Sportowy filtr powietrza w O2 BJB?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HisExcellency
    Classic
    • 2011
    • 12

Fajnie było, gdyby koleżanka obrobiła fotki i chciała je umieścić na naszej picasowej galerii to proszę przysłac do mnie na maila.
    Gdyby nie wiatr to kiełbaski musiałyby być, ale co sie odwlecze to nie uciecze :P
  • aLBATROS
    Ambiente
    • 2010
    • 104

Witam dzisiaj na allegro znalazłem takie o to cudo http://allegro.pl/k-n-sportowy-filtr...191519343.html i tak sobie myślę czy to się opłaca i czy to coś zmieni? Macie jakieś doświadczenia?

Komentarz

• lukasz3112
      RS
      • 2008
      • 3607

aLBATROS, nie kupuj tego... miałem to u siebie w ST i wywaliłem badziewie. Poza lżejszym portfelem zero efektów. a i czyścić to trzeba i oliwami traktować... osobiście nie polecam. Wymieniaj na bieżąco na zwykłe i nie zawracaj sobie głowy
      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

jak kupilem auto to mialem ta wkladke K&N, na wiosne stwierdzilem ze lepiej kupic nowy filtr niz zestaw do czyszczenia (na necie najtanszy 50 w norauto 80 zl). Kupilem zwyklego filtrona i osobiscie roznicy nie widze zadnej. Pozatym czytalem ze olej ktorym spryskuje sie po czyszczeniu wkladke jest nie zdrowy dla autka (przeplywomierz czy cos tam zasyfia) Wiec moim zdaniem nie warto kompletnie, chyba ze modyfikujesz autko i taki masz kaprys.

Komentarz

• r-style
          Classic
          • 2010
          • 2

Zamontowalm u siebi w 1.9 tdi ta wkladke K&N. Moge sie wypowiedziec nastepujaco:
          Minusy:
          -Cena (ja akurat dalem w intercars-ie 145 wiec bez tragedii)
          - podobno olejek ktorym jest nasaczona szkodzi (puki co jezdze i nic sie nie dzieje negatywnego, ale narazie zrobilem tylko 5k na nim)
          - potrzeba czyszczenia
          - olejek do czyszczenia kosztuje tez ladnie

Plusy:
          -malo odczowalne ale zawsze, lepsze wkrecnie sie w obroty
          - lekko obnizony bas(jezeli mozna tak to nazwac) silnika
          - odrobine plynniejsza praca przy przyspieszaniu
          - filtr duuuuzo bardziej wytrzymaly i jakosciowo znacznie lepszy (jezeli ma to dla kogos znaczenia, dla mnie ma)
          Ogolnie bez rewelacji, ale jak by kosztowal z 50 zl taniej to pewnie bym znow kupil, a za ta cene ktora jest nie wart kasy.

Komentarz

• mariobros
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 551

Re: Sportowy filtr powietrza w O2 BJB?

Zamieszczone przez aLBATROS
            Witam dzisiaj na allegro znalazłem takie o to cudo http://allegro.pl/k-n-sportowy-filtr...191519343.html i tak sobie myślę czy to się opłaca i czy to coś zmieni? Macie jakieś doświadczenia?
            Z osiągami bywa różnie, wbrew pozorom może być gorzej po założeniu stożka, niż przed. Ważne jest również to, że stożki to dzieci specjalnej troski - zaniedbane gorzej filtrują powietrze, w konsekwencji turbosprężarka i / lub przepływomierz może dostać syndromu Doriana Gray'a...
            Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
            Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• G-CS
              Drive
              • 2010
              • 44

...z moich doświadczeń (na hamowni) zmiany samych wkładek bez względu na to jakie...nie przynosiły żadnych efektów...więc po co przepłacać :wink:
              http://www.gcstuning.pl/

Komentarz

• Octan
                Rider
                • 2006
                • 653

Zamieszczone przez G-CS
                ..z moich doświadczeń (na hamowni) zmiany samych wkładek bez względu na to jakie...nie przynosiły żadnych efektów...więc po co przepłacać :wink:
                U mnie pojawił się jeden efekt w postaci wymiany przepływki. :lol:

Komentarz

Pracuję...