Zamieszczone przez kmicio
Reflektor Soczewkowy (zamiennik)
Zwiń
X
-
Reflektor Soczewkowy (zamiennik)
Witam co myslicie o lampie soczewkowej na H7 zamiennik
cena za kpl 550zł
Lampy Soczewkowe
-
-
hubi2000, generalnie jestem przeciwnikiem hidow, ale gdyby jeszcze wstawic to hid w soczewke o dobrej barwie (nie za ostry), to powinno świecic w sposob zblizony do normalnego ksenonu, moim zdaniem. wada, że trzeba recznie ustawic logicznie to, zeby nie razilo i brak sprysku. ale widzialem hidy wstawione do soczewek o dobrej barwie swiecenia ( np w passacie b5 lift) i ladnie swiecily i nie razily jak w normalnych reflektorach
[ Dodano: Nie 16 Maj, 10 23:56 ]
a moze wlaśnie o taki mod ci chodzi co? zeby zrobic tanszy ksenon? stad te soczewki?
Komentarz
-
-
I dodatkowo trzeba zwrócić uwagę na mocowanie żarówki, ponieważ często sprzedający mylą lampę xenonową od soczewki. Do lampy xenonowej nie da się założyć żarówki H7 ponieważ jest inne mocowanie jej na obudowie odbłyśnika i nie da się tego przerobić (za wyjątkiem wymiany odbłyśnika, pomijam sprawę silniczka regulacji). Osobiście polecam jeżeli już xenon lub lepsze żarówki do zwykłych lamp.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981hubi2000, generalnie jestem przeciwnikiem hidow, ale gdyby jeszcze wstawic to hid w soczewke o dobrej barwie (nie za ostry), to powinno świecic w sposob zblizony do normalnego ksenonu, moim zdaniem. wada, że trzeba recznie ustawic logicznie to, zeby nie razilo i brak sprysku. ale widzialem hidy wstawione do soczewek o dobrej barwie swiecenia ( np w passacie b5 lift) i ladnie swiecily i nie razily jak w normalnych reflektorach
a moze wlaśnie o taki mod ci chodzi co? zeby zrobic tanszy ksenon? stad te soczewki?
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 14:13 ]
Zamieszczone przez sew1981hubi2000, generalnie jestem przeciwnikiem hidow, ale gdyby jeszcze wstawic to hid w soczewke o dobrej barwie (nie za ostry), to powinno świecic w sposob zblizony do normalnego ksenonu, moim zdaniem. wada, że trzeba recznie ustawic logicznie to, zeby nie razilo i brak sprysku. ale widzialem hidy wstawione do soczewek o dobrej barwie swiecenia ( np w passacie b5 lift) i ladnie swiecily i nie razily jak w normalnych reflektorach
soczewki + palnik 5000K
Komentarz
-
-
Ej sory ale jestem zielony w temacie i chciałbym żeby ktoś pokrótce mnie do niego wprowadził.A więc:
Po 1-Rozumiem że soczewki z założenia są lampami lepiej świecącymi od luster ale gorzej świecącymi od xenonu. Czy tak jest naprawdę? Czy opłaca się doinwestować w soczewki? (przy założeniu że chcę lepiej widzieć drogę a nie dla szpanu).
Po 2- Jaką barwą one świecą? Czy taką jak xenon czy białym światłem?
Po 3- Czy po zamontowaniu soczewek mogę sam je poziomować z wnętrza tak jak ori lampy?
Czy może ich nie muszę poziomować?
Po 4- Dlaczego świecą lepiej? Tzn. Czy świecą dalej, czy mniej męczą wzrok, czy lepiej doświetlają pobocze? I czy trudno się do nich przyzwyczaić po przesiadce z luster?
Tylko nie piszcie mi że lepiej kupić ori. xenon BO TO WIEM. Ale to rozwiązanie jest tańsze i chciałbym wiedzieć czy będzie to lepsze od luster.
Komentarz
-
-
Tak przy okazji tematu lamp xenonowych...to firma Hella przygotowuje sie do wypuszczenia
na rynek zamiennikow xenonowych w miejsce seryjnych lamp...ale co
ciekawe te xenony nie beda wymagaly systemow samopoziomujacych,ani zmywania
reflektorow,poniewaz ilosc swiatla nie przekracza 2000 lumenow,co skutkuje przepisami
jak dla lamp halogenowych.
Podobno nie widac roznicy w barwie swiatla w stosunku do standardowego xenonu,tylko
ilosc swiatla bedzie troche mniejsza.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981widzicie...wiedziałem od razu,że autor ma w zamiarze montaż hidów w tych soczewkach wyczułem to...
tzn w takim czymś moim zdaniem nie świeci tragicznie hid, jak ma spryski i dobrze ustawi, i da dobre "k" nie rażące po gałach, będzie w miarę ok, jak piszę wyżej
[ Dodano: Pią 21 Maj, 10 09:05 ]
Zamieszczone przez hubi2000Zamieszczone przez sew1981widzicie...wiedziałem od razu,że autor ma w zamiarze montaż hidów w tych soczewkach wyczułem to...
tzn w takim czymś moim zdaniem nie świeci tragicznie hid, jak ma spryski i dobrze ustawi, i da dobre "k" nie rażące po gałach, będzie w miarę ok, jak piszę wyżej
Obrazek
Komentarz
-
-
to powodzenia, tylko daj dobrą barwę, nie za ostrą (licz się z użytkowanikami drogi) i dobrze je ustaw.
Się zastanawiam jak długie swięcą w hidzie...bo rozumiem,że hid działa na krótkich tylko, i długie będziesz miał ori....
Najgorsza opcja pchac hidy w odbłysnikowe lampy a w ogóle szczyt chamówy to hidy w autach typu off road (np. toyota land cruiser) czy dostawcze (np. sprinter), które mają ogromne reflektory i to jeszcze wysoko (takich to trzeba zatrzymać od razu i wykastrować). Się zastanawiam tylko, jak żarówka hid zastępuje np h4 w takim reflektorze, to jak działa długie światło? jeśli nie ma dodatkowej żarówki do długich...przecież hid nie ma przesłon na ori biksenony.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981to powodzenia, tylko daj dobrą barwę, nie za ostrą (licz się z użytkowanikami drogi) i dobrze je ustaw.
Się zastanawiam jak długie swięcą w hidzie...bo rozumiem,że hid działa na krótkich tylko, i długie będziesz miał ori....
Najgorsza opcja pchac hidy w odbłysnikowe lampy a w ogóle szczyt chamówy to hidy w autach typu off road (np. toyota land cruiser) czy dostawcze (np. sprinter), które mają ogromne reflektory i to jeszcze wysoko (takich to trzeba zatrzymać od razu i wykastrować). Się zastanawiam tylko, jak żarówka hid zastępuje np h4 w takim reflektorze, to jak działa długie światło? jeśli nie ma dodatkowej żarówki do długich...przecież hid nie ma przesłon na ori biksenony.
ps: poszukuje moda przerobienia silniczkow do xenonow gdzies na forum widzialem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000Ja kupilem kpl xenonów na allegro bez przetwornic i palnikow za 300zł :lol:Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez hubi2000Ja kupilem kpl xenonów na allegro bez przetwornic i palnikow za 300zł :lol:
Jedna lampa wymagala dorobienia uchwytu do mocowania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Jak możesz to zrób fotki od tyłu tak żeby było widać przysłonę przed soczewką i drugą fotkę łączenia szkła z plastikiem ( tak, żeby było widać jak wygląda klej )...
....
....tudzież oświetl soczewkę od strony wnętrza lampy i sprawdź czy aby paluchów odbitych na niej nie ma>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
Komentarz