Właśnie przed chwilą wpadłem na następującą myśl. Co stoi na przeszkodzie w zamontowaniu kontrolera centralnej elektryki w O2 przed FL z O2 po FL.... :?
Wszystko moim zdaniem zależy od tego czy udałoby się go zarejestrować w Gatewayu. Ciekaw jestem czy na przykład rodzaj zastosowanych złączy w O2 nie jest dziwnym zbiegiem okoliczności zbieżny z O2 FL. Chodzi mi o końcówki złączek na kabelkach. Wtedy wystarczyłoby w zasadzie przełożyć kabelki z kilku wtyczek do trzech i cieszyć się nową funkcjonalnością typu kornery i takie tam.
Traktujcie ten temat jako czysto teoretyczny wywód. Nie mam niestety rozpiski pinów w sterowniku 049 z O2 a także rysunku gniazd. Nie podejrzewam też, żeby znalazł się jakiś chętny żeby to sprawdzić, ale z punktu widzenia producenta taka droga myślenia wydaje mi się najprostsza.
Michał, same wtyczki na pewno nie, ale już kabelki po wymontowaniu z wtyczek pewnie takie same. Aż zaraz spojrzę w ETKĘ. Nie ma niestety tam rozpiski co jest co. Wtedy można by od razu podważyć tezę jako bzdurną :lol:
Ale to by była taka robota dla samej idei, bo w sumie to nic by się nie zyskało dzięki temu. Ponadto czuję w kościach spore problemy z zakodowaniem tego ze względu na ten nieszczęsny bajt 18. Ponadto w sterownik elektryki FL wbudowano opcje ze sterownika komfortu - tak czy inaczej sterownik sypałby błędami.
Komentarz