TPMS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cukier311
    Classic
    • 2010
    • 25

TPMS

Zamieszczone przez marlena
    Mirek tym artykułem wyleczył mnie całkowicie :lol: Ja chcę ŻyĆ :szeroki_usmiech :lol:
    Ładnie :szeroki_usmiech teraz będzie na mnie zwłaszcza jak się nie zbierze grupa :P
    Ja też tego nie jadłem i dlatego planowałem zaryzykować nawet życie :diabelski_usmiech
    Na coś w końcu trzeba umrzeć-bo najgorsze jak człowiek umiera zdrowy :diabelski_usmiech
    Siła wyższa jednak nie pozwala mi się z Wami spotkać w ten piątek (a może ktoś czuwa nade mną :szeroki_usmiech )
    Postaram się w ramach rekompensaty zagościć na spocie w Lajkonikowie
  • rafik11
    Rider
    • 2009
    • 448

TPMS

Przepraszam ze przenoszę tu ten post ale tam nikt nie odpowiedział na moje pytanie. Tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24930
    wkleiłem linka do postu o układzie pomiaru ciśnienia w kołach czy faktycznie da się w OIIFL podpiąć do trzech przewodzików od ESP oraz pociągnąć czwarty kabelek do wtyczki od sterownika ABS pod pin 36 a następnie aktywować VCDSem i będziemy mieli to aktywne?

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

Jeżeli masz HHC to podpinasz się do pinu 35 w 47 pinowej wtyczce.
      Jeżeli nie masz HHC ani ESP to podpinasz się do 7 pinu w 26 pinwej wtyczce.

Piny te poprzez wyłącznik zwierasz z (+).

Niestety nie mam schematu dla opcji ESP i brak HHC, ale przypuszczam że jest tak samo jak w opcji 1. Ostatecznie można zobaczyć ile jest pinów we wtyczce.

Zasilanie podświetlenia powinieneś wziąć ze złącza A19, ale nie wiem gdzie to jest, więc sugeruję najbliższy przycisk jaki tam masz u siebie.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• rafik11
        Rider
        • 2009
        • 448

mam ESP ale nie mam HHC, ale w które piny w przycisku od TPMS wpinamy się i od czego tzn jaki przewodzik idący od przycisku ESP do którego pinu w przycisku TPMS?

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

Nie w piny przełącznika od czegokolwiek tylko w piny sterownika ABS w komorze silnika po lewej. Proponuję, żebyś to zlecił do roboty w ASO, ponieważ żeby to zrobić od początku do końca dobrze, trzeba mieć odpowiednią wiedzę i narzędzia. Z tego co widzę, nie masz dostępu do VCDS ani ETKI, chcesz sam podłączyć kabelki i jechać do ASO, żeby to zakodowali. Najprostsza droga do utraty gwarancji.

Odpowiadając na Twoje poprzednie pytanie miałem nadzieję, że przeczytałeś wątek który cytowałeś.
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• rafik11
            Rider
            • 2009
            • 448

właśnie przeczytałem ten wątek i tam właśnie pojawiło się takie stwierdzenie ze można tak zrobić, stąd pojawiło się moje pytanie. A jeśli chodzi o sewris to raczej nie pojadę do nich bo jak poprosiłem ich o aktywowanie pojedyńczego przetarcia wycieraczkami po spryskaniu szyby to siedzieli dwie godziny i w końcu powiedzieli ze sie nie da.

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

Przetarcie wycieraczek, patrz wątek VCDS 10.6
              A instalację kabelka do TPMS - wysłałem Ci schematy na maila.
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

• rafik11
                Rider
                • 2009
                • 448

wielkie dzięki

[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 08:32 ]
                to wracam do tematu bo otrzymałem przycisk TPMS od kolegi misiek^wro oraz dzięki uprzejmości kolegi Enriqueza posiadam schematy ale z racji niezbyt wielkiej lotności mego rozumu w rozczytywaniu schematów mam pytanie. w podanym linku jest łopatologicznie opisane gdzie co do czego zlutować aby to działało,w związku z tym czy u tych co mają OIIFL z ESP tak samo się montuje TPMS?
                marcinhttp://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3.0.5/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=4002

Komentarz

Pracuję...