Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
napisze krótko, bardzo pozytywnie odebrałem jazde na 18, nastawiony byłem na jazde wozem drabiniastym a tu miła niespodzianka, niewielka jest róznica omiedzy 16 a 18 :shock: pewnie za chwile mnie tu zlinczujecie ale takie jest moje odczucie, pewniej drogi sie trzyzma, minimalnie twardziej, po dziurach bez problemu sie jezdzi, mam kilka ulic dziurawych w krakowie (romanowicza, dekerta itp) i tam je dzisiaj przetestowałem.
Odnosnie osiągów, czyc minimalnie straty w stosunku do 16 ale mniej niz jedząc w upały z włączoną klimą, na starcie tak nie mieli jak na 16, hamowania jeszcze nie testowałem ale wstępnie mam takie odczucie jakby hamował troche gorzej niz na 16 a to pewnie dlatego ze koło jest niecałe 4kg cięzsze.
Prezentacja ok, czekam na zawias eibacha, którego będe zakłądał początkiem sierpnia wtedy auto zejdzie około 3cm nizej i sie utwardzi.
Szerokosc felgi to 8.5 cala i ET45 wraz z oponą michelin pilot sport 3 która posiada rant ochronny felgi z tyłu chowa sie minimalnie za nadkole natomiast przód minimalnie wystaje głównie przez ten rant ochronny, optymalny rozmiar do octavii to 7.5 - 8cala i et nie mniejsze jak 45.
reasumując na razie jestem zadowolony tylko musze sie rzyzwyczaić do nowego wyglądu autka
[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 00:13 ]
dodam ze znajomy ma golfa 4 na 17 i przejechał sie fiatem chyba stilo na 19 i stwierdził ze fiatem mu sie lepiej jezdzi na 19 niz swoim golfem na 17 :P
kumpel wulkanizator co mi przekładał koła pojezdził chwile i z zadumą stwierdził ze rzeczywiscie dobrze sie jezdzi :shock: a sam na co dzien jezdzi mercedesem clk 200 na 16 :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 01:00 ]
Zamieszczone przez bialy104
Hmm dziwne ja w swojej RS-ce na 17" przy oponach o profilu 50 i seryjnych zawiasach od RS'a na dziurach zaciskam zęby niemiłosiernie :?
Czy duza jest roznica pomiedzy zawiasem w o1 a o2? Moze jest to własnie ta kwestia?
witamy w gronie szczęśliwych posiadaczy pełnoletnich felgi
Dedykuje tym samym wam wszystkim piosenkę
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GKbTC8Z_EGc[/youtube]
piramida troche go an glebe bo mimo 18 jakos dziwnie wyglada taki wysoki zawias. ja miałem 18 w swoim rs i mi pasowalo tylko z racji na żone powróciłem na 16
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
piramida troche go an glebe bo mimo 18 jakos dziwnie wyglada taki wysoki zawias. ja miałem 18 w swoim rs i mi pasowalo tylko z racji na żone powróciłem na 16
Pod koniec przyszłego tygodnia juz powinien przyjść eibach pro system, pojdzie około 3cm nizej, juz sie nie moge doczekać bo na seryjnym troche buja na boki przy szybszej jezdzie.
Dzisiaj testowałem rózne cisnienie w oponach i powiem ze na 2,2 - 2,3 się najlepiej jezdzi, przy 2,5 jest juz twardo a nie wspomne o 2,7
[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 22:24 ]
p.s. moja żona jeszcze nie wie, jadę po nią w niedziele :P
teraz mam 2,3, moze rzeczywiscie dobije do 2,5 tylo powiedz mi na której stacji cisnieniomierz dobrze wskazuje :shock:
Z tym dobiciem moze nie bedzie tragedi, mam rant ochronny na felge plus inedex prędkosci Y (do 300km/h) więc bok opony jest dość twardy...
bok opony tak ale ogolnie cała opona miekka i przy wiekszej dziórce moze sie poddac u mnie tak było i felga pekła. pamietaj nie dawaj kolegom jeździc samochodem...
[ Dodano: Pią 30 Lip, 10 00:13 ]
dla uzupelnienia całosci proponuje odmalować hamulce bo jakos brzydko farba zeszla:P
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz