[O1] Swap hamulców z Anglika O1 RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ciemkaa
    Classic
    • 2010
    • 22

1.lilo - O2 2006
    2.ZYBI68 - O2 2006
    3. SiGx - O2 2007
    4. piotrek_gdy - O2 Fl 2010
    5.DAREKGDA-O2 2007
  • MikeWRC
    Elegance
    • 2009
    • 995

Czołem,

Szybkie i konkretne pytanko: Czy kompletny zestaw hamulców z Anglika O1 RS - 312mm przód / 256mm tył, bez problemu zamontuje do 1,9TDi AXR ?

Moja Octavia:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=mikewrc

Było: 116,3KM / 279,5Nm
    Jest: 143KM / 325,9NM

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Hamulce sa te same, inna jest pompa hamulcowa. Jako ze bedziesz przekladal rowniez zwrotnica kompletne, to jezdzac po Polsce rozbijasz prawe lozysko i amortyzator, a tamte sa w druga strone umeczone.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• MikeWRC
        Elegance
        • 2009
        • 995

Zamieszczone przez Maicroft
        Hamulce sa te same, inna jest pompa hamulcowa
        Mam nadzieję, że pompy nie muszę przekładać i że stara oryginalna da radę z nowym zestawem hebli?

Przy okazji, które elementy ze standardowego zestawu hamulcy mogę zaadaptować do nowego? Słyszałem o klockach i czujnikach ABS, coś jeszcze? Np przewody hamulcowe?

Moja Octavia:
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=mikewrc

Było: 116,3KM / 279,5Nm
        Jest: 143KM / 325,9NM

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Przewody mozesz zostawic, czujniki ABS przeciez masz z nowych zwrotnic. dodatkowo wydaje mi sie, ze demontaz bez uszkodzenia czujnika ABS jest dosc ciezki.

Klocki nie pasuja, bo tarcza 280mm ma zupelnie inny zacisk niz 288/312mm, tak wiec to tez zostaje.

Tak w zasadzie nic nie zostaje ze starego.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• pajczaki
            Rider
            • 2007
            • 316

jak idziesz w takie heble to przewody malym kosztem mozesz miec w stalowym oplocie - o ile pamietam 100pln. ja takie do siebie dorabialem bo goodridge jakie kupilem okazaly sie byc od audi s3 quattro i koncowki nie spasily...
            taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
            sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Zamieszczone przez pajczaki
              przewody malym kosztem mozesz miec w stalowym oplocie - o ile pamietam 100pln.
              Za sztuke chyba ??
              Spritmonitor.de

Komentarz

• daroo
                Rider
                • 2006
                • 315

Zamieszczone przez Maicroft
                pajczaki napisał/a:
                przewody malym kosztem mozesz miec w stalowym oplocie - o ile pamietam 100pln.

Za sztuke chyba ??
                no nie do końca temat był poruszany jakiś czas temu.Rzecz dotyczyła przewodów BLACK DIAMOND koszt to ok.270 zlp.za komplet tyle że w katalogu było przekłamanie bo O1 z przodu mz t.zw.Banjo a katalog daje tą konfigurację dla GOLF-a MK-III sprawdż w Inter Cars możliwe że jeszcze coś mają bo z hamulców B.D. się wycofali a szkoda :evil:
                AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• pajczaki
                  Rider
                  • 2007
                  • 316

jest firma w wawie na pradze poludnie, przywozisz przewod a oni dorabiaja taki sam w oplocie
                  taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..

Komentarz

• daroo
                    Rider
                    • 2006
                    • 315

jest firma w wawie na pradze poludnie, przywozisz przewod a oni dorabiaja taki sam w oplocie
                    dorabiają też na Łopuszańskiej koło dealera fiata
                    AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

Tabel, tylko ich przewody w "oplocie" nie wytrzymały w mojej OI nawet roku, popękały w trakcie hamowania :!:
                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• pajczaki
                        Rider
                        • 2007
                        • 316

Zamieszczone przez Nexus6
                        Tabel, tylko ich przewody w "oplocie" nie wytrzymały w mojej OI nawet roku, popękały w trakcie hamowania :!:
                        to nie wiem... u mnie maja rok i sa ok.. (adresu firmy nie pamietam - mala uliczka blisko Radio Eska, a od mdrugiej strony mozna dojechac od Grochowskiej)
                        mam tez inne wezyki od nich w aucie dorabiane zamiast seryjnych (tez w oplocie)

Komentarz

• Andrzej Z.
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 710
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                          to nie wiem... u mnie maja rok i sa ok.. (adresu firmy nie pamietam - mala uliczka blisko Radio Eska, a od mdrugiej strony mozna dojechac od Grochowskiej)
                          mam tez inne wezyki od nich w aucie dorabiane zamiast seryjnych (tez w oplocie)
                          No to nie Tabel,bo ta firma od paru lat jest kolo Walu Miedzeszynskiego
                          CDS-AutoSpa

AXR TDI+
                          Perfect Service by DobryGrześWawa
                          ET-14,352

Komentarz

• pajczaki
                            Rider
                            • 2007
                            • 316

i wszystko jasne.. myslelismy o innych firmach
                            dlatego bylem zdziwiony.. skoro niektorzy tunerzy korzystaja z ich uslug i nie bylo fuckup-ow to i ja skorzystalem z uslug

Komentarz

Pracuję...