Hamulce sa te same, inna jest pompa hamulcowa. Jako ze bedziesz przekladal rowniez zwrotnica kompletne, to jezdzac po Polsce rozbijasz prawe lozysko i amortyzator, a tamte sa w druga strone umeczone.
Mam nadzieję, że pompy nie muszę przekładać i że stara oryginalna da radę z nowym zestawem hebli?
Przy okazji, które elementy ze standardowego zestawu hamulcy mogę zaadaptować do nowego? Słyszałem o klockach i czujnikach ABS, coś jeszcze? Np przewody hamulcowe?
Przewody mozesz zostawic, czujniki ABS przeciez masz z nowych zwrotnic. dodatkowo wydaje mi sie, ze demontaz bez uszkodzenia czujnika ABS jest dosc ciezki.
Klocki nie pasuja, bo tarcza 280mm ma zupelnie inny zacisk niz 288/312mm, tak wiec to tez zostaje.
jak idziesz w takie heble to przewody malym kosztem mozesz miec w stalowym oplocie - o ile pamietam 100pln. ja takie do siebie dorabialem bo goodridge jakie kupilem okazaly sie byc od audi s3 quattro i koncowki nie spasily...
taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
pajczaki napisał/a:
przewody malym kosztem mozesz miec w stalowym oplocie - o ile pamietam 100pln.
Za sztuke chyba ??
no nie do końca temat był poruszany jakiś czas temu.Rzecz dotyczyła przewodów BLACK DIAMOND koszt to ok.270 zlp.za komplet tyle że w katalogu było przekłamanie bo O1 z przodu mz t.zw.Banjo a katalog daje tą konfigurację dla GOLF-a MK-III sprawdż w Inter Cars możliwe że jeszcze coś mają bo z hamulców B.D. się wycofali a szkoda :evil:
jest firma w wawie na pradze poludnie, przywozisz przewod a oni dorabiaja taki sam w oplocie
taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
jest firma w wawie na pradze poludnie, przywozisz przewod a oni dorabiaja taki sam w oplocie
Tabel, tylko ich przewody w "oplocie" nie wytrzymały w mojej OI nawet roku, popękały w trakcie hamowania :!:
to nie wiem... u mnie maja rok i sa ok.. (adresu firmy nie pamietam - mala uliczka blisko Radio Eska, a od mdrugiej strony mozna dojechac od Grochowskiej)
mam tez inne wezyki od nich w aucie dorabiane zamiast seryjnych (tez w oplocie)
Tabel, tylko ich przewody w "oplocie" nie wytrzymały w mojej OI nawet roku, popękały w trakcie hamowania :!:
to nie wiem... u mnie maja rok i sa ok.. (adresu firmy nie pamietam - mala uliczka blisko Radio Eska, a od mdrugiej strony mozna dojechac od Grochowskiej)
mam tez inne wezyki od nich w aucie dorabiane zamiast seryjnych (tez w oplocie)
No to nie Tabel,bo ta firma od paru lat jest kolo Walu Miedzeszynskiego
i wszystko jasne.. myslelismy o innych firmach
dlatego bylem zdziwiony.. skoro niektorzy tunerzy korzystaja z ich uslug i nie bylo fuckup-ow to i ja skorzystalem z uslug
Komentarz