dlaczego osadza się biały nalot na korku oleju skoda octavia 2.0 1999r.
Weekend ze szkodnikiem
Zwiń
X
-
Weekend ze szkodnikiem
Witam wszystkich,
Jeden dzień roboty i efekt super.chyba nic nie trzeba opisywać wszystko widać na zdjęciach.
- podświetlenie pod lusterkami
- czerwone diody w drzwiach
- białe diody od spodu drzwi
- dodatkowe oświetlenie wnętrza (tył)
- doświetlenie bagażnika + czerwone diody ostrzegawcze.
-=Wiśnia®=-
-
-
oki jutro dołożę trochę zbliżeń.
zasilanie do diod w lusterkach jest podłączone bezpośrednio pod moduł komfortu tak samo jak podświetlenie pod nogami. Zasilanie do tylnych lampek pociągnięte bezpośrednio z lampki w podsufitce. Doświetlenie bagażnika porostu z lampki w bagażniku.
[ Dodano: Pon 02 Sie, 10 22:36 ]
jak zapalę lampkę w środku za pomocą pstryczka to zapali się tylko lampka. lusterka zapalają się dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki lub po otworzeniu drzwi z pilota.
[ Dodano: Czw 05 Sie, 10 22:21 ]
i tak jak obiecałem kilka zbliżeń z montażu i po montażu.
-=Wiśnia®=-
Komentarz
-
-
Mam pytanie odnośnie tego tyłu jakie to są oprawki (klosze) i jakie tam wchodzą lampki 36 czy 42 mm no i co najważniejsze jak wygląda sprawa montażu czy to się trzyma na samej podsufitce czy jakoś do dachu się mocuje. Pytam bo padła mi żarówka w środku - uważam to za znak - no i się najarałem i chcę coś podłubać w ten weekend.
Komentarz
-
-
oprawki są takie:
żarówki a raczej ledy to wchodzą rurkowe 36mm, montaż nie zajmuje dłużej niż 40 min ponieważ wycinasz nożykiem otwór w podsufitce i wciskasz lampki do niczego nie przykręcasz trzyma się na wcisk. a podłączenie kabelków jest jeszcze prostsze ponieważ wpinasz się w wiązkę od lampki seryjnej.-=Wiśnia®=-
Komentarz
-
-
Ja i tak wykorzystałem pomysły z tego wątku ale nie poszedłem aż tak daleko. Wymieniłem na LEDy: pozycje przód, lampki w drzwiach, w podsufitce, oświetlenie tablicy rejestracyjnej, podświetlenie schowka, popielniczki i w bagażniku. Dodatkowo dorobiłem w bagażniku drugą lampkę z prawej strony. I dość na tym.
Komentarz
-
-
Też bym chciał zamówić następujące LEDy:
Tylko będę wdzięczny, jeśli ktoś mnie uświadomi, jakie są w lampce podsufitki w O2 i w oświetleniu bagażnika. Postojówki to zapewne te pierwsze?
Z góry dzięki za pomocJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Te pierwsze miałem jako postojówki i mam też jako oświetlenie tylnej tablicy. Wg mnie są OK ale jedna zaczęła mi czasem mrugać jakby coś nie stykało. Dałem teraz takie: http://allegro.pl/postojowki-led-w5w...200547191.html - dają czadu i nie wiem czy nie są za mocne. Na razie jeszcze nie ruszam.
Taką jak ta w drugim linku mam na środku w podsufitce. Po bokach mam takie: http://allegro.pl/postojowki-led-w5w...200547190.html. Tylko że to w O1, nie wiem czy w O2 się różnią.
Takie rurkowe jak w linku trzecim mam w drzwiach i schowku. Do bagażnika też by były ale nie dawały wystarczająco dużo światła i dałem takie: http://allegro.pl/zarowki-rurkowe-le...184878578.html. Świecą super ale mają wadę - drogieW przypadku rurkowych trzeba zwracać uwagę na długość.
Komentarz
-
-
No nic, zajrzę jutro do autka, dzięki w każdym razie zplutaJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
Komentarz