo kup lepsze żarówki do aktualnych reflektorów i wystrzegaj się hidów

Komentarz

• nyko22
                              Classic
                              • 2008
                              • 27

Przykro na to patrzeć ale Inteligencja sew1981 i djczas mnie powala zadałem jasne proste pytanie a tutaj od razu super ekstra porady wiec pisze po raz ost zadajac pytanie nie miałem na celu założenia takich przetwornic tylko jak sie zachowa komputer przy podłączeniu czegoś co ma mniejszy pobór prądu a i kolego sew1981 jak masz ochote to pogadaj sobie z djczas o moich szybach no mam jeszcze wbudowane strobo w zderzak i o dziwo maja homologacje przez policje Pozdrawiam moich opiekunów :P
                              PILOT SCHWERTRANSPORTE

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

nyko22, brniesz strasznie albo nie rozumiesz czegoś takiego jak ironia i nie czytasz ze zrozumieniem ale to twój problem

Komentarz

• Czarny
                                  Classic
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 39

mam nadzieje że pierwszy esesman przejedzie ci z MP40 po lampach... :evil: Kup sobie dodatek do zwykłej lampy w postaci fioletowych małych żarówek będziesz bardziej trendy.

Komentarz

• bobas
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1676

a może zamkniemy temat - coś czuje że tu będzie dużo ciętej riposty .... a nie potrzeba chyba zaśmiecać forum ?
                                    BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

Pracuję...