Witam ! Jestem nowy na forum i pragne zadać jedno zasadnnicze pytanie . Otóż zastanawiam się nad 16 calowymi felgami stalowymi tak zwanymi strukturalnymi . Są one wytrzymalsze od felg aluminiowych i wyglądają ładniej od stalowych z dekielkami . Pytanie to brzmi tak : Czy są takowe do skody octavi II ????
Z góry thx za odp . I pozdr .
nie wiem co to są felgi strukturalne, ale niezależnie od tego z czego są wykonane to tylko kwestia rozmiaru ni niczego więcej, więc chyba w ciemno mogę powiedzieć, że są
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
na chwile obecna tak
felga jest stalowa(nieco wzmocniona) i ma cos na kształt kapsla plastikowego który symuluje alufelgę
koszt tej nakładki- tyle co kapsel czyli ok 60pln
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Jest to rzeczywiście wymysł tylko koncernu GM. Tak naprawdę to koncern ten mierzy się z tą technologią od ponad 20 lat. Chyba (bo może było coś wcześniej) pierwsze felgi o podobnym zamyśle posiadał opel kadett w wersjach GT/Frisco 13 i 14 cali. Były to tak zwane "pentagramy" od dzisiejszych strukturalnych różniły się tym że na strukturke jest kołpak a te stalówki z przed 20 lat były od początku alu podobne i nie dało się na nie nakładać kołpaków. Jednak nie powiem były przystojne
A oto struktury insygni 17' po założeniu kołpaka wygląda identycznie jak alu
A co do rozstawów to istnieją na pewno 5x110 (czyli O1) ponieważ opel miał jakiś epizod z tym rozstawem ale nigdy nie słyszałem o 5x112 i z tego co się dowiadywałem takich nie ma.
Pamiętajmy też o tym że zakładając je na skodę powinniśmy odpuścić sobie te "alu" kołpaki które są w 200% oplowskie i cieszyć się czarną felgą która wielu ludzi robiących auta w cult-style sobie ceni
Myślę że co do bezpieczeństwa jest dokładnie to samo co na alu bądź stalówkach normalnych bo to też felgi stalowe. Jedynie tych 17' bym nie próbował bo w taką dużą stal nie wierzę. A co do rozstawów pomyliłem się myślałem że O1 to 5x110 :roll:.
No niewiem czy ta felga jest taka niebezpieczna... jest taki projekt vectry z Gliwic z silnikiem 3.0 V6 gdzie gościu poszedł właśnie w stalówki strukturalne ze względu na małą wagę i dużą wytrzymałość, miał tam jakiegoś slicka i upalał dobrze na torze więc chyba by ich nie założył gdyby była to kaszana, szczególnie że zmienił na nie mając alu :wink:
miguello, masz dużo racji ja powiem ci szczerze że do swojego kadzia też mam "strukturalne" zapędy. Mam tylko ten luksus że potrzebuję 15' a w kadziu ten rozmiar to największe co było tam montowane i wygląda jak O2 na 17'.
Co do twardości to te oplowskie nie były wcale takie twarde, ja moje musiałem po sezonie letnim prostować bo się pokrzywiły i nie dały się wyważyć, choć u mnie obute były w 205/45/16 i może dlatego dostawały bardziej w
Skfarek, to jakieś dziwne , nie widziałem nigdy golfa na takich felgach....
co do felg strukturalnych oplowskich to potwierdzam , gówno warte . gną , a w zasadzie odkształcają , się w oczach... szczególnie gdy ktoś się nie za bardzo nimi przejmuje... :twisted:
Komentarz