tarcze i klocki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kmab
    Rider
    • 2005
    • 269

tarcze i klocki

Sprzet gra zupelnie bez bassu dodatkowo sub przestal dzialac - fakt, ze radio jest podlaczone prowizorycznie na probe, ale to, ze idzie taki chu..wy dzwiek na glosniki to juz dziwna sprawa.
    Zobacz tak:
    1.czy nie ma cięcia na zwrotkach - trza przytrzymać klawisz "T.CORR" i później "SOURCE" albo "BAND" zminiasz sobie między przodem, tyłem lub subem - może poprostu jest cięcie np. od 200HZ i dlatego nie ma basu
    2. Suba załączasz trzymając klawisz "F" - napis powyzej "setup", pojawia się całe menu i ustawiasz sub ON lub SUB OFF

Zresztą w linku , który dawałem wcześniej do instrukcji wszycho jest jakby coś...

A polaryzację możesz sprawdzić w ten sposób,że najpierw słuchasz np. prawego głośnika a później szybko przełączasz na drugi i na słuch porównujesz basiora, oczywiście najlepiej na muzie którą znasz..
    Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
  • lawa
    Classic
    • 2004
    • 7

tarcze i klocki

Witam wszystkich
    Na forum pisze 1 raz, wiec prosze o wyrozumialosc.Posiadam octavie ambiente rok 2001 motorek agr by masters.
    Ostatnio mam problem z hamulcami i drzeniem kierownicy,Ujawnia sie to tylko przy lekkim hamowaniu od ok 80km/h, kierownica wpada w spore drgania i nie zawsze to zjawisko wystepuje czasami jest dobrze.Od razu do glowy przyszly mi tarcze a ze klockow mam malo to tez od razu wymienie.I tu moje pytanie jakie tarcze i klocki polecacie.Do normalnej jazdy trwale, ale fajnie byb bylo gdyby skutecznisc byla lepsza od seryjnych.
    Maciek
    CompSport Łódź ul.Pisłsudskiego 141 tel.609 212 900 gg 1916153
    CHIPTUNING MODYFIKACJE MECHANICZNE DIAGNOSTYKA

Komentarz

• Martinez
      L&K
      • 2004
      • 1366
      • Audi

Z tego co sie orientuje to wiele osób polece fabryczne - ATE. Ja osobiście jeżdże na zwykłych tarczach Brembo i klockach Ferodo - nie narzekam aczkolwiek rewelacja to to nie jest. Natomiast drżenie (miałem to samo) w moim wypadku było spowodowane silentblockami. A u Ciebie powinien pożądny mechanik zajrzeć bo trzęść może sporo rzeczy.
      Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
      teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
      czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Witaj Lawa!

Ja jezdze na tarczach EBC Turbo Groove + klocki EBC Green Stuff przod i tyl.
        Z ich skutecznosci jestem bardzo zadowolony. Problemem jest tylko to, ze bardzo mocna pylą i przez to mam w kolko brudne felgi. :x
        Jednak podobno nie u wszystkich to pylenie wystepuje - wiec nie wiem o co chodzi. :?

Temat przenosze do dzialu Tuning, bo tam bedzie lepiej pasowal.
        TDI 205PS

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

To ja sie podlacze
          A ile wytrzymuja km sportowe klocki w porownaniu do seryjnych ?
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Zamieszczone przez Samiec
            A ile wytrzymuja km sportowe klocki w porownaniu do seryjnych ?
            Powiem szczerze, ze u siebie nie zauwazam wiekszej roznicy w zuzyciu.
            TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Ja u siebie mam wiercone tarcze Zimermann i klocki Ferodo DS Performance. Mysle, ze calkiem przyzwoity zestaw za nieduze pieniadze. Ja jestem z ich skutecznosci zadowolony. Nie "puchna" jak seryjne...
              Wada jest tylko to, ze piszcza przy hamowaniu z mniejszych predkosci.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Odświeżę trochę temat

Własnie zbliża mi się przegląd i powoli czuję że nadchodzi kres dla moich klocków....
                Czy ktoś używał lub słyszał opinie na temat firmy ETF ?

Mój mechanior ma takie za 129 zł + wymina , w porównaniu z serwisem (360zł) to taniocha ale Martinez pisał w innym poście ze może ferodo załatwić za coś ok.170.

Niestety dość ostro jeżdzę, te klocki od nowości przejechały 45tys, może jeszcze trochę przejadą bo żadna lampka się nie pali -jedynie mam wrażenie że potrzeba większej siły aby skutecznie zachamować.

Możecie coś polecić?

pozdr

Komentarz

• Martinez
                  L&K
                  • 2004
                  • 1366
                  • Audi

Zamieszczone przez arci9
                  Mój mechanior ma takie za 129 zł + wymina , w porównaniu z serwisem (360zł) to taniocha ale Martinez pisał w innym poście ze może ferodo załatwić za coś ok.170.
                  pozdr
                  podaj dokładną nazwe i model tych klocków - dowiem sie o cene

Komentarz

• arci9
                    RS
                    • 2004
                    • 2007

Zamieszczone przez Martinez
                    Zamieszczone przez arci9
                    pozdr
                    podaj dokładną nazwe i model tych klocków - dowiem sie o cene
                    ETFy? Nie znam symbolu, mechanior sprawdzał w katalogu i były to klocki do octy 19TDI (o ile się nie mylę symbol 848) , sprawdząłem w katalogu i nie było rozróżnienia na np. 1.9tdi i na pompowtryski 130 - oglądałem je i wyglądało na to że mają czujnik zuzycia.

Komentarz

• misiekwaw
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7715
                      • Ford

Zamieszczone przez arci9
                      mechanior sprawdzał w katalogu i były to klocki do octy 19TDI (o ile się nie mylę symbol 848) , sprawdząłem w katalogu i nie było rozróżnienia na np. 1.9tdi i na pompowtryski 130 - oglądałem je i wyglądało na to że mają czujnik zuzycia.
                      IMO będą się róznić 1.9TDI od 1.9TDI 130PD bo sa tarcze i jarzma inne :idea: :roll:
                      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                      http://www.disi-tune.pl
                      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                      Był WRX
                      Była Octa

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

arci9, Przebieg 45 tys nie jest zly jak na fabryczne klocki. Klocki srednio starczaja przeciez na 40-50 tys przod i okolo 70 tys tyl.

Ja, ale w innym autku klocki Ferodo wykanczam po max 15 tys. Ostatnio wytarlem do konca ze zaczely trzec juz o tarcze.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• marlewi
                          Classic
                          • 2004
                          • 31

Jezeli ktoś chce moge załatwic klocki tylko musze dostac numer katalogowy i model kloców które chcecie.
                          Mam troszke upustów w inter-cars , inter-team,
                          LEWY

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

IMO będą się róznić 1.9TDI od 1.9TDI 130PD bo sa tarcze i jarzma inne
                            tez mi się tak zdawało, ale w katalogu nie było żdnego rozróżnienia - być może stara kniga :roll:

arci9, Przebieg 45 tys nie jest zly jak na fabryczne klocki. Klocki srednio starczaja przeciez na 40-50 tys przod i okolo 70 tys tyl.
                            szczególnie przy mojej jeżdzie :twisted: fabryczne mnie zadawalają ale cena nie zabardzo - dlatego szukam alternatywy

Jezeli ktoś chce moge załatwic klocki tylko musze dostac numer katalogowy i model kloców które chcecie.
                            Mam troszke upustów w inter-cars , inter-team,
                            chętnie skorzystam , jesli wytypuję odpowiednie materiały :wink:

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Klocki sa te same do tarczy 280, 288 i 312mm.
                              TDI 205PS

Komentarz

• arci9
                                RS
                                • 2004
                                • 2007

a w ASZ jest 312mm? :?:

Komentarz

• Purchawa
                                  Admin
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 8007

Zamieszczone przez arci9
                                  Nie, 288.
                                  "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                  Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                                    RS
                                    • 2004
                                    • 2007

Zamieszczone przez Purchawa
                                    Zamieszczone przez arci9
                                    Nie, 288.
                                    OKi, dzięki 8)

Komentarz

• Radkow
                                      Rider
                                      • 2004
                                      • 299

Zamieszczone przez Martinez
                                      Z tego co sie orientuje to wiele osób polece fabryczne - ATE. Ja osobiście jeżdże na zwykłych tarczach Brembo i klockach Ferodo - nie narzekam aczkolwiek rewelacja to to nie jest. Natomiast drżenie (miałem to samo) w moim wypadku było spowodowane silentblockami. A u Ciebie powinien pożądny mechanik zajrzeć bo trzęść może sporo rzeczy.
                                      Witam, od dwoch tygodni jestem posiadaczem Octavi Combi 1.9 TDi AGR i mam kilka problemow z nia. Moja kierownica tez drzy i to dosc mocno jak sie lekko nacisnie pedal hamulca Jak juz mocno dosisne hamulec to nic nie drzy - czy ktos mial podobny przypadek?? Wlasnie jestem na etapie rozmyslania, czy wymieniac tarcze, ale skoro to nie koniecznie musza byc tarcze to juz nie wiem. Klocki hamulcowe mam nowe.
                                      tydzien temu bylem na przegladzie, to diagnosta porzadnie sprawdzal i powiedzial, ze nie mam zadnych luzow.

W ktorym dziale mam pisac o problemach z autem?? Drugi moj problem to zle pokazujacy wskaznik paliwa: zatankowalem do pelna, a wskaznik pokazuje 3/4 i po pol godziny pojechalem na inna stacje dotankowac i weszlo niecale 2 litry wiecej i nadal pokazuje 3/4

Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieje, ze bede tu czesto zagladal
                                      Pozdrawiam
                                      Radek

Komentarz

• Martinez
                                        L&K
                                        • 2004
                                        • 1366
                                        • Audi

Zamieszczone przez Radkow
                                        Witam, od dwoch tygodni jestem posiadaczem Octavi Combi 1.9 TDi AGR i mam kilka problemow z nia. Moja kierownica tez drzy i to dosc mocno jak sie lekko nacisnie pedal hamulca Jak juz mocno dosisne hamulec to nic nie drzy - czy ktos mial podobny przypadek?? Wlasnie jestem na etapie rozmyslania, czy wymieniac tarcze, ale skoro to nie koniecznie musza byc tarcze to juz nie wiem. Klocki hamulcowe mam nowe.
                                        tydzien temu bylem na przegladzie, to diagnosta porzadnie sprawdzal i powiedzial, ze nie mam zadnych luzow.

W ktorym dziale mam pisac o problemach z autem?? Drugi moj problem to zle pokazujacy wskaznik paliwa: zatankowalem do pelna, a wskaznik pokazuje 3/4 i po pol godziny pojechalem na inna stacje dotankowac i weszlo niecale 2 litry wiecej i nadal pokazuje 3/4

Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieje, ze bede tu czesto zagladal
                                        Witaj na forum. Ja mam cały czas taki objaw. Podobno przyczyn może być kilka. Ja niestety wymieniłem tarcze i nic sie nie zmieniło. W naszej ulubionej firmie BODEX stwierdzono iż prawdopodbnie są wyrobione Silentblocki. Nikt Ci nie powie napewno ale podjedź do jakiegoś fachmistrza. (czyt. byle nie do ASO )

acha (edit): z tego typu problemami zapraszam na forum techniczne

edit 2: link do "mojego" problemu -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=85

pozdro

Komentarz

Pracuję...