Zamieszczone przez akolo
[O2] Ksenony legalne czy nie ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
-
-
No zgadza sie, że oficjalnie chcą tyle.
Wiązki oryginalne istnieją ponieważ sam je zamawiałem w Czechach. Jestem akurat na bieżąco, ponieważ miesiąc temu dokładałem ori ksenony z kompletem osprzętu.
Pozatym jeżeli ktoś jest dobry w elektryce Skody to może robić samemu - mnie koleś robił 2 dniówki i wiedział co gdzie dołożyć, tylko że to było w ASO. I masz racje kowal 2002 sumę 2000 za robote też bym nie dał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez akolo...
Wiązki oryginalne istnieją ponieważ sam je zamawiałem w Czechach. Jestem akurat na bieżąco, ponieważ miesiąc temu dokładałem ori ksenony z kompletem osprzętu.
To albo ktoś to robi dodatkowo, albo skoda ma jakiś zestaw naprawczy czy coś w tym stylu ( były na nich jakieś oznaczenia ). Normalnie instalacja lamp i sterownika jest wpleciona w wiązkę centralną ( lewą przednią, prawą przednią i deski rozdzielczej ) + do tego inne wiązki idące od kół ( lewy przód i tył ). Taki kpl ori wiązek to koszt rzędu 10 000 pln !!!
Całkiem inna sprawa, że zrobienie takiej dodatkowej instalacji łącznie ze wszystkimi ori wtyczkami nie powinno wynieść więcej niż jakieś 200 pln i nie jest to jakieś wielkie wyzwanie dla przeciętnego elektryka samochodowego.
BTW. Tak z ciekawości ile mniej więcej płaciłeś za te wiązki?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Witam
Zgadza się , komplet wiązek i ich montaż to masakra. Rozebrane miałem sporo auta, ponieważ wiązało się to nie tylko z samymi lampami. Do tego celu należy nawet koła zdjąć w celu montażu pozycjonerów. Cena 10 tyś za wiązki jest mocno przesadzona, w ASO mówią, że tyle to kosztuje bo to jest strasznie dużo roboty i ogólnie oni tego nie chcą robić wogóle. Jeżeli nie masz znajomego w ASO to nie wiem czy się tego podejmą. Stąd dają taką cene.
A niezgodze sie ze za 200 zl mozna zrobic taka instalacje, widzialem ile tego jest
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez akoloA niezgodze sie ze za 200 zl mozna zrobic taka instalacje, widzialem ile tego jestJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
plus kumaty elektryk (ok.200PLN) i wszystko jasne...
Mnie fakt ze do O1 ale z dorobieniem wszystkich wiazek ,bo miałem same czujniki wyciagniete z innego auta skasowali 300 PLN...fakt ze uplyneło juz troszeczke czasu od tego ...no ale ceny sie raczej nie zmieniły.Tym bardziej ze tu jest wszystko kompletne i nic nie trzeba już sztukowac !
Komentarz
-
-
Witam Wszystkich Forumowiczów!
Mam taki problem, mianowicie-chciałbym zamontować oryginalne lampy ksenonowe do Octavi II FL (obecnie soczewki H7), czy Ktoś z Was ma wiedzę jak i czy to mozna zrobić...? Interesuje mnie montaż samych lamp bez spryskiwaczy i samopoziomowania... oraz czy jest taka mozliwosc aby mozna było regulować je z kabiny...? Z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi na ten temat... Ewentualnie mozecie pisac [email protected]
Komentarz
-
-
Słuchaj mi chodzi o konkretna wiedze na temat moztazu lamp.... nie chce samopoziomowania i spryskiwaczy.... post na temat moztazu ksenonów w O II przed FL czytałem ale nie bede eksperymentował na nowych lampach w o II FL ( koszt 2tysie)... dlatego prosze o odp. Kogoś kto ma na ten temat konkretna wiedze czyt. juz to robił i działa... za rady ze to niezgodne z prawem bo brakuje mi dwoch pozostałych układów z góry dzieki...
Komentarz
-
-
yunior81, da sie ale to będzie nie legalne i trzeba będzie rzeźbić do o2 sa dobre zestawy poziomowania i układ zmywania reflektorów w 02 FL każdy lekko rogarnięty elektryk ci to zrobi ale pamiętaj jak cie zagranica złapią z tym to kosty lawety mogą cie przerazić i będą nie współmierne z kosztami aby nie robić druciarstwa
Komentarz
-
-
yunior81, jeśli nie chcesz sprysków ani samopoziomowania to po co chcesz wchodzić w ori ksenony? Jak masz soczewki to zainwestuj kilka stówek w porządny zestaw HID i będziesz miał ten sam efekt za dużo mniejsze pieniądze. Różnicy w świeceniu nie będzie praktycznie żadnej a w razie czego zawsze w kilka minut będzie można wrócić do H7.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
yunior81, nikt nie robił rzeźby w xenonach w OIIFL bo w zasadzie się to nie opłaca. Jak ktoś potrzebuje xenonów to zamawia je od razu. Jeżeli chcesz mieć lepsze i mocniejsze światło załóż mocniejsze żarówki lub tzw. HIDy bo to będzie najprościej.
[ Dodano: Wto 01 Mar, 11 20:46 ]
kowal 2002, wyprzedziłeś mnie :szeroki_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz