Nakładki na nadkola

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • markuss
    Classic
    • 2006
    • 13

Nakładki na nadkola

jacq, Jak bedzie w Katowicach mily Pan z Poznania to chyba zainteresuje go tym problemem.

Jabar1975, No to jeszcze nie miales, bo to bys uslyszal na 100%. Jak kiedys rabnie cos w aucie jakby Ci petarda w aucie odpalila, to przypomnij sobie o tym topiku i pozdrow konstruktorow odbiornikow do Skody :twisted:

Ja tam wcale nie obraze sie na nowy Audience
    szerokości
  • Dezet
    Ambiente
    • 2005
    • 136

Nakładki na nadkola

Czy ktoś wie może czym różnią się nakładki do RS od zwykłej Octy? Ta czerwona to RS a srebrna to normalna.

Patent co prawda z Miloteca, ale chyba dośc przydatny, bo ciągle ktoś obszorowuje te najbardziej wysunięte fragmenty nadkola. Poza tym kamienie z opony nie odbijają lakieru na spodzie zawinięcia blachy i tym samym rdza tam nie bierze. Ma ktoś takie zamontowane w swojej Octavii? Chętnie usłyszę jakieś komentarze na ich temat.
    Załączone pliki
    Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Moze tym ze z przodu RS ma inny zderzak ? i w tedy jest inny profil tego... :roll:
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Dezet
        Ambiente
        • 2005
        • 136

Może byc ... A ciekawe jak będą pasowac z chlapaczami, czy trzeba je będzie jakoś przyciąc. :? Mi to się jeszcze ten bajer na przód podoba, ech tylko ta kasa...
        Załączone pliki
        Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• tomi98
          Rider
          • 2004
          • 564

przerabiałem temat ( chyba 2 lata temu ) kupiłem na allegro podróbki Miloteca za jakieś 120 pln - przymierzyłem do auta i totalna porażka żle dopasowane do blachy i na pewno nie ma możliwości pozostawienia chlapaczy , dogadałem się z gościem i odesłałem, bo szkoda mi było kasy na miloteca.

Zamieszczone przez Dezet
          Poza tym kamienie z opony nie odbijają lakieru na spodzie zawinięcia blachy i tym samym rdza tam nie bierze
          mie wiem jak miloteca, ale te które ja miałem nie zachodziły na blachę w całości tzn. kamienie mogły mieć kontakt z blachą która jest na błotniku.

Dla mnie osobiście nakłądki sprawiają że octa wygląda bardzo bojowo i gdyby nie sprzedaż mojej octy chętnie bym je sobie sprawił - popieram pomysł :wink:

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Dezet, ta nakładka 4-road ładnie pasuje jak masz kombi 4x4 wtedy można zrobić sobie takie Audi Allroad
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Dezet
              Ambiente
              • 2005
              • 136

Może sobie tył kombi dokleję...
              Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• KLOCek
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 411

Dezet, jak dokleisz to daj znać czy były z tym problemy. może i ja się skuszę

Komentarz

ja mam te nakladki , polakierowane, podobnie jak dyfuzorek na tyl (rowniez w kolorze auta). Fajnie to bedzie wygladac do konca jak sie w 17" zaopatrze. W chwili obecnej to sie mi optycznie wiecej miejsca w nadkolach zrobilo :P A nakladki w kolorze auta juz sie tak w oczy nie rzucaja (dla jednych plus a dla drugich to minus - ja chce miec jak najmniej plastikowe auto)

Ten przod od Off Road bedzie u mnie robiony w drugiej fazie. Zastanwiam sie jeszcze co do progow z Off-Road gdyz nie do konca trafiaja w moje gusta.

ps
                  o chlapaczach z tymi nakladkami zapomnij :P

ps2
                  to wszystko ladnie wyglada tak u nicj tylko na zdjeciach. W rzeczywistosci to nie jest tak wszystko ladnie i latwo do zalozenia,Niby jest elegancko spasowane, ale klejenie tego do mordega. DO samodzielnej instalacji w garazu nie polecam. W zasadzie aby bylo dobrze to np czesci dla czesci do zderzaka to trzeba zdjac zderzak, kleic na cieplo, ofugowac i dopiero sikac caly zderzak. Inaczej zawsze cos bedzie nie do konca tak jak trzeba.

Komentarz

• Dawid
                    Ambiente
                    • 2005
                    • 198

nakładki

Wszystko pasuje , klejone w garażu trzyma się drugi rok. Chlapacze pasują bez problemu.
                    Wygląda to tak jak w katalogu Miloteca. Wskazane przez ciebie elementy strzałkami są identyczne dla obu wersji . Przednia prawdopodobnie od RS może mieć iny profil ,ale nie jestem pewny .Jak sprawdze to dam znać ma w piwnicy....
                    Załączone pliki

Komentarz

ja mowilem o klejeniu akurat innych elementow z tego zestawu - takich jak np wspomniany dyfuzor. A co do chlapaczy to przyznam zwatpilem - z tego co widzialem to u mnie przynajmniej chlapaczow sie juz nie da zamonowac, no ale moze zle spojrzalem. Inna sprawa ze chlapacze to zło, przynajmniej jesli chodzi o "tjuning" optyczny :P

Komentarz

• Dawid
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 198

Dyfuzor bez zdejmowania , troche tasmy i 12g na wschniecie kleju.
                        Niema co straszyć ,nie jest to takie trudne.... :wink:

Komentarz

...ale Ty nie masz dyfuzorka z Off-Roada

Komentarz

• Dawid
                            Ambiente
                            • 2005
                            • 198

:?: zobaczysz sobie tutaj ....

Komentarz

• Dezet
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 136

Dawid, a czy te nadkola zakrywają rant błotnika od dołu, tak żeby kamyki w niego nie trzaskały? I jak je się klei? Byłbym wdzięczny za pomoc (słowną)
                              A nadkola podobają mi się, ba, nawet moja żona mówi żebym sobie takie kupił (Szok :shock: ). Bo u niej w Corsie zdają egamin - mniej blachy do gnicia
                              A tak na marginesie, nie przyglądałeś się gdzieś na kanale, czy w okolicy tych nadkoli np. nie zbiera się woda i zaczyna rdzewiec itp. ?

O, i widzę że pod klameczkami też masz podkładki! Czarne czy w innym kolorze? Miałem takie w Ibizie, super sprawa. Stara tipsami lakieru nie demolowała :twisted:

A czy ma ktoś może chromowane nakładki na klamki - takie z dziurkami, ale na lakierowanych klamkach? Chętnie zobaczyłbym fotki jak to wygląda. Bo nie wiem czy tak dobrze jak na czarnej klamce...
                              Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• Dawid
                                Ambiente
                                • 2005
                                • 198

Sprawa jest prosta, razem z nakładkami dostaniesz podkład i klej w tubce, instrukcja pokazuje co prawda klejenie punktowe ale ja posmarowałem błotniki na całej długości.
                                Dodatkowo kup papierową taśmę malarską (np. żółtą), byś mógł dokładnie docisnąć i zablokować listwy na błotniku. Klej kładź grubo po środku listwy, po bokach minimalnie tak by po dociśnięciu do błotnika nie wyszedł klej.

Pomocne jest najpierw przymierzenie na sucho i odrysowanie miękkim ołówkiem (2HB) na karoserii krawędzi nakładek. Potem bez problemu będziesz mógł pomalować podkładem powierzchnie do klejenia i łatwiej będzie ci ustawić listwę na kleju .Dociskasz blokujesz taśmą (mocno) i idziesz spać. Rano zrywasz taśmę i po sprawie.

Jeśli chodzi o zabezpieczenie rantu błotnika to listwa zachodzi do wewnątrz na tyle że osłania blach aż do nadkola. Jeśli chodzi o korozję to woda raczej tam się nie dostaje ,a odrobina wilgoci w pustych miejscach raczej nie zaszkodzi (powłoka lakiernicza nie uszkadza się podczas klejenia).

Dodam że po dwóch zimach nie zauważyłem objawów starzenia się plastików ,odbarwień i tym podobnych.

Komentarz

• Dezet
                                  Ambiente
                                  • 2005
                                  • 136

A z zamontowaniem chlapacza po założeniu nadkoli nie było problemu?
                                  Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• Dawid
                                    Ambiente
                                    • 2005
                                    • 198

Wchodi bez problemu na rant i nakładkę naraz

Komentarz

• Dezet
                                      Ambiente
                                      • 2005
                                      • 136

No to kamień spadł mi z serca 8)

Wielkie dzięki za pomoc (i bonusik) 8)
                                      Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• mmaarcin
                                        Classic
                                        • 2006
                                        • 30

czy te nakładki poszerzaja nadkola, jezeli tak to o ile?
                                        gdzie mozna je kupic najtaniej?

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

mmaarcin, lekko , najtaniej można znaleźć na allegro szukaj w aukcjach użytkownika autoremo to jest sklep przy ASO i mają od czasu do czasu tanie żeczy na allegro

Komentarz

• kasal
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 168

Panowie chciałbym pobudzić temat, a mianowicie zainteresowany jestem "doposażenia" mojej octy w osłony nadkoli i progów, szukam w sieci, ale nie mogę znaleźć konkretnych ofert, czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie można sie w to wszystko zaopatrzyć i ewentualnie jakie byłyby z tym związane koszty.

Komentarz

• Tony065
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2487
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ARX 1.8 20VT 150 KM

kasal, progi :arrow: http://www.superskoda.com/octavia-ii/side-skirts/ , http://www.agauto.sk/pl/?isvyhl=1&zn...&sortiment=348 ,
                                              nadkola :arrow: http://www.superskoda.com/Skoda/OCTA...clearance-sale , http://www.agauto.sk/pl/?isvyhl=1&zn...&sortiment=521
                                              O to Ci chodziło :?:
                                              Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                              @ by Tune-up Gdańsk
                                              TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                              Antek

Komentarz

• kasal
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 168

a co panowie myślicie o tym:
                                                Załączone pliki

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 7723
                                                  • Volkswagen
                                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kasal, ładny ale zimą bedziesz niczym pług śniezny :wink:
                                                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...