Wiejski tuning?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • larson
    Classic
    • 2004
    • 36

Wiejski tuning?

Panowie i na mnie kolej.

Wczoraj na swojej wycieczkowej trasie jak nigdy do tej pory od ponad dwóch lat ciągłych kursów może z 4-5x widziałem chłopaków szukających celów. Ostatnimi czasy byłem miesiąc temu. Wczoraj widzę 3 nowe fotoradary, lub atrapy (Automapa milczała pomimo aktualizacji) pal licho, zrobiło się ciepło w fotelu bo były wyraźne znaki prędkości , dodatkowo przed Bydgoszczą granatowe mondeo robiło co do niego należy, a raczej jego kierowca i pasażer bawiący się big brothera, dodatkowo masa załadowanych TIRów, których kierowcy pomimo pasa do zjechania mają głęboko w poważaniu pędzoce na długich osobówki. " Ohhh nie ... pomyślałem". Pora na CB-RADIO. Będzie chociaż weselej.
    Swoją zabawę w amatorskie radio zakończyłem w 1996 roku i czas odświeżyć drogowe grypsowanie :-) Czasy amatorskiego SSB i nocne łapanie propagacji .. to było to.
    Ci co mają pojęcie o DX-owaniu na CB wiedzą o czym mówię :-)

Czytam, czytam i widzę, że Unidem góruje. Faktycznie po dłuższej analizie zbytowej na Allegro zauważam, że masę ludzi wyprzedaje swoje dotychczasowe radia, a na ich miejsce kupuje to maleństwo pomimo, że wśród recenzji mikrofon Unidema 510/520 wygląda jak ogryzek wyrwany z 4-liter (znacznie lepiej w łapkach leżą gruszki pokroju Midlanda). Zresztą nieważne, jak znam siebie za jakiś czas dołożymy mikrofonik z pogłosem i wzmocnieniem :-)
    Zatem Unidem + antena magnetyczna do max 1 m długości z typów jakie tutaj podaliście.

Teraz doradźcie czy i jak:
    1. Unidem 520XL zmieści się idealnie we wnękę pod radiem ? Czy trzeba ciąć kieszeń ?
    2. Jak w takim przypadku zachowuje się głośnik radyjka ? Słychać cokolwiek ?
    3. Czy nie lepiej dokupić za 30 zł głośnik zewnętrzny, taki jak np. od zestawu GSM ?
    4. Czy Unidem 520XL ma dodatkowe wejście na głośnik ?
    5. Antena zapewne z modeli jakie rekomendujecie - magnetyczna. Zatem w którym miejsu rekomendujecie jej montaż. Tył obok anteny radiowej i położenie wiązki od bagażnika wzdłuż podsufitki i zejście środkowym słupkiem pasażera ? Czy środek auta bliżej lewej lub prawej krawędzi słupka ?
    6. Unidem widzę, że świetnie będzie pasował pomiędzy fotel pasażera a środkową konsolę - to dla tych, którzy nie chcą mieć pałętającego się kabla od mikrofonu przy lewarku biegów w przypadku kiedy zamontują radio w środkowej kieszeni.

Koledzy .. pokażcie jakie macie rozwiązania, najlepiej fotki .. będę wdzięczny.
  • lukas_78
    Ambiente
    • 2004
    • 148

Wiejski tuning?

Jak wam się to podoba?

Bo mnie to trochę przeraża jak można tak zniszczyć samochód aspirujący do roli rodzinnej limuzyny...

Pozdrawiam

PS: A swoją droga granica pomiędzy dobrym wizualnym tuningiem a kiczem jest bardzo cienka...
    Spoko loko lusi sponton

Komentarz

• neck99
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1326

:szeroki_usmiech widziałem juz kolesia na fotkach. Z tym wygadem to chyba tych spojlerów nie sprzeda. Wioska wiosek :szeroki_usmiech
      OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Siatex tuning Uwierz mi że można bardziej obrzydzić taki ładny samochód
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl