[O2] Wykresiki po chipowaniu mojej O2 2.0TDI 140KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • protom66
    Classic
    • 2011
    • 4

Zamieszczone przez AdamB
    ale nie jest to powód aby jakoś specjalnie wynosić ją nad inne i czcić
    No to chyba przydałby ci sie słownik j. polskiego bo ja nigdzie nie czczę O II stwierdzam tylko fakty !!
    Zamieszczone przez AdamB
    bezawaryjnością jakoś specjalnie nie odbiega od innych aut.
    No w porównaniu z tymi autami którymi ja jeździłem i miałem do czynienia to dobiega na + i to mocno \
    Natomiast nie wiem dlaczego tak cie drażni że pisze o dobrych materiałach i światnym wykonaniu O II ?? Po pierwsze, jest to zgodnie z prawdą (nic nie kolorzyuję tylko stwierdzam fakt). Po drygie zaś, DOKŁADNIE TAKIE SAME odczucia co do tych kwestii mają dziennikarze motoryzacyjniy testujący O II ( z różnych gazet), wiec co cie tak dziwi dali Bóg nie mam pojęcia ???
  • Jacraz
    Classic
    • 2010
    • 34

Faktycznie zrobiło się nie na temat w wątku o róznicy pomiedzy 140KM i 170KM.
    Co sądzicie o tym wykresie?
    Tak jak pisałem we wspomnianym wątku, spalanie w mieście potrafi zejść poniżej 6, do 5,3 gdy nie ma korków i pasuja światła. Spróbuje nakrecic filmik i wrzucę.
    Załączone pliki

Komentarz

• Yogi
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2005
      • 170

Zamieszczone przez Jacraz
      spalanie w mieście potrafi zejść poniżej 6, do 5,3 gdy nie ma korków i pasuja światła.
      sorry to co to za miasto skoro praktycznie nie zatrzymujesz się ? to prawie jak jazda poza miastem
      e46 320d

Komentarz

• bradley
        L&K
        • 2008
        • 1465

Jest inny dzial forum gdzie sie wkleja wykresy samochodow
        <6l w BKD chipowanym czy nie w miescie to mrzonka. Jak jest ~7-8 to jest bardzo ladnie.

Zamieszczone przez Yogi
        Jacraz napisał/a:
        spalanie w mieście potrafi zejść poniżej 6, do 5,3 gdy nie ma korków i pasuja światła.

sorry to co to za miasto skoro praktycznie nie zatrzymujesz się ? to prawie jak jazda poza miastem
        Rownie dobrze moglbym wyjechac na miasto o godzinie 1 gdzie wszystkie swiatla sa zolte i nie ma zadnych samochodow i zrobic test spalania. Przeciez nie o to chodzi...
        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

No wlasnie, jak by sie komus chcialo wlec w 'trasie' to tez 5,3 wychodzi.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• adaś
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2006
            • 876
            • Volkswagen

Spalanie lekko 'podkoloryzowane', ale wykresik całkiem ładny. Nic tylko lać i jęździć - i sprawdzać stan płynu chłodniczego :twisted:
            Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
            a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
            Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
            O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• fernando
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1890

Zamieszczone przez adaś
              ale wykresik całkiem ładny.
              Tak, szkoda, że nie ma wykresu sprzed modyfikacji i to najlepiej na jednej skali :roll:

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

W sumie to mocy jest malo jak na BKD po programie. Nm wywalone w kosmos, zeby to magiczne 4 z przodu bylo Ale jak jezdzi i jest tak super to nie ma sie co martwic
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Jacraz
                  Classic
                  • 2010
                  • 34

Zamieszczone przez Yogi
                  Zamieszczone przez Jacraz
                  Racja. Nie ma sensu mówić o spalaniu w mieście jeśli jedzie się w mieście jak na trasie. Właśnie mi to uświadomiliście ops:

Przy normalnych miejskich warunkach faktycznie jest wiecej i cieżko okreslic ile, bo w zaleznosci od warunków moze dochodzić nawet do 10.
                  Jednak chodziło generalnie o to, że po tuningu pali mniej na miescie niz przed. Dla tego napisalem ze potrafie zejsc ponizej 6, a przed chipowaniem nie potrafilem (w podobnych warunkach).

bradley - faktycznie, nie zauważyłem tego działu wcześniej. Mówimy o tym wątku?
                  wykresy

fernando - niestety nie mam wykresu oryginalnego. Na poczatku chciałem "zaoszczędzić" i przerobke zrobiono mi via email. Znajomy mechanik zassal oryginalny program i wczytal nowy po modyfikacji. TOTALNA GŁUPOTA. Pojezdzilem tak ponad rok az stwierdzilem ze to chyba jednak nie to. Pojechalem osobiscie, okazalo sie ze mam 152KM, momentu nie pamietam ale byl sporo nizszy.

Komentarz

• G-CS
                    Drive
                    • 2010
                    • 44

niestety nie mam wykresu oryginalnego. Na poczatku chciałem "zaoszczędzić" i przerobke zrobiono mi via email. Znajomy mechanik zassal oryginalny program i wczytal nowy po modyfikacji. TOTALNA GŁUPOTA. Pojezdzilem tak ponad rok az stwierdzilem ze to chyba jednak nie to. Pojechalem osobiscie, okazalo sie ze mam 152KM, momentu nie pamietam ale byl sporo nizszy.
                    ..heh..napisz to "głośno!!!"...bo jak słyszę odpowiedź na moją propozycję chipsa za 1000zł.!! z diagnostyką ..hamownią itd. i słyszę: drogo..znajomy podjeżdża z laptopem i robi to za "grosze"..to mi ręce opadają :roll:
                    http://www.gcstuning.pl/

Komentarz

Pracuję...