Zamieszczone przez misiek^wro
[O2] chiptuning i hamownia
Zwiń
X
-
[O2] chiptuning i hamownia
Tak jak w temacie.Szukam hamowni gdyż mam podejrzenie ,iż moje auto oII 1,9tdi było poddane chipowaniu...i tą niepewność chciałbym rozwiać.Mam pytanie czy ktoś zna sprawdzony warsztat w mazowieckim lub wielkopolskim?gdzie można to sprawdzic .Ile kosztuje taka usługa?-hamownia.Sprzedam orginalne felgi stalowe 15" 5x112,et 47
-
-
Nie potrzebujesz do tego celu hamowni, wystarczy odczytać zawartość ECU i przesłać ma meila mi lub komukolwiek innemu, kto robi takie rzeczy. Ja za takie rzucenie okiem kasy nie bioręwww.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gregorianinNie potrzebujesz do tego celu hamowni, wystarczy odczytać zawartość ECU i przesłać ma meila mi lub komukolwiek innemu, kto robi takie rzeczy. Ja za takie rzucenie okiem kasy nie bioręOctavia 2.0TDI Sport Edition
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nowy29Szukam hamowni gdyż mam podejrzenie ,iż moje auto oII 1,9tdi było poddane chipowaniu
kolega gregorianin, zaproponował mu inne tańsze rozwiązanie tego problemuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
jestem jeszcze zielony octe mam od 2-tygodni i tak naprawde nie wiem co to jest ECU i jak to odczytac :roll: Troche podrapie w tej zakladce może nabiore koloru :wink: Poprzedni właściciel powiedział mi że w aucie jest chip który był zakładany u Groblewskiego ten gość był właścicielem autka jakieś 7 mieś. pózniej byli właścicielami Ci od których auto kupiłem itdSprzedam orginalne felgi stalowe 15" 5x112,et 47
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nowy29że w aucie jest chip który był zakładany u Groblewskiegoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pitaczyli uważasz że jak zrobi się chiptuning to nie trzeba tego sprawdzać na hamowni tylko można sprawdzić ile samochód ma KM i Nm po zmianie softu odczytując zawartość ECU?
Oczywiście z pewnym marginesem błędu można oszacować przyrost na podstawie programu, nie mniej ostateczny wynik wychodzi na hamowni. Dobrze wiedzieć że przy standardowych modyfikacjach hamownia służy jedynie do celów informacyjnych a nie jest narzędziem niezbędnym do zrobienia poprawnego programu.
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez nowy29Szukam hamowni gdyż mam podejrzenie ,iż moje auto oII 1,9tdi było poddane chipowaniu
kolega gregorianin, zaproponował mu inne tańsze rozwiązanie tego problemu
Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez to po logach widac, czy auto jest dlubniete czy nie :roll:www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: chiptuning i hamownia
Zamieszczone przez nowy29Tak jak w temacie.Szukam hamowni gdyż mam podejrzenie ,iż moje auto oII 1,9tdi było poddane chipowaniu...i tą niepewność chciałbym rozwiać.Mam pytanie czy ktoś zna sprawdzony warsztat w mazowieckim lub wielkopolskim?gdzie można to sprawdzic .Ile kosztuje taka usługa?-hamownia.
Komentarz
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez nowy29że w aucie jest chip który był zakładany u Groblewskiego
Później m. in. serwis Groblewski z tego się wycofał (Po fali usterek gwarancyjnych turbin)
Ps.
Robiłem i robię czasem pracownikom 2 salonów, jeśli zdarzy się auto Klienta z serwisu to bardziej z polecenia
Kropeck
Jeśli sterownik był wysyłany, licznik mimo grzebania pokaże 0www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
Komentarz