Białe felgi aluminiowe??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damianchudz
    Classic
    • 2010
    • 7

Białe felgi aluminiowe??

Na 99% ten z literką na końcu to numer katalogowy.
  • hemig
    Classic
    • 2009
    • 21

Białe felgi aluminiowe??

Siema wszystkim...

mimo iż zima dopiero przed nami, powoli rozmyślam nad zakupem felg aluminiowych. Tak się zastanawiam nad białymi 16". Co sądzicie o białych felgach aluminiowych?? Mam czarne wozidełko i się tak zastanawiam czy przypasują?? Czekam na wasze opinie...

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Nie no białe felgi wyglądają całkiem przyjemnie , kwestia tylko tego , jaki typ takich felg chcesz do siebie do auta.
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• hemig
        Classic
        • 2009
        • 21

Zamieszczone przez oolsztyniak
        Nie no białe felgi wyglądają całkiem przyjemnie , kwestia tylko tego , jaki typ takich felg chcesz do siebie do auta.
        no i tutaj pojawia się problem bo na rynki jest trochę mało białych felg w porównaniu ze srebrnymi, albo ja źle szukam. Ale interesowałoby mnie coś w ten deseń przykład

Komentarz

• Yarwa
          Elegance
          • 2010
          • 915
          • BMW

Napisz w tym temacie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...4796&start=555
          Może ktoś ci zrobi VT twojego autka z felgami które chcesz.

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

hemig, Szczerze, białe tylko wtedy gdy nie mniej niż 17" lub auto jest naprawdę sportowe w całej swojej koncepcji. Inaczej - darowałbym sobie, ale i tak najważniejsze jest by podobało się rozwiązanie Tobie. Wzór felg który pokazałeś ładny.
            http://www.alcar.pl/6632_PL.0 - Dotz Hazno White Edition.

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

białe są fajne ale niestety trudne w utrzymaniu - okładzina z tarcz i klocków hamulcowych musi być systematycznie i skutecznie doczyszczana - inaczej będą cieniowane: żółto beżowo białe a nie białe.

oczywiście jeśli to akceptujesz to wygląd jest super ale minimum to 17"
              ja bym brał coś z momo np

lub może jakiś mix ?

itd no ale to Ty decydujesz ;-), nikt za ciebie nie podejmie decyzji
              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• kowal 2002
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 5161

Co prawda nie białe, ale jak nie zapomnę to wrzucę jutro fotkę czarnej OII FL z czarnymi 16" Momo chyba Win.
                Szczerze to sam się zastanawiałem nad czarnymi felgami do siebie, ale jak zobaczyłem "na żywca" u kolegi to jakoś tak nie za bardzo ( przynajmniej na 16" )...
                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Skfarek
                  RS
                  • 2010
                  • 4795
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

hemig, te innovity piękne są k
                  Zawsze jest jeszcze opcja kupienia felgi i maźnięcia jej na biało :wink:
                  Co do pasowania to białe jak dla mnie do stylu sportowo/rajdowego pasują, a więc auto raczej bez chromowanych dodatków. Ale popieram pomysł z VT w pierwszej kolejności.
                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• scr008
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 191

Zamieszczone przez oolsztyniak
                    i jak często je czyścisz :twisted:
                    Virus injected!

Komentarz

• octaviawrc
                      Rider
                      • 2007
                      • 337
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

ja jestem chyba expertem od białych felg, nie mialem innych jak białe.
                      no wiec raczej do czarnego auta, to o charakterze sportowycm , minimum 17.
                      mycie niestety co tydzien przez 20 min zeby byly wzglednie czyste.
                      na zime nie polecam.
                      do twojego auta, ja bym widział grafit. ni to srebrna ni czarna.
                      u ojca zalozylem i na zime grafitowe to rewelacja. nic z tym sie nie robi.
                      pamietaj zeby kupowac felge alu na zime , ma inna powloke lakierowa.
                      pozdr.
                      SPRZEDAM TANIO

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                        Elegance
                        • 2009
                        • 771

Moim zdaniem biała felga bardziej pasuje do aut typu golf, focus, impreza - czyli tych bez zadka :wink: ale to, rzecz gustu

Komentarz

• RALF
                          Elegance
                          • 2008
                          • 974

gość sprzedaje na seat racing.

Komentarz

• mirek_p11
                            RS
                            • 2010
                            • 6630
                            • Volkswagen
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez RALF
                            http://allegro.pl/piekne-felgi-momo-17-cali-biale-i1283979011.html
                            gość sprzedaje na seat racing.
                            pięknie wyglądają, ale sprzedaje bo chyba ma już dosyć czyszczenia

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                            Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                            Fotki

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7460
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

sprzedał samochód to i sprzedaje felgi
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• zepter00
                                RS
                                • 2008
                                • 2304

Białe wyglądają super. Sam mam białe - OZ-y Superturismo WRC. Ale jeśli chodzi o utrzymanie w czystości to faktycznie ciężka sprawa. :? Do czarnego auta wspaniale pasują.
                                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

widziałem białą o2fl hb na białych felgach z elementami polerowanymi , coś w tym stylu tylko mniej polerki http://www.alcar.pl/6635_PL.0?webbid=3&webdid=380 , jakieś chińskie po prostu , i wyglądało to naprawdę ekstra ,szkoda tylko że octavia była w jakiejś podstawowej wersji i miała czarne klamki i listwy.
                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bastek86
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 25

A ja mam pytanie co sądzicie o malowaniu na biało felg z Edition 100 lub L&K? Mam takie 17" i chciałbym je piaskować a potem pomalować na biało. Dodam do tego, że mam czarną Octavie 2. Wydaje mi się, że taki zestaw pasuje, ale mało jest opinii na ten temat.
                                    Był: Opel Signum 2.2 DTI
                                    Jest: Skoda Octavia 2 2.0 TDI Edition 100

Komentarz

• piotrek_gdy
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 7723
                                      • Volkswagen
                                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez bastek86
                                      co sądzicie o malowaniu na biało felg
                                      ale przy okazji tarcze i kocki też wymienisz na ceramiczne?
                                      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• bastek86
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 25

Nie koniecznie. Plan jest taki, że zaciski będą zielone (a'la Octavia RS I). Zderzak od RS-a oraz jeszcze kilka zmian. Chętnie zaprezentuje wyniki moich modów, ale chciałem poznać zdanie innych. Mam już wizje i do jej zrealizowania dążę. Nie do końca pytałem o mody układu hamulcowego. Po prostu nie widziałem jeszcze białych felg L&K, a wydaje mi się, że przy czarnym nadwoziu takie białe 17-stki będą wyglądały sportowo. Widziałem wiele O2, ale w żadnej jeszcze białych 17-stek Edition 100.

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bastek86
                                          Nie koniecznie. Plan jest taki, że zaciski będą zielone (a'la Octavia RS I). Zderzak od RS-a oraz jeszcze kilka zmian. Chętnie zaprezentuje wyniki moich modów, ale chciałem poznać zdanie innych. Mam już wizje i do jej zrealizowania dążę. Nie do końca pytałem o mody układu hamulcowego. Po prostu nie widziałem jeszcze białych felg L&K, a wydaje mi się, że przy czarnym nadwoziu takie białe 17-stki będą wyglądały sportowo. Widziałem wiele O2, ale w żadnej jeszcze białych 17-stek Edition 100.

białe fele są ok ale raczej bardziej pasują do WRC :wink: przynajmniej tak mi sie wydaje, kiedyś też myslałem o białych....
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_gdy
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 7723
                                            • Volkswagen
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

bastek86, myślałem nie o modach układu hamulcowego tylko o żółtym nalocie na felgach
                                            chyba, że tak jak Maru123 będziesz je codziennie szorował :diabelski_usmiech
                                            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Piratka
                                              L&K
                                              • 2009
                                              • 1016

Zamieszczone przez piramida
                                              białe fele są ok ale raczej bardziej pasują do WRC :wink: przynajmniej tak mi sie wydaje, kiedyś też myslałem o białych....
                                              Mi też jakoś białe kojarzy się z WRC :roll:
                                              :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• bastek86
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 25

Zamieszczone przez piramida
                                                Dzięki za opinie. Długo zastanawiałem się nad tym tematem. Zawsze podobała mi się wersja RS (zderzak przedni i spoiler) i wg mnie do kompletu pasowałyby takie białe felgi. Wiem, że biały to raczej kolor WRC lub OZ-ów Superturismo, które bardzo mi się podobają, ale znam też opinie, że jasne auto ciemna felga lub ciemne auto jasna felga. Nie ulegam żadnym "trendom", po prostu białe felgi kojarzą mi się ze sportem a chciałbym w tym kierunku modyfikować Octavię. Najpierw mod body-kit-u, a potem chip i nieco lepsze osiągi.

[ Dodano: Sob 05 Mar, 11 21:27 ]
                                                Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                                myślałem nie o modach układu hamulcowego tylko o żółtym nalocie na felgach
                                                chyba, że tak jak Maru123 będziesz je codziennie szorował :diabelski_usmiech
                                                No cóż, jestem pełen podziwu dla Maru123. Myślałem, że ja dbam o auto, ale widzę, że jeszcze sporo się muszę nauczyć...i tak zamierzam 8). Sporo czytałem o nalocie i trudnościach w utrzymaniu czystości takich felg, ale czy (zakładając dbałość o czystość) nie będzie efektu przy stylizacji na RS? Aktualnie Octavia wygląda "standardowo" (nie znaczy źle :lol: ), ale po modyfikacjach chętnie pojawiłbym się na spocie i zaprezentował moją "wizję".

Poza tym generalnie od pewnego czasu chcę pojawić się na warszawskim spocie, ale praca i inne zajęcia skutecznie mi nie pozwalają, a czytałem, że atmosfera jest...korzystna

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

bastek86, jak chcesz podnosić osiągi swojej oci to zamiast chipować zbieraj kase na big turbo i wal do rogala
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...