[O1] wtryski 216 w 1.9 TDI ALH

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _QMAN_
    Drive
    • 2011
    • 93

Witajcie

Parę dni temu odebrałem autko.

MODEL: 2011, Combi
    SILNIK: seria 1.8 TSI CDAA
    UKŁAD DOLOTOWY: dolot, turbina, intercooler - seria
    UKŁAD WYDECHOWY: seria
    ELEKTRONIKA: MOD
    UKŁAD NAPĘDOWY: skrzynia M6 seria
    ZAWIESZENIE: seria
    UKŁAD HAMULCOWY: seria
    BODY-KIT: seria
    ŚRODEK: : seria- kierownica z multi-funkcją
    CAR-AUDIO: była seria - SWING jest Columbus
    INNE:
    MOC: było: seria wg producenta 160KM/250Nm - hamowna: 181KM/280Nm
    MOC: jest: 223KM/350Nm (wkrótce wykres z hamown)
    Status: Plany
    - zmiana audio na Columbusa - wykonane,
    - uruchomienie Corner-ów - wykonane,
    - przyciemnienie szyb
    - końcówka wydechu
    - nakładki na pedały - wykonane,
    - podstopnica
    - nakładki na progi
    - wirus - by R-Preformance
    - koło 17" - ProLine B700

Przepraszam za jakość ale zdjęcie z telefonu.

* MOJA CZARNA PERŁA *
  • radekgw
    L&K
    • 2010
    • 1182

Witam
    Po raz kolejny licze na "Wasza" pomoc. Otoz mam zamiar zmienic wtryski w swojej octavi. Juz troche poczytalem na ten temat i jako ze ogolnie bede dazyc do okolo 135-140 KM, tak na samym poczatku mam zamiar wymienic wtryski na 216, a w pozniejszym czasie "zchipowac" skodzinke. Przegladalem allegro i natknalem sie na ta aukcje, byc moze jest to aukcja kogos z forum ale tego nie wiem.

Mam zamiar kupic te wtryski, i na aukcji jest napisane ze wystarczy je zamontowac w aucie, czy to prawda? czy nalezy jeszcze pojechac do pompiarza zeby wszystko wyregulowal. Od razu zaznaczam ze i tak samemu nie bede ich wymieniac - gdyz w tych sprawach jestem zielony. Podliczajac wszystko wyszloby mi 800 zl gdyz swoje wtryski zwrocilbym jak to jest napisane w aukcji. Czy dochodza jeszcze jakies dodatkowe koszta?
    edit: Czy znac ktos dobrego pompiarza w okolicy gorzowa wielkopolskiego ? albo poznan/szczecin/zielona gora?
    Dzieki i pozdro
    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• lukasp
      Classic
      • 2009
      • 25

Kolego zgłoś się do cowboya,weż od niego 216 po regulacji ciśnień,ale na boschu. Same wtryski nie dadzą ci większych efektów,może się pojawić za tobą batory,najlepiej po montaży,który możesz spokojnie wykonać sam jechać na wirusa.Tuner zrobi korektę dawki i może dmuchnąć więcej powietrza. Do wymiany wtrysków dobrze ustawionych pompierz ci nie potrzebny,bo i tak ci z batorym nic nie zrobi. Nie wykluczone że pokaża się tylko małe bąki przy butowaniu,zależy jak masz nastawnik ustawiony. Ale do 120 kucy to ci jest potrzebny wirus. :wink:

[ Dodano: Czw 03 Cze, 10 20:18 ]
      Jeszcze jedno,jak dążysz do 140 kucy,to kup sobie wtryski z anglika z asv lub afn,ja na pierwszych modach miałem 141kucy na wtryskach afn i turbo gt1749va + virus, a koszty d€żo mniejsze(kpl. wtrysków ok.400zł) Pamiętaj że pierwsze konie są najtańsze...
      OCTAVIA 1 AGR,było 90kM,jest 160kM,360nM,i powoli rośnie- 175kM i 380nM...-apetyt w miarę jedzenia...

Komentarz

• radekgw
        L&K
        • 2010
        • 1182

Łukasz a czy te wtryski od 110 tez wystarczy tylko "wsadzic" czy nalezy rowniez cos regulowac? pozdr.
        edit: Czy moge kupic wtryski od AFN, AHF, ASV ? Czy tylko np. od ASV ?

[ Dodano: Sob 05 Cze, 10 12:08 ]
        Podpowie ktos ?

Komentarz

• rob555
          Rider
          • 2006
          • 748

Po wlozeniu wtryskow warto jest sprawdzic dawke na jalowym i kat wtrysku.
          Roznicy w mocy miedzy ASV a AFN wielkich nie ma...bardziej sie liczy stan tech wtryskow
          pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
          hybrydowe wtryski i turbiny
          programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
          www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• cowboy
            Ambiente
            • 2007
            • 106

Zamieszczone przez radekgw
            Przegladalem allegro i natknalem sie na ta aukcje, byc moze jest to aukcja kogos z forum ale tego nie wiem.
            http://www.allegro.pl/ite...fn_ahu_alh.html
            heh

juz widze nawet na allegro sie handluje hybrydami
            juz były nawet moje zdjęcia uzywane w ogłoszeniach i prawie zywcem kopiowane moje opisy, opcje itd
            no ale wolny rynek, konkurencja

ja robię dla kolegów z forum golfa ale kilkanascie osob z OCP tez jezdzi na moim towarze

Czy znac ktos dobrego pompiarza w okolicy gorzowa wielkopolskiego ? albo poznan/szczecin/zielona gora?
            jedyny jakiego ja znam i który ustawi poprawnie obydwa (a raczej cisnienie wtrysku zasadniczego, gdzie idzia główna dawka) jest w Nadarzynie

a juz kilka kompletów ludzie do mnie wysyłali na poprawne ustawienie cisnien bo nie było mocy :diabelski_usmiech po serwisach BOSCHa i róznych magikach

[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 17:04 ]
            Zamieszczone przez lukasp
            Same wtryski nie dadzą ci większych efektów
            w ALH dadzą ogrome efekty, auto powinno miec na seryjnym programie około 123-125KM

A batory nie bedzie duży bo ALH ma takie doładowanie jak AFN 110KM w serii

Komentarz

• radekgw
              L&K
              • 2010
              • 1182

Jako ze dzisiaj mialem wymieniane wtryski na 216 musze sie o cos spytac. Do 100 km -h auto rozpedza sie praktycznie tak samo (niestety mierzone nie powiem czym ). Jednak czuje zasadnicza roznice przy 3 i 4 mocniej ciagnie ze tak powiem, no i z tego co widze to juz na "luzie" gdy stoi mniej pali przedtem bylo 0.5 teraz 0.3. Chcialem sie spytac czy powinienem czuc duza roznice na pierwszych 2 biegach, czy dopiero po wizycie u tunera i zrobieniu chipa bedzie ona zasadnicza.
              pozdrawiam

Komentarz

• Zoltar
                Rider
                • 2005
                • 722

Na odczucia ma wpływ wiele czynników, jutro poczujesz i na 2 biegu, musisz więcej pojeździć
                www.soft-car.pl
                www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                - Wyłączanie DPF
                - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• bradley
                  L&K
                  • 2008
                  • 1465

Ja urwalem cala sekunde po zalozeniu 216tek do 100tki, a po programie to kolejne 1,5sekundy ;p
                  A ALH po samych wtryskach to sie robi w okolice tylu ile ja mam po wtryskach i programie wiec raczej powinienes czuc roznice. Do setki musisz urwac 1-2sek
                  O polepszeniu sie biegow 3,4,5 nie musze pisac
                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• giiiienek
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 242

Łukasz a czy te wtryski od 110 tez wystarczy tylko "wsadzic" czy nalezy rowniez cos regulowac? pozdr.
                    edit: Czy moge kupic wtryski od AFN, AHF, ASV ? Czy tylko np. od ASV ?

[ Dodano: Sob 05 Cze, 10 12:08 ]
                    Podpowie ktos ?

Witam też mam alh i mam zamiar trochę zwiekszyć moc tak do 110-120 koni Co tobie wyszł opo samych wtryskach i czy spalanie coś spadło bo mi srednia wychodzi 6,4l/100km wszesniej miałem mocniejszą 110 konną i paliła mniej.

Komentarz

• rob555
                      Rider
                      • 2006
                      • 748

Teoretycznie im wieksza sprawnosc wtryskiwacza tym spalanie bedzie mniejsze (przy tym samych osiagach).
                      216 zyskuja na dzien dobry bo sa NOWE...to znaczy na nowo wyregulowane. Wiec i spalanie mieszanki znacznie efektywniejsze.
                      Wiekszosc org wtryskow ma niestety min 200tys km nakulane i pozniej sa pytania czemu kopci po modzie...
                      giiieniek moc w ktora celujesz osiagniesz sama wymiana wtryskiwaczy. Moze troche podkapcac bo cisnienia zostana seryjne jak i kat wtrysku. Ale pozniej otwarta droga do remapu na ok 140-150KM :twisted:
                      we wroclawiu wal do dynosoftu :wink:
                      pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                      hybrydowe wtryski i turbiny
                      programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                      www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• giiiienek
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 242

Dzwoniłem do Dynosoftu i powiedzieli mi że wystarczy tylko chip że wtrysków nie trzeba wymieniać. i teraz to ja już sam nie wiem. Tylko teraz pytanie po samym chipie spalanie spadnie/bedzie takie same/ czy wzrośnie?

Komentarz

Pracuję...