1.8T Wzmocniona

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mokart
    Drive
    • 2005
    • 40

1.8T Wzmocniona

ello
    Zamieszczone przez Purchawa
    to nie pozstaje nic innego jak dobrze zabezpieczyc autko, bo firmowy alarm to sie na ch.. nadaje.
    Kiedyś byłem swiadkiem "pokazu" (w bardzo waskim gronie) radzenia sobie z zabezpieczeniami w samochodzie. Wierzcie mi, żadne zabezpieczenia, jeżeli auto upatrzył sobie "specjalista" mało dają
    Pozostają tylko nietypowe myki robione u zaufanego elektryka, znane tylko jemu i włascicielowi. Zawsze jednak znajdzie się zlodziejo-wandal, króry wyrwie, złamie lub wybije, a jak nie może odpalić auta to zniszczy :evil:
    Z tych wszystki informacji jedna jest pocieszająca - jeżeli auta kradną na części to raczej robią to amatorzy, dla "profesjonalistów" maly zarobek, wolą lepsze furki (każdy przecież marzy o mesiu lub bmw...). jeżeli auto jest sprytnie zabezpieczone, to mogą je jedynie zniszczyć.
    No i zawsze mozna wieczorkiem zabierać ze sobą akumulator,koło kierownicy.... a jak ktoś bardzo lubi autko to koła też... :szeroki_usmiech

Potwierdzam, jestem: sobota, chata góralska - granica Sopot/Gdańsk przy głównej trasie, może troszkę po 20-ej
  • perfex
    L&K
    • 2005
    • 1117

1.8T Wzmocniona

Dzis Octa dostala troszke wiecej mocy. Modyfikacji dokonal Ex czyli Unitronic. Wyplulo na koncu 192km/279Nm. Przyjemnie jezdzi :twisted: Jestem zadowolony z roboty

Ps. Wczesniej bylem umowiony w Diagtroniku ale jak zobaczylem panujacy tam ogolny pierdzielnik i srednia chec do pracy to jakos tak mi przeszlo U Mastersa tez bylem, raz programowal ale mu nie wyszlo auto od 3 tys/obr przestawalo pompowac - diagnoza byl zepsuty DV W Unitronicu wszystko przebieglo cacy i bez problemow :kciukgora (maly streecik z BMW 530D pokazal ze Octa chyba ma te "wykresowe" koniki )

Ps. Ps. Adminow prosze o umieszczenie w informacjach o rabatach klubowych notki ze klubowicze z nalepka OCP placa w Unitronicu za hamowanie-programowanie-hamowanie 1300 PLN. (normalna cena to 1650)
    Pozdrawiam
    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Tymon
      RS
      • 2004
      • 2970

perfex, super
      Powodzonka życzę i radości z jazdy. Wiesz wiecznego :szeroki_usmiech na twarzy.
      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• perfex
        L&K
        • 2005
        • 1117

Zamieszczone przez Tymon
        perfex, super
        Powodzonka życzę i radości z jazdy. Wiesz wiecznego :szeroki_usmiech na twarzy.
        Obawiam sie, ze w celu zapewnienia wiecznego :szeroki_usmiech trzeba bedzie dalej grzebac No ale coz, taka to choroba Teraz mysle nad FMIC na lato i lepszymi hamulcami :lol:
        Pozdrawiam
        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Tymon
          RS
          • 2004
          • 2970

perfex, Powiem Ci że FMIC to podstawa, żeby Ci bestyjka nie puchła a Hebelki to tak jak FMIC, szybsza maszyna musie mieć lepsze Hamulce.
          Ciesze się perfex, że jesteś zadowolony
          Dobrej Nocki, chyba że jedziesz poszaleć :wink: 8)

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

perfex, powiedz mi co to jest to DV i gratuluje roboty tylko czemu padł wybór na Unitronic

Komentarz

• Qulek
              RS
              • 2005
              • 1630
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez djczas
              perfex, powiedz mi co to jest to DV i gratuluje roboty tylko czemu padł wybór na Unitronic
              Zamieszczone przez prefex
              Ps. Wczesniej bylem umowiony w Diagtroniku ale jak zobaczylem panujacy tam ogolny pierdzielnik i srednia chec do pracy to jakos tak mi przeszlo U Mastersa tez bylem, raz programowal ale mu nie wyszlo auto od 3 tys/obr przestawalo pompowac - diagnoza byl zepsuty DV
              Oto odpowiedź
              BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

Qulek, ja chce sie dowiedzieć co to jest ten DV

Komentarz

• perfex
                  L&K
                  • 2005
                  • 1117

Zamieszczone przez djczas
                  Qulek, ja chce sie dowiedzieć co to jest ten DV
                  dump valve. zaworek kolo turbiny, takie nieduze niezbyt solidnie wykonane cos

A wybralem Unitronic z braku alternatyw Pojezdze troche to powiem czy jest milo :twisted:
                  Pozdrawiam
                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

perfex, jaka byla ta 530d? jesli granatowa (model roku 2002) na standardowych alumach (troche szprychowe) i bezowa skora w srodku a za kierownica gosc kolo 30ki (ciemne wlosy) to jest szansa ze to moj znajomy - a wtedy wez pod uwage ze ona jest dlubnieta na okolo 220 KM i niecale 500Nm momentu. Chociaz nie jednemu psu burek w tak malym miescie jak wawa
                    gratuluje moda
                    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

perfex, może sie pan "pierwszy dzień tygodnia " nauczył stroić 1.8T z tego co wiem leon club roblemy z jego programami w 1.8 ale może ciebie bedzie wszystko w pożądku gratuluje jeszcze raz jak jestes zadowolony to super miłej i bez awaryjnej jazdy

Komentarz

• Zibi
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 491

Hello

diverter valve - cos jak bov ale nie dokonca
                        Namiary na goscia, ktory wytwarza b dobre dv

Pozdrawiam
                        Zibi

Komentarz

• perfex
                          L&K
                          • 2005
                          • 1117

Zamieszczone przez Jabar1975
                          perfex, jaka byla ta 530d? jesli granatowa (model roku 2002) na standardowych alumach (troche szprychowe) i bezowa skora w srodku a za kierownica gosc kolo 30ki (ciemne wlosy) to jest szansa ze to moj znajomy - a wtedy wez pod uwage ze ona jest dlubnieta na okolo 220 KM i niecale 500Nm momentu. Chociaz nie jednemu psu burek w tak malym miescie jak wawa
                          gratuluje moda
                          To byla ta najnowsza, srebrna. W serii to ma 231km/500Nm i podobno 6,8 do setki..
                          Pozdrawiam
                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Tymon
                            RS
                            • 2004
                            • 2970

djczas, ale z etgo co ja wiem to AP, już nie jednego 1.8T wystroił z Seata i nie wszyscy narzekają. :roll:

Komentarz

• Purchawa
                              Admin
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 8007

Zamieszczone przez perfex
                              Ps. Adminow prosze o umieszczenie w informacjach o rabatach klubowych notki ze klubowicze z nalepka OCP placa w Unitronicu za hamowanie-programowanie-hamowanie 1300 PLN. (normalna cena to 1650)
                              Wrzucimy, tylko nie wiem po co, bo i tak nikt przy zdrowych zmyslach do mr. Mondeya nie pojedzie. :lol
                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• EŁ
                                L&K
                                • 2004
                                • 1168
                                • Octavia III (5E3)
                                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

dj czas prosze Cie..... :lol: ..jezdze od 1,5 roku na programie z Unitronica i jest ok..zadnych problemów jezeli chodzi o program.....i tak mysle ze jakbys swoja octe tam robił to juz byś dawno mial te koniki z K04 i nie robił podchodów do innych firm ..bo z tego co pamietam w swoim czasie nie byłes zbyt zadowlony......
                                Perfex dobry wybór

gdzie dzisaj smigasz....moze Cie przechwyce i sprawdzimy koniki :wink:

Komentarz

• Tymon
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2970

Purchawa, widzisz a kolega , jest zadowolony :roll:

Komentarz

• Purchawa
                                    Admin
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 8007

Tymon, zadowolony jest EŁ, perfex widzisz kogos jeszcze? :roll:
                                    QBA jak ma wieksze mody, to ZTCW juz nie bardzo...

Widzisz kogos jeszcze kto byl na dzialkach? Ciekawe dlaczego... :szeroki_usmiech

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Tymon
                                      RS
                                      • 2004
                                      • 2970

Purchawa, jak się domyślasz to słyszałem bardzo dużo złego, ale już jakoś taki jestem że chętnie popytam i się dowiem czegoś, nie lubię kogoś źle oceniać, kiedy nic u niego nie robiłem :szeroki_usmiech

Komentarz

• EŁ
                                        L&K
                                        • 2004
                                        • 1168
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Widzisz kogos jeszcze kto byl na dzialkach? Ciekawe dlaczego... :szeroki_usmiech
                                        chwalić Boga ze jestemy przypadkami .....nam sie udało...cała rzesza innych 1.8 T napewno wybuchła.....a kierowcy polegli i nie mogą juz nawet dac swiadectwa prawdy..... :lol: :lol:

Komentarz

• perfex
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1117

A widzisz tu na forum tabuny 1.8T ? :szeroki_usmiech Wiekszosc tutaj to klekoty wiec jezdzicie do MT
                                          Pozdrawiam
                                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

Tymon, no ja tez staram sie nie oceniac... Ale sam wiesz... :roll:
                                            Pierwszy przyklad z brzegu - hiperbaryczna Fabia, ktora zostala zbudowana na 1/4 mili, ale tak naprawde jest najszybsza na dystansie 1 kilometra. :haha:

Ale dajmy spokoj, chociaz na naszym forum nie rozwijajmy tego tematu.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• perfex
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1117

Zamieszczone przez
                                              Perfex dobry wybór

gdzie dzisaj smigasz....moze Cie przechwyce i sprawdzimy koniki :wink:
                                              Dzis chyba nie dam rady, ale we wtorek postaram sie byc. Auto jezdzi tak samo jak poprzednio tylko.. szybciej i mocniej :szeroki_usmiech Nie ma zadnych kopow momentem obrotowym, wahan doladowania itd. Po prostu od poczatku do konca ciagnie jak pociag ma to podobno byc zdrowsze dla przeniesienia napedu. No zobaczymy jak to bedzie.

A na pewno apetyt rosnie w miare jedzenia i to nie moje ostatnie slowo :twisted: Ja tam do Mastersa nic nie mam i nie bede sie tu rozwlekal nad porownywaniem obu panow zeby nie wywolywac zadnych wojen z wyznawcami MT :szeroki_usmiech Ale podejscia Ex-a podobalo mi sie, rozmowa tez. Ludzie mowia ze on dziwny jest, mi sie wydal OK- moze trzeba miec normalne podejscie tylko? Nie wiem. No nie bede zachwalal za ostro bo jeszcze cos mi sie spier... (odpukac!)
                                              Pozdrawiam
                                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Tymon
                                                RS
                                                • 2004
                                                • 2970

perfex, oby miał Ciąg jak "te że we" :drive:

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Purchawa, Przerabiaja Fabie, zobaczysz w tym roku. Ciekawe czy ruszy z miejsca :twisted:
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...