speedy, Jakbys szukal wnetrza, tzn deski z poduchami itd, to wal na PW podam kontakt do goscia, ktory nie tak dawno mial takie rzeczy
Jaki wydech do diesla ? tłumiki "sportowe"....
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
lec
Jaki wydech do diesla ? tłumiki "sportowe"....
No wlasnie,czy do diesla nalezy szukac jakis specjalnych wydechow? szukalem w ofertach Remusa i temu podobnych marek ale nigdzie nie jest zaznaczone diesel/benzyna. Czy to nie ma znaczenia ?
-
Koledzy którzy mają jakieś modyfikacje i nie tylko zrobili tłumiki w firmie: El-tec o średnicy 2,5' . Tu link do strony tej firmy : http://www.el-tec.pl/Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
lec
ehh, wlasnie zalozylem sobie zwykle koncowki ozdobne (te co pluja w dol a reszta to atrapa :P ). Pogadalem chwile z osoba ktora zna sie na rzeczy i mi wybila z głowy tłumik w calosci. Bowiem jak wiadomo diesel dymi i po jakims czasie mialbym cala konowke jak i okolice wokol wydechu w oleju napedowym :P Wiec podziekowalem.... chyba ze sa takie cuda co powoduja ze diesel "nie dymi", ale jesli takie cos istnieje to raczej kosztuje sporo i odbywa sie to kosztem mocy (???).
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecehh, wlasnie zalozylem sobie zwykle koncowki ozdobne (te co pluja w dol a reszta to atrapa :P ). Pogadalem chwile z osoba ktora zna sie na rzeczy i mi wybila z głowy tłumik w calosci. Bowiem jak wiadomo diesel dymi i po jakims czasie mialbym cala konowke jak i okolice wokol wydechu w oleju napedowym :P Wiec podziekowalem.... chyba ze sa takie cuda co powoduja ze diesel "nie dymi", ale jesli takie cos istnieje to raczej kosztuje sporo i odbywa sie to kosztem mocy (???).
[ Dodano: Wto Mar 14, 2006 19:23 ]
Zamieszczone przez MaicroftCo do tego, ze dymi no fakt dymi, trzeba co jakis czas isc i posprzatac co nadymil i powinno byc kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
lec
lec, Wrzuc fotki jaka koncowke zrobiles.
Komentarz
-
Zapewnie coś w ten deseń jak jest u mnie :
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
lec
-
Zamieszczone przez chester121ja mysle o takiej koncowce (ma ktos taka?? czesto trzeba ja czyscic?)
http://www.allegro.pl/item91010439_k...nie_tylko.html
Ja przymierzam się do wycięcia dziury w zderzaku i do zapodania jakiegoś przyjemnego tłumika, żeby buczałLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
lec
-
Witam
Ja mam taka jak widac na fotce i tzreba ja czyscic Ciekawostka jest to ze o dziwo uzyskalem fajny efekt dzwiekowy teraz z tłumika..Przy wchodzeniu na obroty mam teraz taki mocny szum, chyba sie robia jakie zawirowania w tej koncowce ale efekt jest dosyc fajny i przy klekocie diesla cos sie chociaz wyroznia i przyciaga uchoBrzmi normalnie jak jakies V6
Sorki za taka fotke z brudnym autkiem ale akurat innej pod reka nie mam
PozdrawiamZałączone pliki--------------
Komentarz
-
-
odgrzewam kotleta, bo wlasnie zastanawiam sie nad wydechem, szczerze mowiac nic ciekawego nie moge znalezc, moze zle szukam :roll:
czyli przelotowka by el-tec, ale czy cos jeszcze? jakies gotowe systemy dedykowane do BKD? no nie wiem :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, o tym EL-Tecu było strasznie dużo na forum... sam chciałem robić u nich orurowanie do FMICA, ale wybrałem MG, wiem że jest daleko, ale takie podejście do klienta jak i wykonanie to mało gdzie jest.
MG=PERFECTO :!:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
No właśnie co oprócz przelotu do diesela? Dodam, że chodzi mi raczej o fajny dźwięk i ładną końcówkę, bo wiem, że osiągów auta się nie poprawi bez pozbycia się kata i odetkania reszty.
Czy ktoś zetknął się z jakimś renomowanym tłumikiem zamontowanym do diesela? Jak to chodziło?
[ Dodano: Sro 14 Cze, 06 14:24 ]
EDIT:
np. co myślicie o tym: http://www.ulter.com.pl/baza/wysyp.p...108&silnik=299Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
BioBogon, o fajnym dzwięku to chyba raczej mozesz zapomnieć, chyba że wsadzisz pod maskę benzynkę
szkoda, a w sumie to po jaką cholerę Ci ten wydeszek :?:
tak tylko pytam :wink:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tymonszkoda, a w sumie to po jaką cholerę Ci ten wydeszek :?:
tak tylko pytam :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz