żeby napier....ć innym po oczach HIDami z allegro....
No i znów się zaczeło że HID to zło i itd. Nie chciałem tego tematu wogóle podejmować. Będę miał HID- a w oryginalnych reflektorach od Scouta, więc myślę że nie będzie aż tak źle jak piszesz dodatkowo mam zamiar robić spryskiwacze reflektorów. Więc nie zrównuj mnie z tymi co wkładają zestaw HID do zwykłego reflektora i są zadowoleni że mają jasno. Nie chcę tego tematu dalej ciągnąć, bo temu podobnych przepychanek na temat HID-ów to pełno na tym forum.
Nie chcesz pomóc w znalezieniu kogoś kto pomoże w przekodowaniu na ksenony bo tego mój post dotyczy to nie zabieraj zdania.
Jako że auto zostaje ze mną a do głowy przychodzą mi różne pomysły i ostatnio wpadłem na pomysł dołożenia do mojego auta DSG :szeroki_usmiech bardzo lubię jazdę automatami i brakuje mio tego w moim aucie :roll:
czy ktoś coś słyszał o takim modzie? jakieś linki wskazówki? napewno potrzeban będzie skrzynia (allegro ok 3000-4000) nowe sprzęgło i 2masa ( ok 1500-2000) , nowa gałka zmiany biegów (ok 300zł) i... no właśnie co jeszcze? jakieś moduły, linki, złącza? :roll:
Do tego co wyliczył misiek^wro dojdzie sterownik samej skrzyni + zapewne jakaś wiązka do tego
No i niezbędny będzie ogarnięty elektryk/elektronik znający się na autach VAG
Nie jest to niemożliwe - widziałem nawet jedną taką O2 - ale jest z tym trochę zabawy
wiem że tanio nie będzie ale cały problem polega na tym że nie chcę się pozbywać swojego auta bo wiem co mam i nie chcę kupować innego pażdzierza. tak jak pisał misiek^wro, też najbardziej bym chciał 4x4 i DSG a chyba nawet bardziej 4x4 tylko problem jest ze skompletowaniem wszystkich gratów żeby potem nie było wtopy że jednak sterownik nie ten ze to że tamto no i potrzebny jakiś naprawdę dobry fachman który się tego podejmie i poskłada ewentualnie :roll:
Maru 123, do założonego budżetu jeszcze musiałbyś dołożyć tak co najmniej 20% kwoty na nieprzewidziane wydatki
No i musiałbyś być przygotowany na dłuższy postój auta w razie problemów.
A na to z własnego doświadczenia wiem, że Persen Forte to za mało... :diabelski_usmiech
Ja miałem auto służbowe, więc mogłem sobie pozwolić na dłuższe unieruchomienie Octavki, ale mimo wszystko musisz wszystko sam dokładnie przemyśleć - skompletować graty, dogadać się z jakimś sprawdzonym fachurą i uzbroić w ogromną dawkę cierpliwości
Maru 123, może czas pomyśleć o zupełnie nowym aucie, które będzie miało już wszystko czego chcesz? Może danielcio (chyba dobrze napisałem) zrobi mega ofertę dla Ciebie
OctaviaRS TDi, chyba nie chciałbym już kolejnej o2 :roll: generalnie myślę ciąglę nad autem 4x4 w automacie i 5 drzwiach :roll: jakaś terenówka suv quattro albo inne legacy czy outback :P
Komentarz