IMO bez ściągnięcia boczków się nie obejdzie. Przecież do klamki masz podpięte cięgno, którym otwierasz drzwi.
Wygłuszenie komory silnika
Zwiń
X
-
Wygłuszenie komory silnika
Witam wszystkich zakładam nowy temat bo wszystko co znalazłem o wygłuszaniu to jest pod audio czyli dzwi bagaznik lub podłoga a ja chciał bym sie dowiedziec jak najlepiej wygłuszyc komore silnika i odizolowac ja od wnetrza auta oczywisci we własnym zakresie :]
Wszystkie sugestje mile widziane Z gury dzieki :lol:Było O1 1.6
Jest Toledo VR5
-
-
Z tego co wiem to wygłuszenie robi się w części grodziowej, czyli od środka. Temat nie jest bardzo skoplikowany, jednak aby bylo to zrobione dobrze musi być przeprowadzone komplesowo. Na sam materiał wydasz ok 500 - 900 PLN oczywiscie mowa o tanich matach. Roboty jest na okolo 30-40 godzin. Zacznij od wyciszenia drzwi, klapy, słupków, komory, następnie ew. podłoga + nadkola. Po rozebraniu plastikowe elementy ( zaczepy ) montujesz na silikonie.
Moim zdaniem warto wydać tą kase na wyciszenie. Oczywiście efekt w O1 nigdy nie będzie idealny. Problemem są uszczelki drzwi, szyby itd. jednak moim zdaniem to dobrze zainwestowane pieniądze. Po wyciszeniu w mojej O1 poziom hałasu jest porównywalny do nowej O2.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz