Malowanie listew lakierem strukturalnym-zdaje egzamin ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • w0wacik
    Classic
    • 2007
    • 22

sontario, witam kolege,posiadam taki sam aku w 01 i mam pytanko,mianowicie czy kiedykolwiek sprawdzałeś jakie masz napięcie na biegunach + i - np z rana lub dłuższym postoju,ponieważ u mnie pokazuje iż jest 12,5v ,ładowanie jest ok czyli 14-14,5v i nie wiem czy trafiłem jakiś feler czy coś,wcześniej we wcześniejszym aucie zainwestowałem w boscha silvera i tam wskazywał nawet na postoju i wyłączonym silniku 14-14,5v.pozdrawiam wszystkich :szeroki_usmiech
    "Lepiej 5 minut później niz 50 lat za wcześnie"

Pozdrawiam

w0wacik
  • Superbman
    Ambiente
    • 2006
    • 208

Witam,

do nowego auta własnie kupiłem zderzaki i ich listwy są w średnim stanie, usłyszałem gdzieś,ze można je odnowić poprzez polakierowanie ich lakierem strukturalnym.

Slyszeliscie o takim rozwiązaniu ?
    Są też głosy,ze po kilku myciach lakier zejdzie.

Ktos z Was mial do czynienia z takim rozwiązaniem ?

Pozdrawiam
    252/555

Komentarz

• miguello
      RS
      • 2008
      • 1849

Myślę że jak dobrze przygotujesz te listwy to lakier siądzie i nie powinno nic odpadać. Druga sprawa to taka że jest to taki element który łatwo zdemontować, jest nieduży więc chyba warto zaryzykować na własną rękę :wink:

Komentarz

• fuego_2007
        Ambiente
        • 2009
        • 230
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Superbman
        Są też głosy,ze po kilku myciach lakier zejdzie
        Może po kilku myciach to nie zejdzie ale po kilkunastu może, o ile pod wpływem słońca kolor nie wypłowieje. Natomiast dokładne wymatowanie tego elementu pod lakier ma znaczenie, druga sprawa to taka że jest to lakier jedno składnikowy(termo utwardzalny) który po wlaniu do pistoletu odrazu nadaje się do użycia. Zakladam że listewki są w strukturze co za tym idzie nie należy lać grubo lakierem ponieważ marnie to wygląda a jeżeli listewki są czarne gładkie proponuje czarny mat w sprayu.

Komentarz

Pracuję...